Torsdag 03 apr 09:46 | Blogg
Fredrik Jönzén : Vi behöver ert stöd hela matchen
Hej Uppsala-fans!

Jag är nyss hemkommen från Luleå och har fortfarande svårt att smälta gårdagens förlust. Vi spelar under första halvlek helt underbar basket och i slutet är det små marginaler som avgör. Plannja är ett väldigt starkt lag som aldrig ger upp och när man har bra skyttar kan man aldrig vara uträknade, men självklart ska vi kunna hålla i den ledning vi byggt upp och avsluta matchen som segrare.

Trots förlusten känner vi oss enormt starka inför de två avslutande matcherna. Vi kommer komma ut än mer taggade på fredag och med er hjälp ska vi utjämna den här serien och sedan åka upp än en gång till Luleå för den femte avgörande matchen.

Ikväll blir det en lugn träning där vi ska återhämta oss från gårdagens match för att sedan ha ett bra träningspass på torsdag och förbereda oss ytterligare inför fredagen.

Vi ses på fredag och kom ihåg, ni i publiken betyder mer för oss än ni tror. Vi behöver ert stöd hela matchen igenom så ska vi tillsammans se till att utjämna den här kvartsfinalen!!

MVH,
Fredrik Jönzén

Fredrik Jönzén

Dela med dig av artikeln: Översätt/Translate:Laddar...

Lördag 29 mar 12:49 | Blogg
Sunday’s game is very important
Sunday’s game is very important if we want to have a chance to win the series. We have to come out prepared and ready for another tough game. In the first game we played against Plannja we didn't play bad, we just didn't do the things we do good enough. On Sunday we just need to focus on us and do what we do a little better! I have complete confidence in our team, and with the support of all our fans I really do believe we can beat them! Hopefully, we will see the stands in Fyrishov full on Sunday afternoon, and the gym will be louder than ever! Let's go!!!

TJ


(0 kommentarer)
permalänk
Fredag 28 mar 13:46 | Blogg
We are capable of winning it all
The start of the playoffs pose a big challenge for this team. Going into this series, we have the confidence that we are not only able to win a game or two, but we feel that we are capable of winning it all. We as a team know that we are going to have to give it our all and believe that we can be victorious. We are going to need all of our fan support at the game on Sunday, so everyone make sure you are there as early as you possibly can. See you guys on Sunday!

Danny Gathings
Forward


(0 kommentarer)
permalänk
Fredag 21 mar 19:54 | Blogg
Glöm historiken
Är precis hemkommen från ett planeringsmöte inför den första hemmamatchen i kvartsfinalspelet. Kan lova att hemmamatchen nästkommande söndag (30:e mars) blir något alldeles speciellt - jag både hoppas och tror att slutspelet blir detsamma!

Plannja väntar alltså i kvartsfinalen, ett lag som faktiskt inte har rosat marknaden den här säsongen. Visst blev laget serietrea och hade chansen på serieseger in i det sista. Men faktum är att Plannja, den gröna maskinen, har visat svagheter vi inte har sett på flera säsonger.

Här i Uppsala är det som vanligt. Vänner och bekanta slänger ur sig kommentarer som "men ni åker ju ändå ut i kvartsfinalen igen". Allt är som vanligt alltså? Ja, på flera sätt. Edsbyn vann SM-guldet på Studenternas och Fyrisfjädern är i SM-final. Allt är precis som vanligt alltså. Eller är det verkligen så?

Får man tro UNT:s journalist Agnes Dunder så blir det så. Trots att Uppsala Basket faktiskt slutade sexa med bara fyra poäng upp till fjärdeplatsen så sågade hon laget och klubben vid fotknölarna i en intervju på City 106,5 i veckan som gått. Men Dunder är inte den enda lokala journalisten som inte tror på Uppsala, inte heller den enda innevånaren i Sveriges fjärde största stad som inte tror att laget kan avancera från kvartsfinal. Men faktum är att jag, Olle Lundén, övriga klubben struntar i vad alla andra tror och tippar. Det är ett nytt år och historiken är glömd, nu ska vi ta klivet vidare!

Ursäkta Agnes Dunder och ni övriga negativa tyckare. Men om vi ska ta klivet till nästa steg så kan vi inte lyssna på det skräp som ni slänger ur er =) Det är dags för slutspel, och som alla vet är slutspel något helt annat än en tråkig grundserie. Det är nu det gäller och det är nu som våra röd-vita krigare ska visa sitt rätta ansikte. På onsdag börjar det, nu ska vi visa att ni har fel, så jävla mycket fel. Ursäkta språket...

Magnus Jansson
Presschef
Uppsala Basket


(1 kommentarer)
permalänk
Tisdag 18 mar 21:10 | Blogg
Thank you all for the support
I would like to say to the many fans of Uppsala Basket, thank you all for the support that you have shown us throughout my two seasons of being here. It’s been an honor and a privilege being a part of the Uppsala Basket family! The fan support has made the transition of me coming back to Uppsala an easy and interesting transition. Once again, I would like to thank everyone and I look forward to my future here in Uppsala!... Oh yeah... By the way… Did I mention that it's playoff time?:) LETS GET ‘EM!!

Danny Gathings
Forward


(0 kommentarer)
permalänk
Tisdag 18 mar 17:14 | Blogg
Dags för årets sista grundseriematch
Hej!

Så var det då dags för årets sista grundseriematch! Jämtland Basket kommer på besök till Fyrishov. Vi har en sjätteplats att spela för men framförallt vill vi fortsätta spela bra basket och komma maximalt förberedda inför slutspelet. Vinsten mot Södertälje kändes jättebra och vi höll en jämn och bra nivå matchen igenom.

Nu till något helt annat. Våra duktiga 93-killar vann i helgen USM på ett imponerande sätt. 40 poängsseger i finalen tyder på enorm dominans. Markus Eriksson och Jonathan Person kom med i All Star-laget och Person ( version mittemellan) utsågs till MVP. Stort grattis till hela laget och coacherna Kevin och Maiake som alla gjorde ett grymt jobb. Till helgen går norderns största ungdomsturnering i basket av stapeln i Södertälje, Scania Cup, och Uppsala representeras i år av imponerande 4 lag, samtliga på killsidan. Jag önskar ett stort lycka till till samtliga lag. Gör Uppsala stolta!!

Sist men inte minst några ord från Earl Nightingale, "You become what you think about all day long." Just nu tänker jag på hur Uppsala Basket spelar rolig, snabb, effektiv basket mot Jämtland inför en entusiastisk och stöttande publik i Fyrishov. Ses imorgon !!

Fredrik


(0 kommentarer)
permalänk
Tisdag 18 mar 10:23 | Blogg
We can go on the road and win tough games
Saturday afternoon we went into an hostile environment and came out with a very important win. We showed that we can go on the road and win tough games and that is exactly what we are going to have to do if we want to have some success in the playoffs. I think this was one of the more intense games we have played the entire season. We fought every minute of the game and took every punch Södertälje threw at us. Those of you who saw the game also got a chance to see me show a little emotion. It's not too often that I get mad, but Saturday afternoon was one of those days! Well, I'm out of here...

TJ


(5 kommentarer)
permalänk
Måndag 10 mar 18:18 | Blogg
Berg och dalbana den senaste veckan
Hej alla glada!

Vilken berg och dal bana den senaste veckan varit! Först +20 mot Borås, sedan -30 borta mot Sundsvall (och då pratar jag inte om temperaturen), för att sedan avslutas med +30 igen igår mot Gothia. Mycket matcher för tillfället men efter genomklappningen i Sundsvall kändes det extra skönt att få komma tillbaks 2 dagar senare och spela igen! Extra kul att se Anton igår! Vilken match! Han kan bli en viktig joker för oss i slutspelet.

Personligen så har det gått mindre bra på sistone. Att ta sig ur en svacka är aldrig lätt men jag väljer den enda vägen man kan gå, hårt arbete blandat med en rejäl dos positiv attityd! Apropå positiv attityd så har jag och Anton börjat en tävling i omklädningsrummet där vi kommer upp med dagens skämt och sedan får resten avgöra vem som var bäst. Jag avgick som vinnare igår, vi får se vad ynglingen kan komma med idag:)

Imorgon kommer delfinerna från Norrköping på besök (usch, jag låter som en riktig journalist:)). Ett tufft lag som jagar den sista slutspelsplatsen. De två första matcherna var poängrika tillställningar, där vi stod som segrare 2 gånger om. Det har dock varit tuffa och jämna matcher och det kommer det säkerligen bli även i morgon. Se upp med importerna Gervin och Johnson som öser in poäng samt den svenska slitvargen Stefan Grundberg som kan göra lite av allting.

Ses i morgon!

Fredrik


(0 kommentarer)
permalänk
Fredag 07 mar 11:48 | Blogg
Äntligen basket på hemmaplan
Kvällens match får jag följa via webben igen, men det är minst lika spännande. Är fortfarande kvar i Thailand, men i morgon lyfter vi från soliga och varma Phuket. Därmed får man äntligen se basket LIVE på söndag hemma i Fyrishov.

Men först ska Sundsvall besegras på bortaplan. Ser med spänning fram emot matchen. Blir lite sent här med tanke på att matchen börjar klockan 01:04. Men va fasen, kan ju sova på den 14 timmar långa flygresan i morgon =)

Lycka till Uppsala!

/Magnus


(0 kommentarer)
permalänk
Tisdag 04 mar 10:09 | Blogg
Det är en positiv utvecklingskurva i Uppsala Basket
Jag misstänker att det är många som är nyfikna på hur det ser ut i laget och hur vi i coachstaben tänker. Det har varit ett massa pusslande för att få ett slagkraftigt lag på benen dessa veckor som jag varit ansvarig för laget. I dagsläget har vi äntligen med de spelare som ska vara med resten av säsongen. Det ger oss coacher och spelare arbetsro och stabilitet.

Vi koncentrerar träningen på att skapa ett spel där alla är involverade och där poängen är spridd över ett flertal spelare och positioner. Jag skulle vilja säga att vi idag har ett mycket bra lag på pappret. Jag tycker också att vi visat att vi är ett bra lag i praktiken, även om det tyvärr inte givit resultat i form av seger alla gånger.

Truppen visar sig alltmer samspelt. De börjar känna sig trygga med vårt spel och med varandra. Det är en positiv utvecklingskurva i Uppsala Basket.

Självklart är det till slut segrarna som räknas. Men, man måste också se till de förutsättningar som gäller och har gällt. Många ändringar har skett inom laget och därför känns det extra bra att vi äntligen har alla här nu.

Vi har fortfarande allt i våra egna händer och är inte nöjda med de sista sekund/minut- förlusterna, även om det varit mot topplagen i serien. Vi måste nu se till att Fru Fortuna står på vår sida i slutet på matcherna och att nerverna håller till att fortsätta spela vårt eget spel även i slutsekunderna.

Olle Lundén
Headcoach


(0 kommentarer)
permalänk
Måndag 03 mar 13:01 | Blogg
Förlusten mot Plannja sved rejält
Hej igen!
Förlusten mot Plannja sved rejält. Det var enormt frustrerande att vi inte kunde knyta ihop matchen i slutet. Vi får ta med det positiva från matchen och nu rikta vårt fokus mot Borås. Lördagen var ledig vilket betydde välbehövlig vila. Så här sent på säsongen blir vilan ännu viktigare, speciellt om man dras med småskavanker. Jag passade på att gå på konsert på kvällen. Smashing Pumpkins album, Siamese Dream, var den första CD-skivan jag någonsin köpte och det var kul att se dem live. Vi hade en bra träning igår och ikväll fortsätter föreberedelserna inför Borås-matchen.

Att spela mot Borås är alltid extra kul och spännande för mig. Jag får möta mina gamla landslagskollegor Christoffer Anrin och Jonas Larsson, och på sidlinjen står en av mina bästa kompisar Anders Jonsson. Vi har känt varandra sedan mellanstadiet, spelade i Uppsalas 78or och gick t o m på high school tillsammans i Kansas City. Nu har Anders blivit mogen och blivit en coach och det med bravur! Borås har gjort ett fantastiskt jobb som nykomling och det kommer bli en enormt tuff match imorgon. Vi kommer behöva erat fulla support på tisdag och se till så att Hovet rockar minst lika mycket som Smashing Pumpkins gjorde i lördags!

Hörs!

Fredrik Jönzén
Forward


(0 kommentarer)
permalänk
Fredag 29 feb 17:14 | Blogg
Uppsala Basket will only continue to improve!
Over the past month or so our team has gone through quite a few changes. We have seen new faces come and go, and as you can imagine team chemistry is extremely hard to develop when the personnel of your team is changed even the slightest bit. However, I think we have been able to withstand that curse and mesh well as a team. The atmosphere surrounding the team is very good which has allowed us to grow as a team much easier.

Danny's return to the team was the final piece of the puzzle to complete our team and we are looking forward to making a strong push to finish out the season as the playoffs approach. Overall, under the circumstances I think the team has performed pretty well and will only continue to improve!

TJ Jackson
Guard


(0 kommentarer)
permalänk
Torsdag 28 feb 05:26 | Blogg
Matchstart klockan 01:04 på lördag
Är på plats i Thailand sedan i fredags. Fick det glädjande resultat-beskedet från Akropol-matchen av vår ordförande, Gunnar Preuss, när jag landade på Phukets flygplats och slog på mobilen. Otroligt skönt med en storseger!!

För några dagar sedan landade också Danny Gathings i Sverige, ska bli spännande att se hur bra detta kan bli. En föraning får vi på fredag när laget flyger upp till Luleå för revanschmöte med Plannja. Ett Plannja som åkte på en ny torsk mot Jämtland i förra omgången.

Självklart ska jag följa matchen via Webb-TV. Har faktiskt trådlöst internet på hotellrummet, så det blir väl något gott att dricka och sedan bänka sig framför datorn. Matchstart: 01:04 på lördag här i Thailand - som ligger sex timmar före. Men vad gör väl det =)

Varma och soliga hälsningar
Magnus Jansson
Ko Samui, Thailand (Snart Karon Beach, Phuket)


(2 kommentarer)
permalänk
Måndag 25 feb 11:39 | Blogg
Segern mot Akropol
Hej på er!

Segern mot Akropol i fredags var enormt skön och viktig för oss efter 4 raka förluster. En sak kan jag garantera, ingen av oss i laget tycker om att förlora och när man börjar förlora några matcher i rad är det viktigt att alla inblandade tar sitt ansvar och inte kommer med ursäkter. För oss spelare gäller det att komma fokuserade till varje träning, lyssna på coacherna, alltid ge 110% och hela tiden tänka positivt.

Den här veckan kommer bli extra viktig för oss. Vi spelar inte förrän på fredag då vi än en gång tar flyget upp till Luleå för att ta oss an Plannja. Detta betyder att vi kommer få några extra dagar att träna ihop oss vilket vi behöver nu när Danny är tillbaka.

Till sist vill jag bara understryka vilken skön lagseger det var i fredags mot Akropol. 7 spelare gjorde tvåsiffrigt vilket kommer vara enormt viktigt för oss när vi närmar oss slutspel.

Tack för mig!

Fredrik Jönzén
Forward


(4 kommentarer)
permalänk
Fredag 22 feb 15:53 | Blogg
Tonight Against Akropol
As the playoffs near, every game is becoming more important. We have lost four straight, and we need to get back on the right track with a win tonight. We need to come out with high intensity and take control of the game from the beginning. All season long we have had problems matching teams intensity for 40 minutes. In order for us to become a championship caliber team we must be able to match the opposing teams intensity for the entire 40 minutes.

Akropol is a team that depends a great deal on their point guard penetrating and creating for their shooters on the wings. If they get going they can be a dangerous team (they have won 7 of the last 12 I think after starting the season 0-13) and that is why we must come out focused and mentally prepared for a war!!! Let's go Uppsala!!!

TJ Jackson
Guard


(2 kommentarer)
permalänk
Fredag 22 feb 14:05 | Blogg
Uppsala Basket Bloggen
Nu tar vi nya tag med bloggen här på hemsidan. Här kommer spelare och ledning i laget och klubben att berätta lite hur vi tänker och känner under säsong och kanske även off-season. Vi hoppas att ni fans ska känna att det ger er en liten större inblick och att det ska ytterligare öka det stora engagemang som finns för basketen i staden.


Under året har vi haft lite berg-och-dal-bana som säkert alla märkt. Vi har haft en del otur med skador och spelare som inte trivts hos oss och det har gjort att vi kanske inte haft den harmoni vi hoppades på innan säsongen. På pluskontot får vi dock ändå sätta att Fredrik Jönzén, stadens store basketson, återvänt till oss och gjort det med den äran. Det är riktigt kul att se att en kille som fostrats i vår utmärkta ungdomsverksamhet lyckats så bra i Europa och sen återvänder till oss för att bidra till framgångar här i Uppsala.


Styrelsearbetet i en klubb som Uppsala Basket handlar självfallet i slutändan om att sätta ett så bra lag som möjligt på banan inför varje säsong och i varje match, men vägen dit är inte alltid självklar. I år har mycket fokus varit på att bygga en organisation som framöver ska kunna ge oss en stabil plats bland de fyra bästa i Sverige. Det är ett arbete som inte alltid syns i tabeller eller statistik, men som är nödvändigt för att komma vidare, som vi ser det. Där ser man inte alltid resultat på dagen utan vi får be om tålamod ibland från er supportrar.


Ett steg vi tagit i den delen är att försöka tänka mer långsiktigt vad gäller spelarrekrytering. I stort sett alla spelare i laget är för närvarande kontrakterade på mer än ett år. Inte minst tycker vi att det faktum att vi kontrakterat TJ och Danny Gathings på mer än säsong är en väldigt stor framgång för klubben. Vi är övertygade att detta är rätt sätt att jobba framöver. Föredöme i Sverige på det området har varit Plannja, och det är bara att titta på deras framgångar senare år för att förstå att det är en bra väg att gå. Med kontinuitet och en möjlighet för oss att ha proffsen här mellan säsongerna är vi övertygade om att vi blir starkare som lag.


Resultatmässigt har säsongen varit lite knackig, men vi känner oss ändå optimistiska inför slutspel. Jag säger som jag brukar, ”vi behöver bara vinna resten av matcherna för att vinna SM-guld.”


Vi ses i Fyrishov!!


Anders Wallin
Vice ordförande


(1 kommentarer)
permalänk
Torsdag 21 feb 10:28 | Blogg
Kommer snart
Här kommer spelare, coacher och andra från klubben att se till att det bloggas med jämna mellanrum. Håll utkik efter det första inlägget!

(0 kommentarer)
permalänk
Tidigare blogginlägg
Lör 29 mar 12:49  |  Blogg
Sunday’s game is very important
Fre 28 mar 13:46  |  Blogg
We are capable of winning it all
Fre 21 mar 19:54  |  Blogg
Glöm historiken
Tis 18 mar 21:10  |  Blogg
Thank you all for the support
Tis 18 mar 17:14  |  Blogg
Dags för årets sista grundseriematch
Tis 18 mar 10:23  |  Blogg
We can go on the road and win tough games
Mån 10 mar 18:18  |  Blogg
Berg och dalbana den senaste veckan
Fre 07 mar 11:48  |  Blogg
Äntligen basket på hemmaplan
Tis 04 mar 10:09  |  Blogg
Det är en positiv utvecklingskurva i Uppsala Basket
Mån 03 mar 13:01  |  Blogg
Förlusten mot Plannja sved rejält
Fre 29 feb 17:14  |  Blogg
Uppsala Basket will only continue to improve!
Tor 28 feb 05:26  |  Blogg
Matchstart klockan 01:04 på lördag
Mån 25 feb 11:39  |  Blogg
Segern mot Akropol
Fre 22 feb 15:53  |  Blogg
Tonight Against Akropol
Fre 22 feb 14:05  |  Blogg
Uppsala Basket Bloggen
Tor 21 feb 10:28  |  Blogg
Kommer snartFiba Europe
Fiba Europe