Torsdag 18 okt 23:46 | Blogg
Coachbloggen: Per Angemo
En vecka har snart passerat sedan vi förlorade matchen mot Öresundskraft nere i Helsingborg (vars organisation för övrigt bjöd på ett mycket trevligt och professionellt arrangemang). De första sexton minuterna spelar vi definitivt den bästa basket vi presterat så här långt denna säsong, men sedan följer en period om ca åtta minuter där vi gör alldeles för många enkla misstag i försvarsspelet vilket bjuder tillbaka Öresundskraft som därefter för matchen när vi tvingas jaga. All heder åt Öresundskraft som är ett definitivt topplag i årets upplaga av Ligan, men det var vi som förlorade matchen.

Många är ni som delat med er av era tankar på den här sidan, vilket visar att ni bryr er. Delar inte alla åsikter, men en del är tänkvärt. Hoppas att ni kommer till Fyrishov på tisdag och stöttar grabbarna med samma intensitet och engagemang och att vi får en lika stor aktivitet på detta forum när vi får spelet att fungera fullt ut. Jag skriver n-ä-r, för det är min fulla övertygelse att så kommer att bli fallet. Även om vi i år, för första gången på länge, har en stor del av laget kvar från föregående säsong så har vi ändå en del nya ansikten som ska spela tongivande roller - och unga spelare som utvecklats och får nya (håll ett öga på Anton Gaddefors- snart kommer genombrottet). Att bli samspelta till hundra procent tar dock tid och det kommer att krävas hårt och målmedvetet arbete varje träningspass för att ta oss dit vi vill.

Den här veckan är vi förpassade till mindre träningshallar då det är mässa i Fyrishov igen. Inte fel för oss just nu att få svettas i en mindre hall där väggarna kryper in på planen, det hjälper oss att öka intensiteten och aggressiviteten i vårt försvarsspel. Fokus ligger nu på just detta och att förbättra och tydliggöra vårt lagförsvar är ett måste om vi ska lyckas motsvara årets högt ställda förväntningar. Misstagen ska bort, reglerna förtydligas ytterligare och på så vis lär vi oss lita på varandra och spela försvar tillsammans.

Nästa vecka inleds hemma i Fyrishov mot Akropol på tisdagen och avslutas i Borås på söndagen. Ingen mening med att hymla om att dessa två matcher naturligtvis är oerhört viktiga för oss i dagsläget, och jag försäkrar att vi ska göra allt som står i vår makt för att ge Sveriges kunnigaste och bästa basketpublik en vinst i Fyrishov på tisdag och sedan ta en till med oss hem från Borås efterföljande söndag.

Ta med någon som aldrig sett en basketmatch till Fyrishov på tisdag!
Dubbelt så många har dubbelt så roligt och det är nu vi behöver ert stöd!

/Per Angemo

Coachbloggen
[email protected]
Kommentarer (7)
#1 In !
2022-10-20 12:29
kan ni ta in typ elias eller andreas lite också?
vad annars skriver dom kontrakt för ?


tak'em in Anmäl kommentaren

#2 Akropol?
2022-10-20 16:46
"och jag försäkrar att vi ska göra allt som står i vår makt för att ge Sveriges kunnigaste och bästa basketpublik en vinst i Fyrishov på tisdag"

Får det att låta som en svår match. Men OM Uppsala INTE vinner mot Akropol på tisdag så borde coach duon börja fundera på sin egen avgång...


noname Anmäl kommentaren

#3 Noname
2022-10-21 13:56
Kanske ska citera hela meningen istället??


Trött Anmäl kommentaren

#4 Noname
2022-10-22 13:32
Alla matcher är svåra.. och de där som man bara ska vinna kan vara bland de svåraste.. för vinner man säger sådana som du "ja, det var ju bara vad man kunde förvänta sig" och förlorar man så säger du "fy fan vad dåligt".


XYZ Anmäl kommentaren

#5 -
2022-10-22 16:19
Ja det är precis vad jag kommer säga för jag ställer krav på Uppsala! Och det måste man göra, det är pinsamt om dom inte spöar Akropol det är inget snack om saken.

Att vinna mot dom är vad man SKA förvänta sig egentligen med Uppsalas lag jämfört med Akropols. Jag säger egentligen för jag har sett så mycket skit i Fyrishov de senaste åren så man börjar lessna rejält att det aldrig händer något!


noname Anmäl kommentaren

#6 Noname
2022-10-22 21:43
håller helt med dig. Vill slippa se ett till fiasko i fyrishov.


Erik Anmäl kommentaren

#7 Skadade
2022-10-23 00:03
SKA och SKA. Nu verkar halva laget vara skadat, så vi får väl se hur det blir med den saken.


Rippe Anmäl kommentaren
Skriv kommentar

Titel:


Brödtext:


Du är inte inloggad men om du vill kan du skriva en kommentar ändå:

Vad heter du?


Onsdag 03 okt 23:46 | Blogg
Premiär även för bloggen
Ny säsong, nytt namn och nya färger, men samma stomme! Även det en nyhet kan man tycka. Laget har dessutom kryddats med några välmeriterade Uppsalabekantingar. Kul med klassiska Uppsala i rött och vitt. Vi nämns med respekt av de andra lagen, nu är det dags att visa att vi förtjänar den. Det kommer krävas hårt arbete och mycket hjärta av alla inblandade, då kommer det gå bra!

Förberedelserna inför säsongen har, likt de senaste säsongerna, varit korta och intensiva med hela laget eftersom vi fortfarande har kvar rester av sexmånaderssäsongerna. Vi hade alla spelare utom en på ett läger i Ostrava (Tjeckien), och hade ett bra läger med tuffa matcher. NH Ostrava, Tjeckiskt ligalag, hjälpte till att göra lägret möjligt. Vi får tacka Milan Veverka, både senior och junior, för dess hjälp med lägret.

Första ligamatchen i Östersund kommer inte bli ihågkommen för något skönspel. Men efter en passiv inledning, där hemmalaget dominerade det mesta, vaknade vi efter 15 minuter. Då började vi spela försvar mer aggressivt. De första femton släppte vi in 37 poäng. Efter det sex poäng på femton minuter, det räckte för avgöra matchen.

Nu är det hemmapremiär och vi får äntligen visa vad vi kan i Fyrishov och hoppas att publiken som vanligt är med i matchen. Positiva nyheter i ligan i år är att vi spelar en rak serie med åtta lag direkt till kvartsfinal. Dessutom har vi numera tre domare, vilket ger våra rättsskipare mycket bättre möjligheter att se vad som händer.

Missa inte stämningen i Fyrishov!
Kan bara upplevas på plats!


Coach/Chricke


(9 kommentarer)

Onsdag 12 sep 18:26 | Blogg
Coachernas eget forum
Med start senare i veckan kommer Uppsalacoacherna Christer Stjernborg och Per Angemo att börja skriva till er supportrar på den här platsen. Håll utkik!

(8 kommentarer)

Tidigare blogginlägg
Ons 03 okt 23:46  |  Blogg
Premiär även för bloggen
Ons 12 sep 18:26  |  Blogg
Coachernas eget forum


© Copyright Uppsala Basket 2007
Box 1449, 751 44 Uppsala
Tel: +46 (O)733 - 82 88 22
E-post: [email protected]
Teknik & design: Menmo AB
Soft Center, 372 25 Ronneby
E-post: [email protected]
© Uppsala Basket
Ansvarig utgivare: Magnus Jansson
Chefredaktör: Magnus Jansson
E-post: [email protected]


Fiba Europe