Nordic Cup

Den 13-15 september bjuder vi publiken på någonting alldeles extra. Då bjuder vi nämligen in till den internationella turneringen SEB USIF Arena Nordic Cup i Rosendal. Finska mästarna Nilan Bisons, isländska Keflavik och norrländska Sundsvall Dragons kommer till Uppsala för att kämpa om den nordiska pokalen. Samtidigt arrangerar vi en turnering för vårt utvecklingslag i Basketettan. Alvik Basket, BG Fryshuset och Orongo Dragons kommer för att matcha oss i turneringen.

Det är första gången på mycket länge som Uppsala Basket arrangerar en internationell turnering. Vi vill bjuda publiken på lite annorlunda lag och annorlunda basket samtidigt som vi tar våra första steg mot att ta nästa steg, vilket är en europasatsning. Det blir även första gången Liam Rush och Dee Ayuba klär sig i rött för att spela i Uppsala Baskets färger, något som naturligtvis blir en extra krydda!
Inträdet kostar 50 kr för hela helgen men som betalande säsongskortsinnehavare kommer man att kunna boka en plats i förhand till varje match som Uppsala Basket spelar.
MOTSTÅNDARE
SUNDSVALL DRAGONS.
Har samma stomme som ifjol och kommer att ha Emil Salon på bakplan vilket gör dem ännu starkare. Eventuellt kommer även det
isländska nyförvärvet Aegir Steinarsson göra debut för drakarna. Räkna med en tuff match när Liam Rush brakar ihop med Alex Wesby och sina andra forna lagkamrater!
NILAN BISONS.
Nilan Bisons är regerande finska mästare och är rankat som skandinaviens bästa lag. De har bland annat Ryan McDade, som firade stora framgångar i Borås tidigare samt finska landslagsspelare och en mycket kompetent coach i Greg Gibson. Nilan Bisons är det enda skandinaviska laget i Euro Cup, turneringen strax under Euroleague, motsvarande Europa League i fotboll.
KEFLAVIK.
Kanske mest känt för sin internationella flygplats men också för att vara ett power house i basket. De har precis skrivit nytt kontrakt med Michael Craion som blev vald till Defensive Player of the Year i isländska högsta divisionen Domino’s League förra säsongen. Efter två femteplatser i serien fick klubben nog och anställde amerikanske coachen Andy Johnston från St Francis College i Brooklyn inför denna säsong.
SPELPROGRAM
FREDAG 13 SEPTEMBER
14.00 DIV 1 KFUM UPPSALA - FRYSHUSET
16.15 LIGAN KEFLAVIK - SUNDSVALL DRAGONS
18.30 LIGAN UPPSALA BASKET - NILAN BISONS
20.45 DIV 1 ORONGO DRAGONS - ALVIK BASKET
LÖRDAG 14 SEPTEMBER
10.00 DIV 1 FRYSHUSET - ORONGO DRAGONS
12.15 DIV 1 ALVIK - KFUM UPPSALA
14.30 LIGAN NILAN BISONS - SUNDSVALL DRAGONS
16.45 LIGAN UPPSALA BASKET - KEFLAVIK
SÖNDAG 15 SEPTEMBER
10.00 DIV 1 ALVIK - FRYSHUSET
12.15 LIGAN NILAN BISONS - SUNDSVALL DRAGONS
14.30 DIV 1 ORONGO DRAGONS - KFUM UPPSALA
16.45 LIGAN SUNDSVALL DRAGONS - UPPSALA BASKET
Uppdaterad:
Startingfive
© Copyright Uppsala Basket 2010
Torgny Segerstedts allè 2, 756 44 UPPSALA
Tel: +46 (0)766-279119
E-post: [email protected]
Ansvarig utgivare:
Erik Strandgren
Chefredaktör: Erik Strandgren
E-post:[email protected]