Blogginlägg
Tisdag 30 mar 11:47 | Blogg
Fredrik Jönzén:
Stort steg mot semi!
Vi tog ett stort steg mot en semifinalplats i och med gårdagens seger i Sundsvall. Det blev precis den kampen vi hade förväntat oss och matchen svänger fram och tillbaka hela matchen. Vi avslutar med att göra 10-0 på Sundsvall tack vare bra försvarsspel och kyla offensivt.

Serien är dock långt ifrån avgjord och Sundsvall kommer inte att vika ner sig. Jag är helt övertygad om att de kommer fightas till sista sekund imorgon och det gäller att vi matchar deras intensitet. Bussresan hem igår underlättades av segerns sötma, men fokuset lades direkt på onsdagens match. Spelare och coacher samlades runt olika datorer i bussen när vi såg på och analyserade matchen. Vi hittar saker vi gjorde bra och vill fortsätta med men även sämre detaljer som vi behöver förbättra. Det var kul att se det enorma fokus hela laget har för tillfället.

Hur ser det då ut på våra bussresor? Det yngre gardet har hand om bussens bakre regioner. Gordon har lagt beslag på den eftertraktade raden längst bak. Lite längre fram kommer sedan ”gubbarna”, Marko, Howard och jag själv. Längst fram har vi sedan coacherna, Anna och Larry. De flesta spenderar tiden på bussen med sin dator, antingen genom att kolla på film eller surfa på nätet. Efter en vinst kan det dock bli rätt högljutt, speciellt i den bakre delen. Jag brukar jämföra våra ungdomar med småbarn som åker på en rejäl energitripp och springer runt och skriker och lever runt för att sedan 5 minuter senare fullständigt slockna och sova i de mest underliga positioner. Själv kan jag aldrig sova när jag reser. Jag ägnar min tid åt att läsa, lösa korsord eller helt enkelt bara sitta och stirra på den svenska naturen. Ibland får vi igång en rolig konversation och då kan bussresan helt plötsligt gå mycket snabbare. Precis som den gjorde igår då i stort sett hela resan hem bestod i att analysera matchen och fokusera inför onsdagen.

Vi är alla fullt medvetna om hur viktig matchen är imorgon och börjar redan nu spela matchen i våra huvuden. Vi ser ett kokande Fyrishov som alltid är högljutt, oavsett publiksiffra. Vi ser ett Uppsala som spelar med ett stort självförtroende och ett ännu större hjärta. Vi ser en seger!

Vi ses imorgon!

Fredrik Jönzén
[email protected]

Dela med dig av artikeln: Översätt/Translate:Laddar...

Torsdag 25 mar 09:32 | Blogg
Rond 2!
Det blev förlust med 4 p i första kvartsfinalen. Efter att ha sett matchen
på bussresan hem blev jag kluven. Vi gör inte en bra match, men förlorar
endast med 4 pinnar. Först blev jag arg, irriterad, upprörd. Fan, vi slängde bort matchen!! Sedan slog det mig, vi gör 19 turnovers, Sundsvall sköt som gudar, vi går bort oss flertalet gånger i försvar och ändå är vi med och har chans att kvittera i slutsekunderna. Det behövs bara små förbättringar så vinner vi. Det bådar gott inför ikväll!

Det är dock de första känslorna som tar överhanden. De svider som f#n att förlora på det sättet vi gjorde i första matchen. Match 1 är dock historia,
första ronden gick till Sundsvall. Nu är det dags för dem att sätta sig på bussen ner och inta vår hemmaborg. I Fyrishov är vi väldigt starka, det
visade vi så sent som förra veckan då vi slog både Sundsvall men framförallt Norrköping. Vi har inte flest åskådare i ligan men ni som är där är fanimej så mycket mer högljudda än de som har dubbelt så många på matcherna i Luleå, Sundsvall etc.

Det är dags för Rond 2! Kom ut och stötta oss till seger ikväll!!

Go Uppsala!


(0 kommentarer)
permalänk
Måndag 22 mar 12:47 | Blogg
PLAYOFFS!!

Det har nu gått 8 månader sedan vi satte igång med försäsongsträningen i augusti, men nu är vi äntligen här. Nu börjar den riktiga säsongen!


Årets säsong har varit upp och ned, vi har blandat ett bländade spel med mindre bra prestationer. Detta är dock något vi alla hade förväntat oss med ett ungt och oerfaret lag. Den erfarenheten som många av våra yngre spelare fått i år kommer vara guld värd i det långa loppet.
Det är lätt att stirra sig blind på resultatet för enstaka säsonger och antingen stämpla den som succé eller fiasko beroende på hur det gick. Man glömmer lätt att se långsiktigheten i det hela. Faktum är att vad gäller de svenska spelarna i årets trupp är jag äldst med mina 31 år. Näst äldsta svenska spelare är 22 år. Det är alltså ett gap på nästan 10 år!!
Det är enormt viktigt i mina ögon att ha en bra, svensk stomme som utgör grunden för laget år efter år. Det är precis det vi bygger på just nu. För underifrån kommer det massvis med talanger och framtida ligaspelare. Lägg därtill att de alla är Uppsala-produkter så gör ju det de hela ännu roligare.

Samtidigt är det en väldigt svår balansgång mellan en ungdomssatsning och att ha ett starkt, vinnande lag. Vi sysslar trots allt med elitverksamhet. Sponsorer, fans och samtliga inblandade vill ju självklart ha framgångar år efter år. Detta gäller speciellt i Uppsala. Framgångar drar publik och sponsorer, så enkelt är det.
Samtidigt är det inte ekonomiskt hållbart att köpa in ett starkt lag år efter år. Man måste därför ha den där svenska stommen och sedan krydda med rätt importer. Detta kommer ta sin tid i dagsläget och då kanske framgångarna uteblir, vilket medför att intresset sjunker o.s.v., ja ni förstår dilemmat. Som sagt, balansgången blir väldigt svår.

Nu räcker med snack om detta! Bloggen heter trots allt Team Chronicles och ska handla om laget. Vi gör oss nu redo för det stundande slutspelet och vi kommer med en perfekt tajmad toppform och ett självförtroende som lyser.
Med tre raka vinster åker vi på tisdag upp till Sundsvall för att försöka stjäla den första matchen. Vi kommer dock slå ur underläge hela serien. Sundsvall har haft en riktigt bra säsong och det finns en anledning att de slutade på tredje plats. Vi har en enorm respekt för Sundsvall och vet att vi måste prestera en väldigt bra basket för att kunna vinna. Vi älskar utmaningar dock och är superladdade inför morgondagen!

Som ni alla säkert redan vet så går kvartsfinal 2 antingen på onsdag eller torsdag i Fyrishov. Det är en mässa i Fyrishov på fredag och Storvreta spelar en ev. femte kvartsfinal på torsdag. Vinner Storvreta ikväll [måndag] så spelar vi på torsdag, förlorar de tvingas vi spela på onsdag, dagen efter första kvarten.
Långt ifrån optimalt så vi hejar alla på Storvreta idag av flera anledningar!!


Go Uppsala!!

Med vänlig hälsning, Fredrik Jönzén


(0 kommentarer)
permalänk
Torsdag 18 mar 21:25 | Blogg
19 skäl att gå på matchen på fredag
Det finns mängder av bra skäl att gå på matchen på fredag: det valfritt inträde, klubben skänker massor av pengar till Rädda Barnen m.m. m.m. ... Sen blir det nog kanonskön basket också, det har jag 19 exempel på i klippet här nere, klicka nu!

(0 kommentarer)
permalänk
Tisdag 02 mar 22:51 | Blogg
Högt spel - med lyckligt slut!
Den unge gentlemannan som i halvtid iklädde sig Dunkans kostym och friade till sin tjej spelade ett högt spel. Det är nämligen så att det inte är första gången en kille försöker vinna sin kvinna på det sättet, det har gjorts under NBA-matcher också - men då med ett inte lika lyckligt slut... Kolla YouTube länkarna nedan så fattar ni!
En av dem som upplevt detta på nära håll är faktiskt Dunkan Slammers kusin: Clutch från Huston Rockets, som sagt kolla klippen.
Men i Uppsala slutade det lyckligt förstås!


(0 kommentarer)
permalänk
Lördag 20 feb 00:58 | Blogg

Oj - oj - oj. Vilken match. Vilka spelare vi har. Jösses.

Ok, de flesta har fattat att Gordon "SAY WhATT" är bra - har nån missat det har jag nåt klipp nedan.

"Oh captain my captain"... Kapten Gaddefors är tillbaka. Med besked.

På Person & Nakos vilar laget. Ja, de delar på ankar-ansvaret. Klart att Person är brilliant, men Nakos glimmar i Fyrishovs lysrör.

Landslags Fredrik. Har inte förbundet hört av sig är det skandal. Vem vill inte ha Jönzén i sitt landslag? Stabilast på plan, starkast från bänken. Iskall på strafflinjen.

Coolaste coachen? Bosse Bössa Eriksson.


(0 kommentarer)
permalänk
Onsdag 17 feb 17:17 | Blogg
Hey Uppsala Basket Fans!!!
Howard Frier checking in here with an "inside Uppsala Basket" report!!!
Just before the Borås game we had 3 difficult games against the top 3 teams in our league. Despite not having Captain Gaddefors for 2 of the 3 games (Sundsvall and Norrköping) we were quite disappointed with the results. We were coming off 3 straight loses with a tough task ahead of us in Borås. This is a team that we are fighting with to secure a playoff spot, so this was arguably our most important game of the season thus far! After some great practice sessions we traveled to Borås extremely focused for the game, and were able to pull out a big "team win!" It was great to have our Captain back in great form. He and Gordon made some great plays for us offensively, but the true hero in my opinion were the great plays on both ends of the court by Marko and Andreas. Andreas didn't have many scoring opportunities this game but he ran the team very well.

Now we have another very important game coming Friday! This is definitely one of those "do whatever it takes to win" moments for our season. ecoÖrebro is a team that started off the season well, but now find themselves fighting for their playoff lives with us. "They have been cut pretty badly lately, and we have no intentions of providing any bandages to stop the bleeding!!!" ITS GO HARD OR GO HOME TIME for Uppsala Basket!!!!

See you guys Friday, and if we don't look like we have that sense of urgency or look like we are ready to play, please feel free to let us know!!! As much as we want to be applauded when we are playing well, we need you guys to make us feel the disappointment WHEN THE EFFORT IS NOT THERE!!!!!!!!!!!!

Employee #5 signing out,

VI SES SNART!!!


(0 kommentarer)
permalänk
Tisdag 19 jan 14:08 | Blogg
Viktig vecka för oss!
Den här veckan har vi bara en match men vilken match det kommer att bli! Södertälje Kings kommer på besök och det är säsongens viktigaste match för oss hittills. Vi har efter 4 raka vinster och 6 av de senaste 8 klättrat i tabellen och nu tagit hand om 5:e platsen. Södertälje har tre raka segrar och har precis som vi, klättrat i tabellen och ligger nu 2 poäng efter med en match mindre spelad. Det kommer bli en tuff uppgift för oss, men eftersom vi inte spelar ikväll så har vi hela veckan på oss att träna. Ser fram emot att så många av er som möjligt kommer till Hovet på fredag och hejar fram oss!

Att årets Uppsala Basket präglas av en ungdomssatsning har inte undgått någon. Anton och Andreas har i år fått stora roller som starters och Manos och Elias likaså jämfört med tidigare säsonger. Dessutom har vi Viktor, Sebastian Norman och Axel som alla får känna på att spela på seniornivå vilket kommer ge dem erfarenheter och rutin inför framtiden.

Vi har dock fler lovande spelare som kommer underifrån och jag vill ägna några rader åt våra ungdomslag. Vårt ”farmarlag” spelar i Basketettan. Viktor, Axel, Sebbe N och Sebbe K har dubbellicenser och spelar således med både A-laget och Basketettan-laget. De ligger för närvarande 3 från slutet i den mycket tuffa serien men har nu 6 p ner till kvalplats efter helgens utskåpning av Polisen. Nästa hemmamatch är nu på söndag den 24/1 kl.16.00 i Fyrishov.

Sedan har vi vårt U-18 lag (92-93:or) som i februari spelar nästa delomgång av U-18 SM. Övriga lag som under säsongen spelar USM är våra 94:or och 95:or. De har båda sin nästa delomgång nu i helgen. P-94 spelar i Luleå och P-95 spelar i Lund. Jag återkommer med resultat senare!!

På tjejsidan har vi 94:orna och 95:orna som nu i helgen också spelar USM. F-95 spelar i Stockholm och F-94 spelar sin omgång här i Uppsala. Matcherna går av stapeln i Fyrisskolan kl.10 och 19 på lördag samt kl.10 på söndag.

Lycka till önskar jag samtliga lag!! Ni är Uppsalabasketens framtid!


(0 kommentarer)
permalänk
Fredag 15 jan 21:58 | Blogg
"Matchen i matchen"
Min kollega Damoon har ju skrivit om huvudmatchen här bredvid, men jag vill nämna några ord om den sk. "matchen i matchen". Den mellan Number 13 och Number 13. Watt vs. Konare.
Den matchen var nog mer spännande är Damoons huvudmatch... "Matchen i matchen" pendlade fram och tillbaka: första perioden öppnade Konare med att sätta en trea efter 15 sekunder. My God. Men i nästa tighta situation mellan de båda huvudpersonerna slutar det med att Konare får en foul och Watt sätter 2 av 2 straffar. Och då har det vänt. Resten av perioden går till Watt som sätter treor, lay ups och tar returer i rasande tempo.

Period 2 gick till Konare: han gör en tidig trea igen, följer upp med en dunk och hittills har Watt bara gjort en turnover i denna akt. Konare fortsätter att dunka och lägga i lay ups och även om vår gode Gordon snäpper upp sig och börjar lägga i lay ups och sätter poäng från strafflinjen så går perioden som sagt till Jämtarnas nummer 13.

Period 3 börjar som vanligt med att Konare går för en trea... men den här gången missar han! Watt å sin sida lägger däremot i ett antal sköna lay ups under en run. Men sen är det Konares tur att göra lay up poäng och får straffar med sig som han inte missar. Watt får också stå på strafflinjen, men missar... Watt noteras för turn over. Hmm... Det blir oavgjort. 1 - 1 hittills alltså.

I period 4:as inledningsminut minskas Uppsalas ledning till endast 6 pinnar men det är då Watt visar att han är starkast av de två: Watt penetrerar Jämtlands försvar och gör matchavgörande poäng. With a little help from his friends (Jönzén het som en stekpanna, Person snabb som vinden, för att nämna några...) ser Watt till att knyta ihop säcken. Statistiken talar sitt tydliga språk:
Konare (poäng, returer, assist) 33-8-0, Watt 35-12-3.

Avslutningsvis måste jag nämna publiken i Östersund: de stöttade sitt lag högljutt genom hela matchen, trots stort underläge och jublade stort för en tillsynes betydelselös alley op i slutminuterna. Imponerande.


Publiken i Östersund var nästan lika bra som publiken i Fyrishov.


(0 kommentarer)
permalänk
Tisdag 12 jan 23:09 | Blogg
"Hur många watt?"
Okej kvällens tillställning var kanske inte den vackraste basketmatch i vår liga den här säsongen, men vi fick med oss två poäng och det är ju det viktigaste!

Andreas Person slås blodig på planen, ja det är sant! Darly Massamba kan som vanligt inte hålla reda på sin armbåge utan den hamnar rakt på snoken på Person. Andreas kliver av planen, plåstras om och är tillbaka fem minuter senare utan en min. Elektriskt!

Anton Gadderfors var sprakande het matchen igenom!

Marko Djuric spelade inte pga. sjukdom vilket ställde ännu mer krav på Jönzén som fick slita som ett djur under korgarna och till råga på allt hålla reda på Jocke Blom i försvaret. Ingen lätt uppgift. Men Jönzén var nästan outröttlig och visade enorm styrka, man undrar hur många watt han alstrade i kväll?

Matchens MVP för andra matchen i rad blev Howard Frier. Han spelade nästan hela matchen och gjorde 18 poäng i matchavgörande sekvenser. Hur många watt producerade Frier under sina 38 stekheta minuter på golvet i Fyrishov ikväll?

Sist men inte minst: mannen som bär namnet som avslöjar att han är ett energiknippe utan motsvarighet i ligan just nu; Mr Gordon Watt. 26 poäng och 17 returer - en double-double ladies and gentlemen!
Watt spelar i över 38 minuter, kämpar och offrar sig i ALLA situationer och bjuder på stor underhållning!

Kolla in mina klipp från matchen!


(0 kommentarer)
permalänk
Tisdag 08 dec 15:15 | Blogg
Hemma igen!
Måndag 08.00 lokal tid Chengdu: Jag äter min sista frukost på Grand Hotel Babao och tar farväl av vår servitör som gärna pratar med oss på engelska, men vi förstår inte ett ord han säger.

Tisdag 08.00 lokal tid Chengdu: 24 timmar senare är vi hemma och jag lägger mig äntligen ner och sover!

Det har varit en kul och lärorik resa på många sätt och vis. Vi fick uppleva den kinesiska kulturen på nära håll men även spela basket mot ett lag som håller hög internationell klass. Den stora skillnaden som jag ser det är att de är större och starkare och det tillåts ett mer aggressivt spel. Det var också kul att få se hur stor basketen är i Kina. Polis var tvungna att hålla bort fansen efter matchen när vi skulle in i bussen. Varje gång som deras stjärna Sun Yue rörde bollen stiger jublet i hallen avsevärt.

En annan observation från Chengdu är hur kineserna är väldigt bra på att sysselsätta all sin befolkning. De hittar på de mest meningslösa jobben bara så att fler ska få något att göra. Bäst i min mening var värdinnan på 4e våningens restaurang som varje dag ledde oss från hissen till buffén och pekade exkat vart vi skulle gå. Detta trots att vi ätit på samma restaurang lunch och middag under hela vistelsen. En annan favorit var också han som skulle visa mig var herrtoaletten fanns. Han passade på att utföra sitt samtidigt och satte sedan på vattenkranen åt mig, gav mig tvål samt stod med pappershanddukar och delade ut. Framförallt är det dock deras gästfrihet och enorma vänlighet som står ut mest. Det är helt enkelt väldigt svårt att bli arg på en kines.

Nu är vi dock tillbaka till verkligheten igen och idag, tisdag tränar vi som vanligt igen. Vi har nu 3 hemmamatcher i rad, mot Sundsvall, Borås och Norrköping. Förhoppningsvis har den här resan givit oss det mentala break vi behövde efter de senaste motgångarna. Vi visade i matcherna i helgen att stundtals kan vi spela riktigt bra men nu gäller det att vi hittar den där stabiliteten i spelet.

Vi ses på fredag!

MVH, Fredrik Jönzén


(0 kommentarer)
permalänk
Lördag 05 dec 15:10 | Blogg
Ni hao!
Dag 2 i Chengdu började med en utmärkt frukost innan vi därefter begav oss till Shuangliu Sports Center för dagens träning. Resan dit tog ungefär en timme och vi fick under den tiden en bra uppfattning om trafikreglerna i Chengdu. Det vi lärde oss var att det fanns inga regler. Alla kör höger och vänster, kors och tvärs vare sig man har en bil, cykel eller moped. Trots det till synes enorma kaos som råder så verkar samtliga kineser väldigt lugna. Inga skällsord eller onda blickar kastas, kanske något för oss buttra svenskar att tänka på nästa gång en bil inte stannar vid ett övergångsställe på St.Olofsgatan.

Träningen var bra och det var skönt att få igång kroppen igen efter en lång resa. Vi värmde upp, körde igenom våra anfallsspel samt avslutade med lite 5-5 spel. Det är alltid viktigt att få känna på en ny hall, de nya bollarna och få en känsla för hur det sedan kommer bli på matchen. Precis som vid flygplatsen så var media där och tog bilder samt gjorde intervjuer. Idag fick jag äran att bli intervjuad. Jag fick en fråga:
” Som center för ditt lag, vad tycker du om Yao Ming?” Jag svarade att jag faktiskt spelat mot Yao Ming vilket fick reportern att bli smått lyrisk. Det är svårt för oss att förstå hur stor Yao Ming är här i Kina. Sedan han slog igenom i NBA har basketintresset växt kollossalt och är nog den största sporten i Kina idag.

Efter träningen var det dags för lite sightseeing. Vår guide var väldigt angelägen om att vi skulle åka och se pandorna vilket vi självklart gjorde. Vi åkte iväg till ”The Giant Panda Research Base”. Det var verkligen kul och lärorikt att få se dessa fascinerande djur. Läs mer på: http://www.panda.org.cn/english/index.htm

Resten av dagen och ägnade vi sedan till lite shopping och Manos fick äntligen köpa lite Jordan-grejer som han tjatat på sedan han först fick reda på att vi skulle åka hit. Axel var nog den som lyckades bäst med prutningen då han köpte en tröja som gick ner till knäna. Snygga färger hade den ivarjefall och billig var den. Dagens bästa fake-vara måste dock ha varit den blå-gula Kappa-jackan med den svenska flaggan. Under flaggan står det sedan ”Federal Republic of Germany”. Vi européer är ju likadana allihop.

Till sist måste jag bara säga hur enormt gästvänliga och tillmötesgående kineserna är. Tror inte vi stött på en enda som varit otrevlig hittills. Även fast de inte alltid förstår vad vi ber om så fixar de något ändå. Det verkar nästan som att det är viktigare för dem att låtsas förstå oss och sen ge oss fel saker än att fråga om och om igen till de förstår.

Nu är det inte många timmar kvar till match. Jag har inte en aning om webb-tv sändningen kommer fungera. Hur som helst så återkommer jag med kommentarer från matchen senare.

Ha det bra!

Basket är kul!

MVH, Fredrik


(0 kommentarer)
permalänk
Torsdag 03 dec 18:47 | Blogg
Hej Uppsala Basket-fans!
Efter ett längre uppehåll gör nu lag-bloggen comeback och detta i samband med vår Kina-resa. Bakgrunden till resan kan ni läsa om i separat artikel på hemsidan så det här kommer enbart handla om vår vistelse här.

Uppsala Taxi kom och hämtade upp oss från Fyrishov i onsdags morse. Besvikna efter den senaste tidens motgångar kändes det här som en välbehövlig paus i vardagen och förhoppningsvis kommer det ge oss ny energi inför slutspurten innan jul.

Efter en mellanlandning i Amsterdam klev vi ombord KLMs Boeing 777-200 (exit rad 10 och 30, tack för den seatguru.com) med destination Chengdu. Då resan var beräknad till 9.55 timmar var det många av oss som oroat oss för dåliga platser, men tack vare få passagerare, varav majoriteten var korta kineser, och en mycket trevlig KLM-besättning, kunde vi antingen slå oss ner i en bekväm nödutgångsplats eller ha en hel rad för oss själva.

Väl på plats i Chengdu i morse möttes vi av ett pressuppbåd som vi inte direkt är vana vid när vi spelar i svenska ligan. 4-5 fotografer och TV-kameror var där för att ta emot de långa skandinaverna från mörkret. Efter att coach Jonsson och Andreas svarat på några frågor satte vi oss på bussen till hotellet. Efter en snabb check-in och lunch tog vi alla en promenad ner längs Babao Street för att lära känna staden lite mer. Vi är väl medvetna om att vi står ut i mängden med vår längd och svenska look, men det var helt otroligt vad kineserna glor!! I stort sett alla vi passerar vänder huvudet och stirrar, pekar och fnissar. Vid ett tillfälle körde en fullpackad buss förbi oss och samtliga huvuden på bussen riktades mot oss.

Efter en kort vila och middag har vissa i laget nu upptäckt att hotellet har ett spa på översta våningen. En 45-minuters massage kostar drygt 120 kr och det var Sebbe Kvissberg snabb med att utnyttja. Sebbe lyckades med konststycket att få massörskan att tro att han hade beställt 2 massager. Hon följde efter Sebbe ner på rummet efter massage nr.1 och vägrade lämna trots Sebbes tappra försök till förklaring. Så vitt jag hör försöker han fortfarande få henne att lämna rummet.

Imorgon har vi först träning på morgonen och sedan ska vi enligt vår tolk åka och se på pandor. Exakt vad detta innebär får vi se imorgon och jag återkommer med ett nytt inlägg då.

Tills dess, ha det bra och kom ihåg............Basket är kul!


(0 kommentarer)
permalänk
Torsdag 22 okt 00:26 | Blogg
Vi är med när det skrivs historia
Eftersom spelare och ledare varit så upptagna den senaste tiden och inte kunnat ta min stafettpinne att börja skriva under Team Chronicles så får jag börja. Men det passar mig faktiskt fin-fint för jag behöver skriva-av mig några saker. Kanske inte lika roligt som när en cool power forward skriver men ni får hålla tillgodo tillsvidare…

On court

Det är alltid roligt att se duktiga basketspelare in action – men jag tycker att det är extra roligt att se duktiga basketspelare födda och uppvuxna i Uppsala spela basket! Och det senare får vi verkligen njuta av den här säsongen. Många av grabbarna är riktigt bra men Andreas Person, Anton Gaddefors och Fredrik Jönzén är bäst av dem. De spelar smartast, visar mest vilja, spelar med hjärta, manar på lagkamraterna mest och gör flest poäng: i snitt 50 poäng/match av lagets totala levereras av trion! Det är helt enkelt underbart att se dem på planen tycker jag.

Starkast lysande av de stjärnorna är ändå Andreas. Historia skrivs när Uppsalas bästa point guard från de egna leden växer för varje match som går. Han är iskall, stark mentalt, studsar upp när han blir foulad så han går i backen och levererar när det behövs. Med tanke på de senaste hemmamatchernas publiksiffror är det många Uppsalabor som missar den här historieskrivningen, jag hoppas den trenden vänder redan till nästa hemmamatch den 6/11 i drabbningen mot Plannja.

Off court

Jag vill alltid stödja våra sponsorer eftersom vi inte skulle kunna bedriva den här verksamheten utan deras hjälp. Därför köper jag joggingskor som är Adidas, beställer mina trycksaker till firman från Inprint osv osv. Och efter fredagsmatchen beställde jag strumpor från matchvärden www.onepair.se och om du som jag tvekar att beställa kläder över nätet känns strumpor som en bra början… Det funkade toppen med Onepair (mina 14 par kom redan igår!) och 50 kr av mina spenderade 299 kr gick till klubben: ange kampanjkoden UB för 50 kr till herrlaget eller SD för samma summa till damlaget istället.

En historisk företeelse vid sidan av planen är att klubben fr.o.m. nästa hemmamatch kommer att ha en egen kiosk! Fyrishov har förstås kvar sin så vår egen blir bara ett komplement och extra service. Vi planerar inte heller att servera något revolutionerande till en början men jag tror kaffet kommer smaka lite godare i vår kiosk… Ett välkommet ekonomiskt tillskott till klubben kan det bli i alla fall!


(0 kommentarer)
permalänk
Söndag 04 okt 10:27 | Blogg
Spännande läsning
Snart, mycket snart, kommer besökare till hemsidan återigen ta del av texter inifrån klubben. Under Team Chronicles kommer spelare och andra skriva tankar, idéer och grubblerier.

Håll utkik efter spännande läsning!


(0 kommentarer)
permalänk
Lördag 11 apr 00:24 | Blogg
10 saker att glädjas över idag
Känslan direkt efter slutsignalen i Solnahallen kan faktiskt bäst beskrivas som tomhet i bröstet. Eller som när man ramlat på rygg och tappat luften och kippar efter andan.
Så visst, jag är skitledsen för att säsongen 08/09 är slut. Men det finns många saker att vara skitglad över. Här kommer tio utan inbördes rangordning:

1. TJ: ledaren är redan klar för nästa säsong. Han är 175 cm och en gigant på planen och i basketligan. Han blir ännu en gång ankaret i truppen.

2. Engagerade människor: vi har massor av människor som jobbar och sliter för klubben helt ideellt; publikvärdar, fikavärdinnor, entrévärdar m fl. – jag blir stolt när jag tänker på dem.

Sponsorer som engagerar sig det där extra; ordnar pregame, ett oförglömligt matchvärdskap med arrangemang i NBA-klass, trycker upp matchprogram på tio minuter osv. osv. – ni gör skillnaden.

Personal; som med passion och proffsighet ser till att jobbet blir gjort. Vi har bl a ligans proffsigaste webbredaktör, ligans mest engagerade kanslist och ligans skickligaste team manager – kolla hur iskallt Larry jobbar bakom bänken.

3. Kommunen: lägg golvdebatten åt sidan och minns helsidesannonserna som kommunen köpt och bjuder in Uppsalaborna på veckans matcher med oss, damerna, Storvreta och andras matcher. Universitetsstaden är helt plötsligt Idrottsstaden i Sverige!

4. Hemsidan: vi har fortfarande basketsveriges snyggaste och bästa hemsida tycker jag – helt subjektivt…
Vi har haft uppåt 7 000 besökare per vecka de senaste månaderna – riktigt kul!

5. Publiken: vi hade högsta publiksnittet i kvartsfinalerna och jag tar för givet att samma sak gäller för semifinalerna. Två busslaster med fans gick till likkistan i Solna. Vilken elektrisk stämning vi har haft – vilket fantastiskt slutspel vi har fått uppleva.

6. Hemmasönerna: Andreas och Anton har gjort det hela säsongen. Fredrik kom in på slutet. Hemmasönerna har visat världsklass.

7. Bössa + John: vi fick ihop en fantastisk trupp i år tackvare tränarduon Bosse och Wally samt styrelsens sportsligtansvarige John Tillman. Att just Uppsalakillarna Bosse & John utgör två tredjedelar av den trion inger tillförsikt inför framtiden.

8. UNT: lokalpressen är vår supporter och kritiskegranskare. Ger oss stöd och samtidigt ser till att vi är på tå.
Med fjärilar i magen tassar jag ut i trapphuset varje morgon för att hämta tidningen: blir det ris eller ros idag...?

9. Maskoten: Dunkan Slammer har 495 vänner på facebook och tusentals vänner utanför cyberrymden.

10. Hemmaplan: Vi förlorade bara två matcher på hela säsongen på hemmaplan. Två! Det – är – helt – otroligt!


(0 kommentarer)
permalänk
Torsdag 09 apr 10:54 | Blogg
Så här ser du Solna-Uppsala på nätet
Skulle du kunna kapa din högra hand för att ändå få möjlighet att se matchen? Se matchen på Viasat OnDemand på Internet för 49 kronor. Läs här för att få reda på hur du gör.

Jag är naturligtvis väldigt glad över att få åka och möta våren i Paris under påsken. Jag är likaledes glad över att Uppsala Basket fixat en femte och avgörande semifinalplats. Det är bara kombinationen som gör mig olycklig!

I denna text - nej jag får tyvärr inte betalt av Viasat för detta - kommer jag att beskriva hur jag gör för att kunna se matchen ändå!

1. Jag går in på www.viasat.se

2. Jag klickar nere i vänster hörn på "Viasat Ondemand".

3. Jag klickar uppe i höger hörn på "Starta Viasat Ondemand".

4. Jag väljer "Sport" sedan "Svenska Basketligan".

5. Jag klickar på Solna Vikings - Uppsala Basket och följer sedan instruktionerna.

Det kostar 49 kronor. Det går att beställa matchen tidigast 90 minuter innan matchstart. Men gå gärna in och kolla i förväg så att du är säker på att din dator och uppkoppling klarar det.

Allez les rouges!

Johannes Wohlert
Sportchef
KFUM Uppsala Basket


(0 kommentarer)
permalänk
Torsdag 02 apr 11:00 | Blogg
It’s Not Over
This is the mantra that the team has been telling itself since the game on Tuesday. It was a tough loss, but it also proved to us that we are just as good as Solna. If they can win 2 games in a row, then why can’t we? If it gets to a game 5, then it’s up for grabs!

The crowd was unbelievable. It was an absolute honor to play in front of a crowd like that on Tuesday. That is why it hurts so much for us to have lost. We wanted to win that game more than anyone could ever know. We can never thank you guys enough for coming out in such largesse and showing such proud support. You truly are the Red Army!

Every player on the team believes that we can and will win the game on Friday. We are a very good team, and it’s hard to beat a very good team 3 times in a row, which Solna will have had to do to win the series.
I know it’s tough as a fan to not feel helpless down 0-2, but if we feel that we can win, then you can too! We do ask for your support in Solnahallen on Friday, and hopefully we can get a huge win there. Then we can come back to our “kitchen floor” on Tuesday and even out the series. BUT, we have to take it 1 game at a time! We have not lost 3 games in a row all season, so there is no reason to start now.

I hope to see you in Solnahallen on Friday, until then,

GO UPPSALA!


(1 kommentarer)
permalänk
Söndag 22 mar 10:27 | Blogg
Trägolvet
Under våren har frågan om trägolv i Fyrishov dykt upp. Anledningen till det är främst att Svenska Basketförbundet ställt krav på de lag som vill delta i spel i Basketligan att man måste spela sina hemmamatcher på trägolv. Detta är inte det enda krav som ställs på matcharrangemanget i Basketligan, men det är det enda som vi i nuläget inte kan uppfylla. Skälen till kravet på trägolv är många. Spelet blir bättre, trägolvet ger en helt annan bollstuds. För TV-sändningar är trägolvet rent visuellt helt överlägset plastgolven, i synnerhet det gamla, slitna golv med en myriad av linjer som för närvarande ligger i Fyrishov. Men den främsta anledningen är att omfattande utredningar och forskning klart visar att risken för vridskador på främst knän minskar radikalt vid spel på trägolv.

För att tillmötesgå Förbundets krav har, såvitt vi förstått genom rapportering i media, Fyrishov beslutat att införskaffa ett mobilt trägolv som skall läggas inför våra matcher och sen efter matchen tas bort igen. Men det låter väl bra, kan man då tycka. Den lösningen innebär dock en mängd problem. Det vi i Uppsala Basket är kritiska till är att Fyrishov, oss veterligen, inte utrett något enda av dessa innan beslut fattats.

1. För att ställa om från plastmattan till trägolvet och sen tillbaks till plastmattan igen åtgår avsevärd tid. Vi har fått oss till livs flera olika tider, men åtminstone 4-5 timmar att lägga golvet och lika lång tid att riva det får man räkna med. Detta innebär som alla förstår en avsevärd kostnad, även om vi skulle stå för en del personal på ideell basis från klubbens sida. Dessutom går det åt värdefull tid för träning för andra föreningar, ungdomslag och skolor. Varje läggning och rivning av golvet sliter också rejält på det.

2. Uppsala Basket kommer inte att kunna träna i den arenan där de spelar matcher utan kommer att få träna i skolhallar runt om i stan. Detta då Fyrishov inte kommer att ha trägolv mellan matcherna och ett elitlag kan inte på allvar delta i Sverige-topp om man tränar på ett underlag och spelar matcher på ett annat.

3. De nuvarande korgarna måste sänkas och höjas i samband med varje match. När man lägger det mobila golvet kommer detta att hamna ca 5-7 cm högre än plastmattan. Då är korgarna för låga.

4. Ett mobilt trägolv kostar enligt uppgift från en sportgolvsleverantör ca 1 500 kronor per kvadratmeter. Golvet blir ca 600 kvadratmeter så investeringskostnaden blir 900 000 kronor.

Vad är då alternativet till detta? Vi i Uppsala Basket har föreslagit att man istället lägger in ett permanent trägolv och införskaffar mobil plastmatta för innebandy. Det är bara basketen och innebandyn som har krav på sig från sina förbund som innebär att A-hallen i Fyrishov är den enda lokal vi kan spela våra matcher. Vi har varit i kontakt med innebandyföreningarna och de är positiva till att hitta en annan lösning som är bättre för oss alla ekonomiskt, tidsmässigt och sportsligt än den Fyrishov beslutat. Alla andra föreningar och andra som har evenemang i A-hallen kan ha det oavsett vad det är för underlag där inne. Vad är då fördelarna med Uppsala Baskets förslag?

1. Att ställa om från ett permanent trägolv till en mobil plastmatta är betydligt enklare, mindre tidskrävande och innebär mindre slitage än att göra tvärtom. Detta skulle alltså innebära mindre kostnader, att mindre tid tas från andra aktiviteter och mindre slitage.

2. De lag som utnyttjar Fyrishovs A-hall för matcher under vintersäsongen kan träna i samma arena som där de spelar matcherna. De som måste använda A-hallen nästa säsong är Uppsala Basket, Storvreta Innebandy och eventuellt Sirius Innebandy. Dessutom kan Sallén Dam komma att kvala in till Damligan och då kan nog även de behöva spela i A-hallen. Innebandyklubbarna har själva meddelat att de då kan träna i B-hallen, där en permanent plastmatta ligger.

3. Korgarna sitter på rätt höjd och innebandyns utrustning beror inte på golvhöjden.

4. Ett permanent trägolv kostar, även det enligt uppgift från en sportgolvsleverantör, ca 400 kronor per kvadratmeter, eller ca 240 000 kronor. Ett mobilt plastgolv med en anpassad teknisk lösning för att snabbt skifta underlag kostar ca 250 kronor per kvadratmeter. Där är planen något större varför kostnaden kan beräknas till ca 250 000 kronor. Sammanlagt för båda golven således ca 500 000 kronor.

Fyrishov har i media uttryckt att det aldrig har varit aktuellt med ett permanent trägolv. Man har dels sagt att det är en kostnadsfråga, dels att det inte funkar med innebandyn. Dessa två argument är dock dessvärre tagna ur luften. Det är någon annan agenda som hindrar Fyrishov från att se fördelarna med den lösning vi i basketen förordar. Vad den agendan är vet inte jag, men jag hoppas att vi snarast kan föra en diskussion om den och att Fyrishov ändrar sitt beslut och gör det bästa för idrotten i Uppsala.


(2 kommentarer)
permalänk
Fredag 20 mar 15:19 | Blogg
Step 1 – Check
You guys were awesome! I know that every player on the team was talking about it after the game. How loud and into the game every single person in Fyrishov was. You guys helped us immensely to win that game. I think both the team and you guys, the fans, deserved this win. It was great for us, great for the coaches/club, great for the fans, and great for the city. We now will leave you guys to keep thinking about it and talk about it, and enjoy it, because we are concentrating already on another goal, TO KEEP WINNING!

This is just step 1 for us. We have a goal in mind, and this was the first stop on the way. We are not too worried about who we are going to be playing in the next round, because to be the best, you have to beat the best, so no matter who it is, it will be a good team. Obviously we want to have home court advantage, but if we do not, it won’t be the end of the world.

The experience of playing in that kind of atmosphere is amazing to me. I know for the younger players on the team, they will remember it for the rest of their careers. I keep thinking about if this is for the 1st round of the playoffs, how great is it going to be for the semifinals? Or (I/We hope) the finals? It should be INCREDIBLE!

It is also great that we get a little break, as I know myself and a couple other guys on the team are banged up and can use the break to restore our bodies and recover to a high level. We are focused on our goals, and the good thing is that nobody on our team is satisfied with what we have done, we want to do more!

I thank each and every one of you that came to the game and ask that you repeat that performance whenever we play at home next, and that will help us to repeat our performance of DEFENDING THE BEST HOME COURT ADVANTAGE IN THE COUNTRY!

Once again, you guys are the greatest, and from the team and myself, I give you a heartfelt Tack So Mycket!

Go Uppsala,

Jeff


(0 kommentarer)
permalänk
Söndag 15 mar 10:53 | Blogg
A Call To Fyrishov
First of all I want to thank Danny, Magnus, and Mathias and the couple other people that came all the way up to Lulea for the game. It was great to hear you guys screaming for us behind our bench!!

What a game. That was exciting. I am obviously really glad that we came out on top, but it sure was a lot closer than we should have made it at the end.
It was a tough game, very physical both ways. Neither team wanted to lose but I am sure that it was a good game to watch, albeit frustrating at times.
I know it felt great to walk into the locker room after the game with a huge breath of relief and happiness that we are only 1 game away from doing something many Uppsala Basket fans cannot remember, moving past the quarterfinals.
The one thing I urge you is to come out on Tuesday and help us to beat Plannja and secure a spot in the Semifinals. The more people that come out, the better we will play!
You guys are the best fans in Sweden, without a doubt, and the more of you we can get, the better!
It is important to us to win on Tuesday for a couple of reasons. We want to clinch it in front of you, the fans, we want the time off to rest and get ready for the semifinals, and we want to give Marko time to go home and be with his wife for the birth of his first daughter! So the incentives are there for us to come out as a team focused and energized, with a goal in mind!

As for off-court happenings with the team, it’s amazing how many of my teammates were Liverpool fans this weekend. That’s all I am going to say about that. Oh yea, and also that we’re still in first place and defending champions of EVERYTHING!

See you at Fyrishov!

Go Uppsala!

-Jeff


(0 kommentarer)
permalänk
Torsdag 12 mar 13:21 | Blogg
Zlatan who?
Hello again,

First of all thank you very much for every one of you that came out to Fyrishov on Tuesday. IT WAS AMAZING! You guys were incredibly loud, which gave us an extra push to win the game. It was a great game to play, and I hope that you enjoyed watching it. It really is special for us to continue winning in front of our home crowd, we take pride in it, and we hope you guys realize that!

The mood of the team is great. How could it not be? To be up 1-0 in the playoffs, and we did not even play to the best of our collective abilities is great. We know that we have a tough game tomorrow in Lulea, and we are concentrating on putting forth a positive team effort. We do believe that we can win the game, if we do the things that we each excel at. Physically, we are all in pretty good shape. No major knocks on anyone, and everyone should be ready for a good game on Friday. The chemistry is still great, and we truly hope to come back to Uppsala up 2-0 and give us a chance to close out the series at home in front of the best fans in Sweden!

As for the off the court situation with the team, things are going well. All of a sudden everyone on my team is Anti-Manchester United. Isn’t it funny how people love to hate the Champions? I have heard from Sebastian all year about how good Inter is, but no one else cared…UNTIL WE PLAY THEM…Now all of a sudden everyone on the team is a HUGE Inter fan, and a HUGE Zlatan fan. Well that’s fine…They can now root for them in the Serie A, because they are no more in the Champions League. And I know, I have to point out that Zlatan is STILL 0-16 in Champions League games with goals…And people want to compare him to the great CR7, Cristiano Ronaldo? Please…..And just for the record, if you see Danny on the street, feel free to ask him ANY question about Liverpool, including the names of any players other than Gerrard and Torres, because he claims he’s a huge fan, but I think it’s more just because he wants to see me upset at Manchester losing, than actually rooting for the Mercysiders from Anfield (someone explain to him what that means :-) ).

Other things that are happening with me are I still go to Tiunda Skolan to visit with the kids every Wednesday. I go to eat lunch and hang out with them, I just wish it wasn’t like my middle school years, where I was eating alone…again…So if any of the kids read this, feel free to come sit with me, I could use the friends!
I still welcome and questions or comments, my email is [email protected] or you can write to me beneath my blog on the website.

Go Uppsala!

-Jeff


(7 kommentarer)
permalänk
Torsdag 05 mar 16:01 | Blogg
PERSPECTIVE
Everything in life needs to be seen in perspective. I have learned that lesson in a good way today. Marko Djuric, Thomas Jackson, Danny Gathings, Fredrik Jonzen, and I visited the Hospital today to spend some time with some children who are in the fight of their lives with Cancer.

I appreciate Magnus Lundgren for giving me (and the other guys too) the opportunity to do this, because it makes last night’s game pale in comparison. To think that I was in such a bad mood because we lost a basketball game, and then to walk into the room and see these beautiful children fighting so hard, was a good thing for me personally. We walked around and played with the kids, signing shirts, taking pictures, and just having a good time. It really made me feel like I was a good person when I would see them smile and laugh with me and marvel at how tall I was. I wish I could put into perspective how it was in fact me that was marveling at them. I am amazed that these kids are this positive when they are fighting something so evil. They simply amaze me. It was them that taught me lessons today, lessons that I will live with the rest of my life. With the hardships that each of them is going through, there was not a single frown, tear, or angry look in any of their eyes. It was all joy. The only disappointment that any of them had, I think, is that we didn’t play Innebandy or Ice Hockey :-) , but we can only do so much!

For them, life is hard, there is no doubt about it, but each and every one of us was able to take away a piece of that fighting spirit inside them, and lock it away for when we are going to need it the most. If these young kids can fight this hard, AND DO IT WITH A SMILE ON THEIR FACES, then I know that I can face any obstacle head on and know that I can, AND WILL, win.

This was one of the best days that I have had this year in Uppsala, and I look forward to going back to them and share our playoff successes with them, because it is for people like that, that makes this all so worth it.

-Jeff Horowitz


(7 kommentarer)
permalänk
Onsdag 04 mar 22:49 | Blogg
Last night we had a tough game
Hello again,

I appreciate all the feedback that I am getting from my first entry. I encourage you to ask any questions you might have for me or my teammates either on the comments under the blog, or through facebook (Jeff Horowitz), or via email, [email protected], I will do my best to answer all of them!

Last night we had a tough game vs. Sodertajle. It was a “must-win” game for them, so they could have home court advantage in the first round of the playoffs, whereas we are locked into 3rd place.

The team is good; we are going to be ready for the playoffs. That is all anyone’s thinking about right now. We all want to win the championship very badly! We all believe that we can do it too!

Friday we play Jamtland at home for our home finale. This is going to be a fun and important game for us. We need and want to play well so that we can roll into the playoffs playing the way we want to. The good news is, we have home-court advantage in the first round, and we are a very tough team at home, so that is in our favor. I hope that we can get a bunch of you fans out there to the game (YOU ARE THE HOMECOURT ADVANTAGE!) so you can have a good time and we can be victorious.

Thursday, a couple guys from the team are going to be in Gränby Centrum to help promote the game. I know that ICA Kvantum is going to be a sponsor for the game, so you should come by Gränby and hang out with us for a bit, it will be a good time.

On the non-basketball side of things, the team is good, as always. Manchester United won the Carling Cup in penalty kicks, much to Marko’s (and the 50+ NON-Man United fans) disappointment. A couple of the Swedish players on the team are making sure I know when Inter Milan comes to Manchester for the final leg of the Champions League tie on March 11th, because they are sure that Zlatan will score and end our bid to repeat as champions. “NEVA GONNA HAPPEN” :-) !!! One of the things that make us good as a team is that we do things as a team, whether it’s going to eat, going to watch a game, playing video games, or whatever. These chemistry building things seem trivial, but are going to be what makes or breaks us winning the championship.

That is all for now, I will write some more this weekend, after the Jamtland, and look forward to answering any questions you guys have.

See you Friday at Fyrishov!!!!

Go Uppsala,

Jeff Horowitz


(0 kommentarer)
permalänk
Måndag 02 mar 09:37 | Blogg
I would like to introduce myself
First of all I would like to introduce myself to everyone. My name is Jeff Horowitz. As you know (since you are reading the website now) I play for Uppsala Basket. I come from the United States, Charlotte, North Carolina to be exact. I would also like to say that I am not sure how this is going to translate in google translate, so I apologize if it sounds terrible in Swedish. I know that the English translations are often hilarious to read, so I am apologizing up front!

This is my first year in Sweden, and let me just say that I love it here. I love the warm climate (yea right…) and the nice people (seriously!). I really do like being in Uppsala, it’s the perfect city, big enough to have everything you need, yet small enough that you always see people you know. I am fortunate to be playing in Uppsala, and to be playing with my teammates.

Since it’s my first year here, I was unaware of what it had been like in the past. I know that where I come from your team is your family, and I have tried to bring that with me this year. The team is as close as you can be as professionals. Marko (Djuric) and I have really made an effort to make sure the team is close because it really does help you win games on the court.

Our chemistry is one thing that is probably going to help us to keep winning, and hopefully finish the season the way we want to, which is holding up a championship trophy. The morale of the team is high, we always go into every game feeling like we are the better team and that we are going to win. Practices are going well, and we really look forward to playing well these last 2 regular season games so that we can go into the playoffs playing well.

Socially, this team is great. On this team, Marko is probably my best friend, but we all hang out together. We go everywhere together but mainly to the same spots. For example, on the weekends (or Tuesday/Wednesday nights for Champions League) it’s to O’Leary’s to watch Manchester United (my team) or Liverpool (Marko likes Liverpool, so feel free to send your sympathy to him ☺ ). I know what you’re thinking, an American liking “soccer”? Yea, it happens from time to time, and NO I DO NOT LIKE IBRAHIMOVIC!!!! I hope that doesn’t make you guys like me or Uppsala Basket any less, haha.

We also eat lunch often at Cajsa’s, as a team (or at least about 5-8 of us) after morning practice and weight lifting. The other favorite place for us is O’Connors where we go to celebrate a lot of our wins.
We have also been known to congregate at my apartment and play Guitar Hero (Danny is a great basketball player, and a great person, but I can’t speak too highly about his Guitar Hero skills) or FIFA on my XBOX 360. It is always great to have all the guys over and order some pizza’s and just have a good time.

That’s the best part of being on a team, the camaraderie.
This is enough for the first time and I will have more for you guys next week. I hope to see everyone on Friday at the game vs. Jamtland, as we can use all the noise in Fyrishov that we can get!!!!

GO UPPSALA!


(3 kommentarer)
permalänk
Tidigare blogginlägg
Tor 25 mar 09:32  |  Blogg
Rond 2!
Mån 22 mar 12:47  |  Blogg
PLAYOFFS!!
Tor 18 mar 21:25  |  Blogg
19 skäl att gå på matchen på fredag
Tis 02 mar 22:51  |  Blogg
Högt spel - med lyckligt slut!
Lör 20 feb 00:58  |  Blogg
Ons 17 feb 17:17  |  Blogg
Hey Uppsala Basket Fans!!!
Tis 19 jan 14:08  |  Blogg
Viktig vecka för oss!
Fre 15 jan 21:58  |  Blogg
"Matchen i matchen"
Tis 12 jan 23:09  |  Blogg
"Hur många watt?"
Tis 08 dec 15:15  |  Blogg
Hemma igen!
Lör 05 dec 15:10  |  Blogg
Ni hao!
Tor 03 dec 18:47  |  Blogg
Hej Uppsala Basket-fans!
Tor 22 okt 00:26  |  Blogg
Vi är med när det skrivs historia
Sön 04 okt 10:27  |  Blogg
Spännande läsning
Lör 11 apr 00:24  |  Blogg
10 saker att glädjas över idag
Tor 09 apr 10:54  |  Blogg
Så här ser du Solna-Uppsala på nätet
Tor 02 apr 11:00  |  Blogg
It’s Not Over
Sön 22 mar 10:27  |  Blogg
Trägolvet
Fre 20 mar 15:19  |  Blogg
Step 1 – Check
Sön 15 mar 10:53  |  Blogg
A Call To Fyrishov
Tor 12 mar 13:21  |  Blogg
Zlatan who?
Tor 05 mar 16:01  |  Blogg
PERSPECTIVE
Ons 04 mar 22:49  |  Blogg
Last night we had a tough game
Mån 02 mar 09:37  |  Blogg
I would like to introduce myself