Torsdag 16 okt 21:50 | Blogg
Stråhle: Finger håller koll på alla U20 i Svenska Basketligan
Varje torsdag med start idag sammanfattar och förmedlar Peter Finger vad dom hänt bland de unga i Svenska Basketligan. Om en spelare är född 1989 eller senare så går det inte säkra för Finger. Och han hade bråttom med att komma igång. Redan 00:01 publicerades hans första rapport.

Jag tycker att det är väldigt kul att Finger kör sin grej på Svenska Basketligans sajt. Det finns mycket vilja i mannen som döpt sin son till Boje (efter Per Hultman-Boye). Den viljan kommer att vara bra för de unga spelarna. De kommer, om de förtjänar det, att synas mer från och med nu.

***

Anders Nilback, Svensk Baskettelevisions play-by-play-kommentator i Göteborg, är en vass trepoängsskytt i division 4. I söndags satte han inte mindre än åtta stycken för sitt Lundby. Sex av dem kom under första halvlek. Och just det, laget vann också.

Magnus Stråhle
[email protected]

Dela med dig av artikeln: Översätt/Translate:Laddar...

Fredag 17 okt 23:55 | Blogg
Jontes Karlssons gameplan direkt på Viasat Sport
Viasat Sport hade premiär för sina fredagssändningar från Svenska Basketligan under kvällen. För mig har det blivit lite för mycket basket den senaste tiden och jag var tvingad att hålla mig ifrån under fredagkvällen. Men innan det han jag ringa comhem för att kolla om det var möjligt att fixa Viasat Sport till kvällen. Efter det köpte jag det som behövdes, installerade precis innan sändningsstart och satte DVD:n på record. Måste säga att jag är rätt sugen på att kolla hela sändningen efter att ha hunnit se inledningen med Jonte Karlssons snack i omklädningsrummet. Grymt och långt över det jag hade förväntat mig. Inatt eller tidigt på lördagen kommer jag att njuta av matchen i efterhand.

Nu blir det lite extra press på Svensk Baskettelevision, som är det första benet i Svenska Basketbollförbundets satsning på live-matcher. Vi tog kanske inga stora kliv under fredagen. Men jobbade gjorde vi. Och vi fick saker gjorda. Bland annat kom Everysports Johan Ejermark förbi och diskuterade. Han är trevlig Ejermark.

Imorgon är det teambuilding med Uppsala Basket. Vi ska hålla till på Ekelundshof. Får se vad det innebär. Klassikern RIB kanske?

Trevlig helg! Åter på måndag...


(0 kommentarer)
permalänk
Onsdag 15 okt 21:45 | Blogg
Han borde spela i Svenska Basketligan
Per Hultman-Boye spelade förra säsongen i Sundsvall Dragons som gick till SM-final. I år representerar han Haga Haninge i BasketEttan. Laget leder serien med 4-0 efter fyra omgångar.

När landslaget var i Umeå och mötte Georgien så missade Jocke Blom ett dunkförsök. När Haga Haninge gästade samma hall i helgen var det Hultman-Boyes tur. Han lyckades bättre än Blom och tryckte i dunken rejält.

Dunken finns på Svensk Baskettelevision (via länken nedan)


(0 kommentarer)
permalänk
Tisdag 14 okt 14:47 | Blogg
33 poäng av en 15-åring i BasketEttan
Råkade se att Jonathan Person (född 1993) gjorde 33 poäng i en match i helgen. Okej om det hade varit på jämnårigt motstånd, men detta var mot Hallstahammar i BasketEttan. Sjukt. Sjukt bra.

***

Ikväll måste jag bara dra till Södertälje. Kvällens enda match i Svenska Basketligan spelas där. Och det är två roliga och intressanta lag involverade. Södertälje Kings har jag redan sett. De ser bra ut och de bjuder på underhållning. 08 Stockholm såg jag på försäsongen, men detta blir första tävlingsmatchen som jag ser dem i.

***

Vad har Christopher Anrin, Fred Drains och Emil Salon gemensamt mer än att de sysslar med samma idrott? Jo, alla tre står för enastående trepoängsskytte i år.

Anrin: 15/22 för 68.2%
Drains: 7/9 för 77.8%
Salon: 10/13 för 76.9%

Övriga i toppen har inte skjutit lika många även om Michael Kingmas 3/3 är lovande.


(0 kommentarer)
permalänk
Måndag 13 okt 10:21 | Blogg
1-2 är ingen katastrof
Orden i rubriken är assisterande coach Bosse Erikssons, uttalade under Uppsalas träningsläger i Finland. Man kan ju bara ana hur nöjd Eriksson är nu. Med 3-0 och högst på tronen.

Även om Uppsala inlett bättre än på många år så kanske man inte ska dra förhastade slutsatser. Lottningen har varit gynnsam för laget. Att möta Sundsvall Dragons borta i öppningsmatchen var tacksamt. Dragons har mestadels tränat utan Aki Ulander och Johan Rönström, som båda varit på landslagsuppdrag. Vidare fick man klara sig utan Srdan Subotic och Alex Wesby. Lägg till det att Olivier Ilunga bara hade haft en knapp vecka med laget innan premiären och ni fattar hur sårbart Dragons var i det läget.

Andra matchen blev som bekant en match mellan män och pågar då Helsingborg som första lag gästade Fyrishov. Helsingborg har inga importer i sitt lag och det krävs mycket av det helsvenska materialet för att kunna konkurrera. De flesta lagen kommer att bra chans hemma mot Helsingborg i år.

Seger nummer tre kom mot Jämtland. Tippade i botten med sin lilla lineup stod Jämtarna för tufft motstånd men Andrew Mitchell och Tyrone Levett blev lite för ensamma i poänggörandet för att det skulle hålla.

Tre matcher. Tre segrar. Sex inhämtade poäng av sex möjliga. Eftersom den Svenska Basketligan i år består av elva lag blir det ibland så att ett lag står över. Efter tre omgångar är det Uppsalas tur. Vid en första anblick kan det tyckas att laget är igång och skulle må bra av att bara rulla på. Jag tror däremot att upphållet är väldigt nyttigt för Uppsala. Det gäller att fortsätta vara ödmjuka och inse att det inte var några guldlag man slog i seriens inledning. Spelarna kommer att må väldigt gott av att träna ostört under tio dagar nu.


(0 kommentarer)
permalänk
Torsdag 09 okt 17:09 | Blogg
Callier hade bara en, men den var fet
Gårdagen var otroligt kul. Jag och min projektledarkollega Jakob Törnell tog Svensk Baskettelevision till Göteborg för första gången. Sändning av matchen såklart, men det blev även en hel del videomaterial som skapades. Det var inte jättemånga som kom undan vår kamera kan man säga.

Resultatet har vi redan börjat pytsa ut så smått och allt kommer så småningom att kunna ses på www.svenskbaskettelevision.se.

***

Även om många sa att Gothia slarvade och Södertälje såg mer 'färdiga' ut så tycker jag matchen var väldigt underhållande. Kanske berodde det även på bra arrangemang och en intim arena.

Jag gillade Adnan Chuks kyla när han kom in. En fantastiskt 'cool customer'. No-look-passen var njutning för ögat.

Jag gillade det spel Johan Jeansson bjussade publiken på. 21 poäng är inte dåligt. Skulle vara kul om Jeansson levererade 20 kväll efter kväll fr.o.m. i år.

Jag gillade även Emil Salons skytte. Otroligt imponerande men det kändes som att han kunde ha blivit serverad lite bättre lägen. Nästan alla treorna såg rejält pressade ut.

Och till sist: Benson Callier visade upp sig. Inte så mycket som önskat, men alley-oopen var fet.


(0 kommentarer)
permalänk
Onsdag 08 okt 00:04 | Blogg
All fokus på Göteborg ikväll
Idag blir det rekordtidig blogg. Lika bra att köra medan tid finns. Imorgon bär det av till Göteborg och premiären för stadens stolthet - Gothia Basket.

Gothia (och Södertälje för den delen) har förmånen att få spela premiär utan distraherande matcher på andra arenor på onsdagkvällen. WebbTV är på plats såklart. Ni som väljer att titta kommer att få bekanta er med Anders Nilbacks och Fredrik Jönssons ljuva stämmor. Jag och co-projektledare Jakob Törnell är med och hjälper till, men vårt fokus kommer att ligga på att producera videomaterial till WebbTV-sajten. Resultatet får ni se vad det lider.

Önskan inför ondagkvällen: Att Benson Callier är i spelbart skick och att han bjuder på vad som marknadsförts.


(0 kommentarer)
permalänk
Tisdag 07 okt 06:33 | Blogg
Game-day och en del att sätta sig in i
Jag har säkert skrivit om det någon gång, men om någon har missat det så jobbar jag till 25% som presschef för Uppsala Basket. Ikväll är det dags för årets första hemmamatch i Fyrishov. För mig betyder det att jag ska serva media. Kan tyckas enkelt men det är mycket kring det som inte får missas.

Vet inte hur många nya presschefer vi har i Svenska Basketligan, men en finns i 08 Stockholm. Anders Cedhamre har ju tackat för sig. Ny presschef är Aman Ghebrehiwet, mannen som jag tror skrev den bästa NBA-text som Basketsverige.se har skådat.

Aman! Det är du och jag som är rookies. Här är lista på det som måste funka:

Inför match
Senast 24 timmar innan matchstart, publicera artikel på LIGANS:s (kan vara SBBF:s) samt föreningens webbsida. Artikeln skall innehålla information enligt bilagda mediamall.

På LIGANS:s (kan vara SBBF:s) hemsida
Löpande uppdatera sin spelartrupp, innehållande spelares nummer, ålder, längd, position och moderförening/land.

Inför varje match
Producera tryckt matchinformation med följande minimikrav:
o Respektive spelartrupp, med tröjnummer, namn, ålder, längd, position och moderförening/land.
o Komplett tabell inför dagens match(er).
o ”Coachen har ordet” eller liknande, vilken skall ge skriftliga kommentarer och funderingar inför dagens match.
o SBBF:s och LIGANS logga uppe till höger på matchinformationen
o Information om kommande hemmamatcher i LIGAN.

Matchstatistik
Delas ut till media och lagen.

Presskonferens
Konferensen är obligatorisk för respektive coach och en spelare per lag. Presskonferensen påbörjas 10 minuter efter avslutad match
Pressvärden visar media och gästande coach/spelare till pressrummet.

Matchreferat
Inom två timmar efter matchslut skall hemmalaget skriva ett kort matchreferat på LIGAN:s eller SBBF:s webbsida. Pressvärd, namn och mobilnummer skall finnas i sekretariat.

Pressrum
Skyltning av rum
Förfriskningar
Pressansvarig

Efter match
- utebliven matchstatistik till lag, media och förbund, 5.000:-
- ej närvarande (headcoach eller spelare) under presskonferens, 5.000:-
- utebliven presskonferens, 5.000:-
- ej inlämnat matchreferat 1.000:-

Utrymmen i arenan
- avsaknad av pressrum, 2.500:-
- utebliven matchannons i lokal tidning, 5.000:-
- ofullständigt matchprogram, per match 1.000:-

Före match

Medieinfo
Nedanstående information skall läggas ut på Ligans (kan vara SBBF:s) hemsida senast 24 timmar före match:
Allmän information
Senaste match, tabell-läge, annat
Kommentarer från coachen
Speldag
Plats och öppettider
Tid för uppkast
Skadeläge
Övrig information av värde
Korta notiser
Uppgift om eventuell TV-sändning
Aktuella länkar på Internet
Motsvarande information skall också läggas ut på hemmalagets hemsida. I förekommande fall är det även lämpligt att denna information distribueras till sponsorer och andra samarbetspartners.

I anslutning till match

Pressvärd
Pressvärd skall vara utsedd. Han/hon skall vara på plats i god tid innan arenan öppnar. Namn och mobilnummer skall finnas i sekretariatet. Matchannons skall uppvisas för kommissarie före match.

Pressrum
Pressrum ska vara tillgängligt för media senast 60 minuter före uppkast (står till Medias förfogande intill 60 minuter efter matchslut). Kaffe/te och förfriskningar skall finnas i pressrummet. Möjlighet till Internetuppkoppling är önskvärd.

Pressområde
Särskilt avgränsat pressområde skall finnas. Pressområdet ”dukas” med matchprogram och övrig info.

Under match
I första periodpausen: statistik till media i arenan.
I halvtidspaus: statistik till media i arenan.
I periodpaus 2: statistik till media i arenan.

Efter match
TV/radio-intervjuer. Särskilt de lokala TV- och radiokanalerna vill ofta gärna intervjua coach/spelare i direkt anslutning till matchslut.
Deras önskemål skall i möjligaste mån tillgodoses. Observera dock att den officiella presskonferensen har högsta prioritet.

Presskonferens
Presskonferensen skall inledas 10 minuter efter avslutad match.
Presskonferensen är obligatorisk för respektive coach och en spelare per lag. Den slutliga statistiken delas ut i pressrummet inför presskonferensen. Presskonferensen skall ledas av lämplig person utsedd av hemmalaget.

Matchreferat
Inom två timmar efter matchslut skall hemmalaget lägga ut ett kort matchreferat på Ligans eller SBBF:s hemsida. Bör
också publiceras på lagets hemsida.

That's it. Känns ganska skönt att jag redan kört hela svängen med landslagen några gånger. Bra träningsmatcher så att säga.


(0 kommentarer)
permalänk
Måndag 06 okt 06:10 | Blogg
Jonathan Person lämnar avtryck
I lördags kikade jag på match i BasketEttan. Haga Haninge tog emot Luleå BG. I Haga Haninge spelar bl.a. Urban Söderman, Tomas Öberg och Per Hultman-Boye. Samtliga har rutin från Svenska Basketligan. Efter matchen passade jag på att intervjua den sistnämnde.

Eftersom Haga Haninge i tisdags spelade mot KFUM Uppsala och jag hade hört rykten om att Hultman-Boye hamnade i direkt match-up med Uppsalas Jonathan Person, kändes det naturligt att fråga vad han tyckte. Svaret på detta, plus lite annat, har ni i videoklippet här.(0 kommentarer)
permalänk
Fredag 03 okt 15:24 | Blogg
Äntligen är det dags
Det har dröjt månader sedan det var full omgång i Svenska Basketligan. Okej, Plannja och Jämtland gjorde upp redan i onsdags. Gothia har bye-week, Södertälje-08 Stockholm från omgång 1 spelas 14/10. Och det är endast ikväll som det blir flera matcher parallellt.

Helsingborg tar emot Norrköping och Borås tar sig an Vikings i Solnahallen. Men intressantast för mig är Sundsvall-Uppsala. Dels för att jag är uppspelt inför WebbTV-sändningen, dels för att jag jobbar för Uppsala Basket.

Uppsala Basket har en väldigt fin ungdomsverksamhet, vars spets just nu heter Anton Gaddefors. Look out for him!. Andreas Person är en andra spets. Tyvärr har Person haft otur med en skada och vi lär inte få se honom spela ikväll. Glädjande är dock att mycket pekar på att comebackande Jonathan Robinson är starter i kvällens match. Det ser ut som han får sällskap av basketligans svenskaste jänk-duo Thomas 'TJ' Jackson och Danny Gathings (TJ går svenskakurs och Danny älskar köttbullar). Ytterligare indikationer säger att Wally Smith ger de båda litauerna Giedrius Jankauskas och Mindaugas Budzinauskas chansen från start.

Vad Sundsvall Dragons ställer ut inför uppkast har jag svårare att sia om. Men känner jag Peter Öqvist rätt har han en räv bakom örat och kommer att ställa till problem för bortalaget.

***

Trevlig helg! Återkommer på måndag!


(0 kommentarer)
permalänk
Torsdag 02 okt 13:54 | Blogg
Årets första dunk i Svenska Basketligan
Om det hade funnits en tipstävling (det borde ju faktiskt ha styrts upp) för årets första dunk så hade kanske inte många gissat på Mats Olsson.

Plannjas headcoach Mattias Kenttä blev tillfrågad om hur lång tid han trodde att publiken skulle behöva stå och klappa innan första hemmapoängen kom. "Sju sekunder", sa Kenttä. Han menade att efter två passningar skulle det komma en dunk signerad John Rosendahl.

Nu blev det istället Söderhamns stolthet Mats Olsson som tryckte första slamen i år. Inte utan att jag känner lite stolthet över pöjken.


(0 kommentarer)
permalänk
Onsdag 01 okt 16:36 | Blogg
Uppsala först ut i WebbTV
Det är bråda dagar med WebbTV-projeket. Precis när man trodde allt var klart för andra gången, med premiär i Göteborg på onsdag i nästa vecka, blev det klart att Uppsala Basketstjäl permiären genom att köpa in sin bortapremiär mot Sundsvall Dragons.

Naturligtvis urkul för alla fans. Inte minst de som vill följa Uppsala extra noga. I och med detta är ordet ute. Det går att köpa in produktioner som sedan visas på Svensk Baskettelevision.

Grundutförandet av årets WebbTV-satsning går ut på att alla ligaorter bjuds på två sändningar. Det ger rättvisa och variation i utbudet. Slå ihop detta med att Viasat Sport visar 30-35 matcher på fredagarna och du har möjlighet att se två matcher i vecka i någon form av TV. Fantastiskt om man kollar tillbaka på hur det har sett ut.

Till klubbrepresentanter som läser detta: Vill ni att ert lag ska synas mer i WebbTV än de två bjudmatcherna? Skicka en offertförfrågan till StreamTeam via länken nedan!

***


Jakob Törnells blogg har flyttat från Basketsverige till Svensk Baskettelevision. Han saknar en del av sina läsare som inte hittat hans nya hem. Följ länken nedan och lägg till i favoriter. Törnell blir glad för sånt.


(0 kommentarer)
permalänk
Tisdag 30 sep 17:09 | Blogg
Jens Tillman - en ödmjuk rookiecoach
Tidigare idag var det presskonferens inför starten av Damligan och Svenska Basketligan. Det var familjär stämning med mycket basketfolk och basketmedia samlat. Moderator Magnus Dahlborn ledde konferensen och delade ut spelreglerna. Varje coach hade två minuter på sig att sälja in sitt lag till media samt tippa säsongens svenska mästare.

Många bra saker blev sagda av 22 coacher och en spelare. Roligast var nog ändå Jens Tillman som är ny coach för Marbo i Damligan. Han sa sig vara lite småskakis inför uppgiften att leda ett lag i den högsta divisionen. Sedan fortsatte han med att berätta att han var väldigt nöjd med spelarna i laget och att enda problemet nu verkade vara coachen. När Tillman skulle tippa svenska mästarna sa han: "08 Stockholm för dom har en bra coach [Anders Härd]" men la snabbt till, "Ja, du är också en jättebra coach [till Stefan Bergman, som satt på stolen intill Härd]".

8 av 12 tippade för övrigt Solna som svenska mästare. Nu blir det press på coach Bergman.


(0 kommentarer)
permalänk
Måndag 29 sep 08:29 | Blogg
Jag har flyttat
Min egen blogg har sedan i juni funnits på Svenska Basketligans sajt. Från och med idag händer nya grejer. Jag har avslutat mitt uppdrag som mediaansvarig för seniorlandslagen och hoppat på ett som nyhetsredaktör för Svenska Basketligan och Damligan. I och med denna förändring flyttar även min blogg. Den kommer ni att kunna följa här varje dag, fem dagar i veckan.

Bara för att bloggen ligger på Uppsala Baskets sajt så kommer den inte bara att handla om Uppsala Basket. Nä, jag tror det blir skönt med lite variation så jag skriver om hela den Svenska Basketligan och ibland om annat.

***

Det var inte bara jag som flyttade under helgen. Som ni säkert redan vet och har frossat i, så var det två stora namn som flyttade på sig. Först. Jocke Kjellbom, hela ligans MVP, drog till Norrköping. Där stod stackars Sundsvall Dragons utan sin stjärna. Men sen gick det snabbt. Innan ett dygn hade passerat hade Dragons gjort klart med Olivier Ilunga. Ingen av transaktionerna var någon som man hade drömt om att gissa på för en månad sedan.

***

Om ni inte redan gjort det; kolla in intervjun med Jonathan Robinson här intill!


(0 kommentarer)
permalänk
Onsdag 03 sep 10:24 | Blogg
Ungt och spännande
Uppsala Baskets trupp fick precis ett nytt ungt och spännande namn - Richard Blomberg. Det ska medges att Uppsala inte tagit täten när det gäller värvningar i Svenska Basketligan, men en sak är säker - Det blir ungt i år. Och det blir spännande att se de utvecklingsbara spelarna försvara klubbens röda färg.

(1 kommentarer)
permalänk
Torsdag 28 aug 22:31 | Blogg
Blomberg och Westerlund inte klara...ännu
Efter UNT:s text om att spelarna Richard Blomberg (senast Alvik) och Elias Westerlund (senast Uppsala) skulle vara klara för Uppsala Basket är det på sin plats att påpeka att ingen av dem skrivit på något kontrakt med klubben för säsongen 2008/09. Däremot kan UNT:s text ses som en mycket kvalificerad gissning då båda två tränar med Uppsala Basket just nu och är intressanta för klubben.

(0 kommentarer)
permalänk
Onsdag 27 aug 16:17 | Blogg
Danny landar i helgen
Sköna nyheter för klubbens supportrar och för träningstruppen. Danny Gathings landar åter på svensk mark i helgen för att påbörja sin tredje säsong i Uppsala Baskets röda uniform.

Välkommen tillbaka!


(0 kommentarer)
permalänk
Torsdag 14 aug 17:53 | Blogg
Tufft läge
Det har gått en vecka sedan den trista nyheten, om att Fredrik Jönzén bryter sitt kontrakt, publicerades. Kul för Jönzén som får vara proffs i Spanien. Tungt för Uppsala som blir utan en stor ledare. Truppen gick, i och med förlusten av honom, bakåt. Ner på sex namn. Och läget är tufft. Visst är det så. Men skam den som ger sig.

Bakom kulisserna jobbas det frenetiskt för att bygga på truppen. Det kommer, av naturliga skäl, att bli utrymme för ganska många unga spelare i årets trupp. Dels p.g.a. att spelare valt att lämna Uppsala Basket, men även tack vare att klubben har en grym ungdomsverksamhet.

Anton Gaddefors och Andreas Person fick sina genombrott på seniornivå förra säsongen. Mannos Nakos såg lite mindre speltid men tog stora kliv under campen i L.A. I år kan vi vänta oss mer av dem. Jonathan Robinson är fortfarande ung och om han bara har flyt med sin träning så är jag övertygad om att han blir en som andra lag får se upp med. Underifrån knackar åtminstone lillebror Jonathan Person och Björn Reynisson på dörren.

Men visst. Jag håller med alla som tycker att det måste in några namn utifrån. Och det kommer, det kommer...


(0 kommentarer)
permalänk
Torsdag 17 jul 17:03 | Blogg
John Tillman har svaren
Jag tittade in på UNT:s sajt och noterade det stora intresset kring laget efter artikeln om Anton Gaddefors. Självklart vill jag som presschef hålla intresset vid liv och kanske även öka på det en bit.

Hur gör man då? Jo, man kollar naturligtvis vad John Tillman har att säga kring de olika frågeställningarna som dyker upp.

Det finns en åsikt om att vår pointguard Thomas "TJ" Jackson allt för ofta håller för länge i bollen vid uppspelen och en oro över att man inte använder TJ på det effektivaste viset. Tillman menar att vi inte behöver vara oroliga: "Jag var nere och tittade på en träning som Mr. Smith höll i, och var det något han var extra tydlig med så var det just att man inte ska hålla i bollen för länge".

Vidare så efterlyser ni supportrar en stor EU-spelare på 105-110 kg som ska kunna komplettera Fredrik Jönzén. Tillman arbetar i skrivande stund att få hit just den killen. "Wally talar varmt om denna spelare varför det är extra intressant för oss. Vi vill inte ha hit en orörlig center då det tar upp för mycket plats för att Jönzén ska kunna nyttjas optimalt", säger Tillman.

Det finns funderingar på vad som sker med kvartetten Aron Molnar/Boka Djordjic/Joel Guei/Fredrik Rosén. Enligt Tillman har Rosén flyttat till Göteborg och är i och med det inte aktuell längre. "Molnar, Boka och Joel är inte intressanta just nu", menar Tillman och tillägger att "grundtänket i år går mot att vi kommer att satsa mycket på våra svenska spelare".

Nytt för i år är att Uppsala har ett herrlag i BasketEttan. Självklart finns det funderingar om huruvida vissa spelare kommer att spela både där och i ligalaget. Tillman säger, "Det är otroligt skönt att vi har fått igång en bra dialog med ungdomssidan där jag främst har pratat med Johannes Wohlert. Han och jag har samma tänk i hur sammarbetet mellan herr och ungdom måste fungera". Herrlaget och laget i BasketEttan kommer då och då att träna tillsammans under säsongen och gör det även just nu. Detta för att det ska bli lättare att låna spelare om det skulle behövas och då främst för träning. "Annars så är tanken att spelarna som har kontrakt idag ska få spela så pass mycket att de inte ska behöva dubblera. Sedan har BasketEttanlaget massor av talanger som självklart själva vill spela så mycket som möjligt och måste få chansen till det också", säger Tillman.

Till sist gäller det Jonathan Robinsons skadestatus och hur det egentligen står till med honom. Då det var ett antal år sedan Jonathan spelat basket på hög nivå så vet Tillman inte mycket om hans standard just nu. "Det ju så med skador att man kan aldrig vara säker på hur det går när man lägger på maxbelastning. Det jag kan säga om Jonathan är att han i sina unga år var en av Sveriges mest lovande spelare. Han spåddes t.ex. en bättre framtid än en viss Jonas Jerebko av många", hävdar Tillman.

Där var svaren på en del frågor som dykt upp på den senaste tiden. Vi hoppas att svaren var tillfredställande och ser fram emot en fortsatt diskussion genom hela säsongen.


(0 kommentarer)
permalänk
Torsdag 26 jun 17:30 | Blogg
Jag är den nya presschefen
Som en del kanske har märkt så figurerar ett nytt namn under titeln presschef i det pressmeddelande som publicerades för några dagar sedan. Det namnet är Magnus Stråhle och det tillhör mig. Jag har lite smått börjat arbeta för klubben med media och webb.

Jag tänkte att det kunde vara passande att jag presenterade mig för klubbens medlemmar, supporters, funktionärer, tränare, spelare, sponsorer och partners.

Min basketbakgrund är lite brokig och jag har gått från att vara spelare, ungdomstränare och domare i BK Fajt (Söderhamn) till att vikariera som vaktis på Svenska Basketbollförbundet och vidare till studier inom sports management i USA där jag praktiserade hos NBA-organisationen Miami Heat. När jag återvände till Sverige blev det jobb för AIK och basketspelande i Blackeberg. De senaste fem åren har jag spelat i stockholmsbaserade BK Söderhamn - Sveriges skönaste div-5-lag. Under den senaste säsongen har jag fungerat som kommentator i webbTV och som bloggare på http://www.basketsverige.se

Nu har jag alltså påbörjat jobbet i Uppsala Basket, även om jag fortfarande är lite behörighetshandikappad när det gäller administration av hemsidan. Förhoppningsvis är vi koordinerade inom någon vecka. Vidare kommer jag att kombinera detta med jobb som mediaansvarig för Svensk Baskets seniorlandslag samt en halvtidstjänst på Adidas i Stockholm.

Jag ser fram emot att jobba hårt för en klubb med mycket vilja och tradition och jag hoppas att vi ska trivas ihop och göra en grym säsong.


(0 kommentarer)
permalänk
Tidigare blogginlägg
Mån 13 okt 10:21  |  Blogg
1-2 är ingen katastrof
Ons 08 okt 00:04  |  Blogg
All fokus på Göteborg ikväll
Mån 06 okt 06:10  |  Blogg
Jonathan Person lämnar avtryck
Fre 03 okt 15:24  |  Blogg
Äntligen är det dags
Ons 01 okt 16:36  |  Blogg
Uppsala först ut i WebbTV
Mån 29 sep 08:29  |  Blogg
Jag har flyttat
Ons 03 sep 10:24  |  Blogg
Ungt och spännande
Ons 27 aug 16:17  |  Blogg
Danny landar i helgen
Tor 14 aug 17:53  |  Blogg
Tufft läge
Tor 17 jul 17:03  |  Blogg
John Tillman har svaren
Tor 26 jun 17:30  |  Blogg
Jag är den nya presschefen


© Copyright Uppsala Basket 2008
Säbygatan 6, 753 23 Uppsala
Tel: +46 (0)70-746 77 33
E-post: [email protected]
Teknik & design: Menmo AB
Norra Vallgatan 98, 211 22 Malmö
E-post: [email protected]
© Uppsala Basket
Ansvarig utgivare: Magnus Stråhle
Chefredaktör: Magnus Stråhle
E-post: [email protected]


Fiba Europe
Fiba Europe