Strul och försening i Basketettans möte med Akropol

Som alltid när det blir förseningar och man själv är den som väntar är risken stor att det blir sega ben och huvuden. Det visade sig också i matchen. Vi var inte riktigt alerta och slog och foulade helt i onödan. Det fina försvaret vi presterat mot Luleå, var om inte bortblåst, så lyste det med sin frånvaro.

Akropol tilläts från starten att göra 6 poäng i färgen. Så foulade vi onödiga foul och snart hade vi foulat ihop till lagfoul och det sorgliga traskandet fram och åter till straffkastlinjen för Akropol vidtog. Dock satte de i bästa fall 1 av sina straffkast och emellan det sprang vi till och från riktigt bra, dessutom sköt vi i 3:or, så i protokollet var det ledning med 27-10 efter första perioden. Men då satt Jakob, Simon och Oliver J med 2 foul var på bänken. Foulandet tvingade oss att spela zon, vilket visade sig vara ett bra recept.

Även i andra perioden var vi otända och lite oengagerade, så i halvtid pratade vi om att hitta geisten, spela som ett lag och att ha kul. Det blev väl sådär. Vi ledde i halvtid med 22 poäng och efter 3:e perioden ledde vi "bara" med 16 poäng.

I sista perioden körde vi på och klev vi upp i banan med ett aggressivare man-man försvar. Slutligen kom ketchupeffekten och proppen gick ur. Siffrorna rann iväg och slutligen stod vi som vinnare med 29 poäng (96-67).

Nu väntar SM-spel för U19 grabbarna till helgen. Sammandragningen är i Örebro och i gruppen spelar, förutom vi själva, Örebro, Lobas, Borås och Norrort (som är ett samarbete mellan Täby och Djursholm). Där krävs det att vi kommer bland de 2 främsta lagen, för ett avancemang till nästa omgång (final 8).

I horisonten skymtar sedan nästa hemmamatch i Basketettan mot Blackeberg söndagen den 16 februari kl. 18:00 i Rosendal.