Nyhet
Fredag 10 okt 14:47 | Inför match
Jämtland borta ikväll
Följ matchen på WebbTV!
Ikväll åker segertåget Uppsala Basket vidare till Östersund för att ta sig an Jämtland Basket. Matchen börjar som vanligt 19:04 och den går att följa i WebbTV med start ca 18:55.

Efter två omgångar räddas Jämtland från jumboplatsen endast tack vare bättre målskillnad än Helsingborg. Uppsala toppar något överraskande tabellen som enda lag med två segrar. Nu möts de båda lagen i Östersunds tegeltempel. WebbTV är med från 18:55.

Jämtland Basket har fått en tuff start på årets serie. I premiären nosade man på seger mot Plannja bara för att få se rutinerade John Rosendahl blocka hem matchen åt sitt lag. På försäsongen slog Jämtland ärkerivalerna Sundsvall Dragons i två matcher. När det gällde något var det Dragons som var bäst och vann.

-Man får alltid nya chanser, säger Jämtlands headcoach Mathias Eckhoff. Jämtland har inlett med två förluster, knappt borta mot Plannja och en klar förlust hemma mot Sundsvall i tisdags.

Senast var det en dålig tredjeperiod som blev Jämtlands fall. På presskonferensen kallades Dragons headcoach Peter Öqvist för geni av Eckhoff. Öqvist, i sin tur, lämnade presskonferensen med ett råd: "När Jämtland får sprida golvet är de riktigt bra och kommer att vinna många matcher."

Ikväll tar Jämtland emot ett hittills obesegrat Uppsala, ett tufft och disciplinerat spelande lag, som körde över Helsingborg i tisdags.

Uppsala Basket har av många beskrivits som svårtippade. Nu har Wally Smiths lag chockat stora delar av Sveriges basketintresserade skara med att vinna de två inlednande matcherna. Först vann man klart mot Sundsvall borta och nu i tisdags kom en utklassningsseger hemma mot Helsingborg.

Uppsalas assisterande coach Bosse Eriksson sa under träningslägret att 1-2 efter tre omgångar inte skulle kännas som en katastrof. Nu har man 2-0 efter två omgångar och chans på att gå in i sin bye-week som perfekta.

Uppsalas nya powerforward Marko Djuric är välkänd i Östersund sedan sin tid som spelare för Jämtland Basket.

WebbTV är på plats i Östersund tack vare att Uppsala köpt in produktionen. Sändningen börjar ca 18:55. Uppkastet är som vanligt 19:04.
 
WebbTV: Jämtland Basket-Uppsala Basket
Jämtlands trupp
Uppsalas trupp

Magnus Stråhle
[email protected]

Dela med dig av artikeln: Översätt/Translate:

Lördag 11 okt 09:00 | Eftersnack
Uppsala bortaslog Jämtland med 66-80
Wally Smiths och Bosse Erikssons lag huserar efter tre omgångar högst upp i Svenska Basketligans tabell, men mot Jämtland var det allt annat än lätt.
Läs mer (0 kommentarer)

Torsdag 09 okt 22:51 | Uppsala Basket
Mikael Åhberg gjorde hela elva säsonger på högsta svenska nivå för Uppsala Basket. Vid säsongens första hemmamatch tackades han för sin långa och trogna tjänst.
Läs mer (0 kommentarer)

Tisdag 07 okt 21:13 | Uppsala Basket
Uppsala Basket toppade premiärinsatsen i fredags med att hemmaslå Helsingborg med 95-64 inför dryga tusen åskådare i Fyrishov.
Läs mer (0 kommentarer)

Måndag 06 okt 19:00 | Inför match
På tisdag kl 19:04 bjuder Uppsala Basket in Helsingborg Basket till match i Svenska Basketligan. Stärkta av en bortaseger (68-79), mot fjolårsfinalisterna Sundsvall Dragons i den första omgången, kommer Uppsala hem till Fyrishov med självförtroende. Helsingborg å sin sida åkte på förlust (65-73) i hemmapremiären mot topptippade Norrköping Dolphins. Ingen skam i sig men (nya coachduon) Stefan Petterssons och Christer Stjernborgs grabbar hade självklart velat inleda säsongen med seger på hemmaplan. Räkna med revanschlystna helsingborgsspelare!
Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 03 okt 21:26 | Eftersnack
I en premiärmatch där båda lagen visade att man har några veckor kvar innan formen infinner sig, var Uppsala minst dåliga och kunde knipa segern med 68-79.
Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 03 okt 14:38 | Inför match
Sundsvall Dragons vs Uppsala Basket
Ikväll drar det igång med buller och brak. Uppsala Basket är i Sundsvall för premiärmatch mot Dragons. Matchen går att se på WebbTV.
Läs mer (0 kommentarer)

Torsdag 02 okt 01:10 | Information
Två glada nyheter för alla som följer Uppsala Basket. Nyförvärvet Marko Djuric hade det struligt med sina papper men har nu äntligen landat på svensk mark och tränat med sitt nya lag. Unge uppsalaprodukten Elias Westerlund är överens med klubben om en förlängning.
Läs mer (0 kommentarer)

Onsdag 01 okt 13:06 | Information
Första hemmamatchen spelas på tisdag
På tisdag nästa vecka tar Uppsala Basket emot Helsingborg Basket hemma i Fyrishov. Köp din biljett nu!
Läs mer (1 kommentarer)

Onsdag 01 okt 09:05 | Uppsala Basket
Uppsala Basket ser fram emot en ny säsong. Mycket talar för att blir riktigt kul att finnas med i organisationen i år. Planeringen kring matcharrangemanget är inne i sitt slutskede men det behövs fortfarande några extra funktionärer. Vill du vara med i gemenskapen?
Läs mer (0 kommentarer)
Laddar...
Fler nyheter
Mån 13 okt 10:21  |  Blogg
1-2 är ingen katastrof
Lör 11 okt 09:00  |  Eftersnack
Tredje segern är ett faktum
Fre 10 okt 14:47  |  Inför match
Jämtland borta ikväll

© Copyright Uppsala Basket 2008
Säbygatan 6, 753 23 Uppsala
Tel: +46 (0)70-746 77 33
E-post: [email protected]
Teknik & design: Menmo AB
Norra Vallgatan 98, 211 22 Malmö
E-post: [email protected]
© Uppsala Basket
Ansvarig utgivare: Magnus Stråhle
Chefredaktör: Magnus Stråhle
E-post: [email protected]


Fiba Europe
Fiba Europe