Tisdag 13 nov 18:46 | Blogg
Coachbloggen: "3-3 är inget ”record” att jubla över"
Sex omgångar spelade vi är 3-3 inget ”record” att jubla över! Vi borde ha vunnit någon match till tycker jag. Vi blandar prestationer i matcherna och behöver höja lägsta nivån för att bli stabilare matcherna igenom.
Lagen i ligan har haft olika strategier att bygga laget denna första förlängda säsong. Att göra som Sundsvall och Södertälje, köra i stort sett med samma lag som förra året förstärk med någon rollspelare från Europa verkade vara bäst de första omgångarna. De hade laget samlat i god tid och spelade en hel del träningsmatcher. Solnas strategi verkar också vara lyckosam nu! De tog in båda importerna till ligastart förlorade första två matcherna men har nu tagit fyra raka segrar.
Vår strategi att skriva flerårsavtal med amerikanerna gjorde att de inte kunde komma hit i god tid denna säsong. Även om TJ och Danny var här förra året och har spelat med de flesta killarna spelar de mest med nyförvärven Jönzén, Yasin och ”Ubbe”. Det tar lite tid att lära känna varandra på banan, att sedan Jönzén skada foten gör väl inte saken bättre för samspelets skull. Men ha tålamod jag är helt övertygad om att dessa duktiga spelare kommer prestera.
En kille som hjälp laget både på träning och match är Urban Söderman. Tyvärr har Urban bestämt sig att lägga skorna på hyllan på grund en civil karriär och spelar endast november månad ut. Synd för oss och basketligan i helhet att tappa en så pass kompetent spelare. Det finns inga hard feelings mellan laget eller klubben och Urban. Urban har från början varit tydlig att han inte skulle spela hela säsongen och har hjälp oss på en position där vi saknat spelare i väntan på Justinas.

Att sitta på bänken är inte lätt när man vill peppa och heja på sina lagkamrater. Men det är just det reglerna säger endast en coach får stå upp under spel. Domarna är hela tiden på oss om detta och kommissarien är på domarna. Självklart skall man vara med och engagerad på bänken och framförallt är det viktigt att peppa lagkamraterna i motgång!

Coach/Chricke

Coachbloggen
[email protected]
Kommentarer (1)
#1 hm
2022-11-25 23:19
Vadå 3-3? Det är ju 3-5 nu! Fifän =(


jadu Anmäl kommentaren
Skriv kommentar

Titel:


Brödtext:


Du är inte inloggad men om du vill kan du skriva en kommentar ändå:

Vad heter du?


Torsdag 18 okt 23:46 | Blogg
Per Angemo
En vecka har snart passerat sedan vi förlorade matchen mot Öresundskraft nere i Helsingborg (vars organisation för övrigt bjöd på ett mycket trevligt och professionellt arrangemang). De första sexton minuterna spelar vi definitivt den bästa basket vi presterat så här långt denna säsong, men sedan följer en period om ca åtta minuter där vi gör alldeles för många enkla misstag i försvarsspelet vilket bjuder tillbaka Öresundskraft som därefter för matchen när vi tvingas jaga. All heder åt Öresundskraft som är ett definitivt topplag i årets upplaga av Ligan, men det var vi som förlorade matchen.

Många är ni som delat med er av era tankar på den här sidan, vilket visar att ni bryr er. Delar inte alla åsikter, men en del är tänkvärt. Hoppas att ni kommer till Fyrishov på tisdag och stöttar grabbarna med samma intensitet och engagemang och att vi får en lika stor aktivitet på detta forum när vi får spelet att fungera fullt ut. Jag skriver n-ä-r, för det är min fulla övertygelse att så kommer att bli fallet. Även om vi i år, för första gången på länge, har en stor del av laget kvar från föregående säsong så har vi ändå en del nya ansikten som ska spela tongivande roller - och unga spelare som utvecklats och får nya (håll ett öga på Anton Gaddefors- snart kommer genombrottet). Att bli samspelta till hundra procent tar dock tid och det kommer att krävas hårt och målmedvetet arbete varje träningspass för att ta oss dit vi vill.

Den här veckan är vi förpassade till mindre träningshallar då det är mässa i Fyrishov igen. Inte fel för oss just nu att få svettas i en mindre hall där väggarna kryper in på planen, det hjälper oss att öka intensiteten och aggressiviteten i vårt försvarsspel. Fokus ligger nu på just detta och att förbättra och tydliggöra vårt lagförsvar är ett måste om vi ska lyckas motsvara årets högt ställda förväntningar. Misstagen ska bort, reglerna förtydligas ytterligare och på så vis lär vi oss lita på varandra och spela försvar tillsammans.

Nästa vecka inleds hemma i Fyrishov mot Akropol på tisdagen och avslutas i Borås på söndagen. Ingen mening med att hymla om att dessa två matcher naturligtvis är oerhört viktiga för oss i dagsläget, och jag försäkrar att vi ska göra allt som står i vår makt för att ge Sveriges kunnigaste och bästa basketpublik en vinst i Fyrishov på tisdag och sedan ta en till med oss hem från Borås efterföljande söndag.

Ta med någon som aldrig sett en basketmatch till Fyrishov på tisdag!
Dubbelt så många har dubbelt så roligt och det är nu vi behöver ert stöd!

/Per Angemo


(7 kommentarer)

Onsdag 03 okt 23:46 | Blogg
Premiär även för bloggen
Ny säsong, nytt namn och nya färger, men samma stomme! Även det en nyhet kan man tycka. Laget har dessutom kryddats med några välmeriterade Uppsalabekantingar. Kul med klassiska Uppsala i rött och vitt. Vi nämns med respekt av de andra lagen, nu är det dags att visa att vi förtjänar den. Det kommer krävas hårt arbete och mycket hjärta av alla inblandade, då kommer det gå bra!

Förberedelserna inför säsongen har, likt de senaste säsongerna, varit korta och intensiva med hela laget eftersom vi fortfarande har kvar rester av sexmånaderssäsongerna. Vi hade alla spelare utom en på ett läger i Ostrava (Tjeckien), och hade ett bra läger med tuffa matcher. NH Ostrava, Tjeckiskt ligalag, hjälpte till att göra lägret möjligt. Vi får tacka Milan Veverka, både senior och junior, för dess hjälp med lägret.

Första ligamatchen i Östersund kommer inte bli ihågkommen för något skönspel. Men efter en passiv inledning, där hemmalaget dominerade det mesta, vaknade vi efter 15 minuter. Då började vi spela försvar mer aggressivt. De första femton släppte vi in 37 poäng. Efter det sex poäng på femton minuter, det räckte för avgöra matchen.

Nu är det hemmapremiär och vi får äntligen visa vad vi kan i Fyrishov och hoppas att publiken som vanligt är med i matchen. Positiva nyheter i ligan i år är att vi spelar en rak serie med åtta lag direkt till kvartsfinal. Dessutom har vi numera tre domare, vilket ger våra rättsskipare mycket bättre möjligheter att se vad som händer.

Missa inte stämningen i Fyrishov!
Kan bara upplevas på plats!


Coach/Chricke


(9 kommentarer)

Onsdag 12 sep 18:26 | Blogg
Coachernas eget forum
Med start senare i veckan kommer Uppsalacoacherna Christer Stjernborg och Per Angemo att börja skriva till er supportrar på den här platsen. Håll utkik!

(8 kommentarer)

Tidigare blogginlägg
Tor 18 okt 23:46  |  Blogg
Per Angemo
Ons 03 okt 23:46  |  Blogg
Premiär även för bloggen
Ons 12 sep 18:26  |  Blogg
Coachernas eget forum


© Copyright Uppsala Basket 2007
Box 1449, 751 44 Uppsala
Tel: +46 (O)733 - 82 88 22
E-post: [email protected]
Teknik & design: Menmo AB
Soft Center, 372 25 Ronneby
E-post: [email protected]
© Uppsala Basket
Ansvarig utgivare: Magnus Jansson
Chefredaktör: Magnus Jansson
E-post: [email protected]


Fiba Europe