Nyhet
Fredag 31 aug 12:59 | Allmänt
BasketUPPtakt i Fyrishov
Distriktsförbundet arrangerar, för andra året i rad, en UPPtakt för årets säsong. Hela lördagen (8/9) kommer att fyllas med aktiviteter och seminarier. Arrangemanget syftar till att utbilda och fylla på kadern av funktionärer som behövs för att genomföra årets seriespel i Uppland. En dag helt i basketens tecken för alla aktiva och för hela familjen.

Det kommer bland annat att utbildas föreningsdomare, en ny kategori av domare där lägsta ålder är 12 år. Dock måste man vara minst två år äldre än de spelare/lag som man kommer att döma.

En annan viktig kategori där det finns ett underskott är på coachsidan, och där kommer det att ges en introduktionskurs. Teknikgrunden kommer att vara de drillar och övningar som är basen för teknikmärket. Kjell Karlgren, teknikmärkets upphovsman, kommer att leda utbildningen. Seminarier om kosthållning och karriärplanering kommer att hållas och riktas mot coacher, aktiva och föräldrar.

Kurs för sekretariatsfunktionärer, information till deltagande lag i Upplandsserien och en träff för aktiva domare kommer också att genomföras.

Medan mamma och pappa går på utbildning kommer de yngsta, under dam- och herrlagets ledning, att få lära sig grunderna i basket.

Dagen avslutas med två träningsmatcher där Sallén Dam möter Blackeberg (klockan 15:00) och Uppsala Basket herrar möter Sundsvall Dragons (klockan 17:00). Båda matcherna spelas i A-hallen.

- Allt deltagande är gratis
- Varm korv till priset av 10 kronor serveras i kiosken
- Buffélunch kommer att finnas i restaurangen till ett förmånspris av 65 kr för UPPtaktsdeltagare.


Anmäl ditt deltagande till din klubbs kansli eller utbildningsansvarig.

Välkomna
Upplands Basketdistriktsförbund
 
Detaljerat program för BasketUPPtakten

Hans Lindblom
[email protected]

Dela med dig av artikeln: Översätt/Translate:

Tisdag 14 okt 14:47 | Blogg
Råkade se att Jonathan Person (född 1993) gjorde 33 poäng i en match i helgen. Okej om det hade varit på jämnårigt motstånd, men detta var mot Hallstahammar i BasketEttan. Sjukt. Sjukt bra. *** Ikväll måste jag bara dra till Södertälje. Kvällens...
Läs mer (0 kommentarer)

Lördag 11 okt 09:00 | Eftersnack
Uppsala bortaslog Jämtland med 66-80
Wally Smiths och Bosse Erikssons lag huserar efter tre omgångar högst upp i Svenska Basketligans tabell, men mot Jämtland var det allt annat än lätt.
Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 10 okt 14:47 | Inför match
Följ matchen på WebbTV!
Ikväll åker segertåget Uppsala Basket vidare till Östersund för att ta sig an Jämtland Basket. Matchen börjar som vanligt 19:04 och den går att följa i WebbTV med start ca 18:55.
Läs mer (3 kommentarer)

Torsdag 09 okt 22:51 | Uppsala Basket
Mikael Åhberg gjorde hela elva säsonger på högsta svenska nivå för Uppsala Basket. Vid säsongens första hemmamatch tackades han för sin långa och trogna tjänst.
Läs mer (0 kommentarer)

Tisdag 07 okt 21:13 | Uppsala Basket
Uppsala Basket toppade premiärinsatsen i fredags med att hemmaslå Helsingborg med 95-64 inför dryga tusen åskådare i Fyrishov.
Läs mer (0 kommentarer)

Måndag 06 okt 19:00 | Inför match
På tisdag kl 19:04 bjuder Uppsala Basket in Helsingborg Basket till match i Svenska Basketligan. Stärkta av en bortaseger (68-79), mot fjolårsfinalisterna Sundsvall Dragons i den första omgången, kommer Uppsala hem till Fyrishov med självförtroende. Helsingborg å sin sida åkte på förlust (65-73) i hemmapremiären mot topptippade Norrköping Dolphins. Ingen skam i sig men (nya coachduon) Stefan Petterssons och Christer Stjernborgs grabbar hade självklart velat inleda säsongen med seger på hemmaplan. Räkna med revanschlystna helsingborgsspelare!
Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 03 okt 21:26 | Eftersnack
I en premiärmatch där båda lagen visade att man har några veckor kvar innan formen infinner sig, var Uppsala minst dåliga och kunde knipa segern med 68-79.
Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 03 okt 14:38 | Inför match
Sundsvall Dragons vs Uppsala Basket
Ikväll drar det igång med buller och brak. Uppsala Basket är i Sundsvall för premiärmatch mot Dragons. Matchen går att se på WebbTV.
Läs mer (0 kommentarer)

Torsdag 02 okt 01:10 | Information
Två glada nyheter för alla som följer Uppsala Basket. Nyförvärvet Marko Djuric hade det struligt med sina papper men har nu äntligen landat på svensk mark och tränat med sitt nya lag. Unge uppsalaprodukten Elias Westerlund är överens med klubben om en förlängning.
Läs mer (0 kommentarer)

Onsdag 01 okt 13:06 | Information
Första hemmamatchen spelas på tisdag
På tisdag nästa vecka tar Uppsala Basket emot Helsingborg Basket hemma i Fyrishov. Köp din biljett nu!
Läs mer (1 kommentarer)
Laddar...
Fler nyheter
Mån 13 okt 10:21  |  Blogg
1-2 är ingen katastrof
Lör 11 okt 09:00  |  Eftersnack
Tredje segern är ett faktum
Fre 10 okt 14:47  |  Inför match
Jämtland borta ikväll

© Copyright Uppsala Basket 2008
Säbygatan 6, 753 23 Uppsala
Tel: +46 (0)70-746 77 33
E-post: [email protected]
Teknik & design: Menmo AB
Norra Vallgatan 98, 211 22 Malmö
E-post: [email protected]
© Uppsala Basket
Ansvarig utgivare: Magnus Stråhle
Chefredaktör: Magnus Stråhle
E-post: [email protected]


Fiba Europe
Fiba Europe