• Gemensamt ska vi kämpa oss till seger - Foto: Isac Ericsson

Ett samlat Uppsala inför tisdagens match

Uppsalaborna älskar när det går bra för idrotten i sin stad och det märks. Rekordmånga vill följa med till Södertälje på tisdag och inför avfärden söderut kommer Uppsala få uppleva sitt första ordentliga ”pep rally” med baskettema.

 

Trycket för att få vara på plats i Södertälje har varit fantastiskt starkt. Fem fulla bussar är redan bokade och en sjätte fylls på i skrivandes stund. Detta innebär att det kommer vara en stor Uppsalaklack på plats som kommer göra sitt yttersta för att hjälpa sitt lag till den så länge önskade finalplatsen.

 

 

Ett gemensamt ”pep rally” innan avfärd

För att tydligt skapa en positiv gemenskap för hela klacken kommer samtliga att imorgon tisdag mötas en timme innan avfärd på Vaksala torg (16.00). Där kommer det bjudas på musik, sång, dans och kaffe. Denna samling är något som av tradition görs i USA inför stora matcher och kallas då för ”pep rally”.

 

-       Målet med ett pep rally är att elda upp stämningen och bygga en gemenskap kring sitt lag och sina känslor, sade Pontus Brolin som är en av initiativtagarna till detta pep rally.

 

 

Basket influeras i stora mått av USA

Den som varit på basket vet att ramsor som ”klapp-klapp ’defense!’” och liknande hör till och det är inte ovanligt att svenska lag lånar från den amerikanska basketkulturen. I Sverige har det dock inte samma stora plats som det har i USA, men det ska inte hindra oss från att bygga upp en fantastisk känsla imorgon, tisdag.

 

Detta pep rally kommer vara en stor händelse för Uppsala Basket och för Uppsala i stort. Matchen i Södertälje är i sig en historisk avslutning på en makalös semifinalserie och då är det inte mer än rätt att hela uppladdningen också blir historisk.

 

 

En gemensam och glad stolthet för Uppsala

Uppsala Basket har på senare tid fått uppmärksamhet för sin ”Happy”-video, vilket vi är väldigt stolta över. Idrott ska vara roligt, det ska vara fyllt av glädje och det är viktigt att lyfta fram. På plats kommer en dedikerad ”Happy”-video också att spelas in så glöm inte dansskorna hemma på tisdag.

 

Målet med evenemanget är att ha en stegrande uppladdning inför avfärden och matchen, men också att ta vara på stoltheten som vi har för Uppsala. Det kommer att bli fantastiskt roligt och förhoppningsvis kommer även kvällen avslutas på ett magnifikt sätt i Täljehallen.

 

Ett tips för dig som inte ska eller kan åka till matchen är att komma ner till Vaksala torg klockan 16.00 och uppleva stämningen på plats ändå. En underbar och gemensam glädjeyra i solskenet kan förgylla vilken vanlig tisdag som helst.