Nyhet
Foto: Magnus Jansson
Thomas Jackson, här i en match mot 08 Stockholm tidigare under säsongen, har gjort succé de senaste matcherna.
Torsdag 06 dec 23:31 | Intervju
"Vi har gjort stora framsteg de senaste veckorna"
Lite i skymundan har Thomas Jackson presterat en strålande basket de senaste två matcherna. Eller vad sägs om 16 poäng, tio assist och sju steals borta mot Sundsvall. Eller 15 poäng, 11 assist, åtta returer och fyra steals mot Norrköping senast. Den statistiken gör honom till ligans överlägset bästa pointguard för tillfället. Vi fick en kort pratstund med amerikanen inför fredagens bortamatch mot Gothia.

Vad tycker du om lagets resultat så här långt?
- Jag är rätt besviken på det vi har presterat hittills, men jag tycker att vi har gjort stora framsteg de senaste veckorna.

Vad tycker du om ditt eget spel?
- Jag har inte spelat den bästa basketen i början på säsongen. Jag har känt av min skada lite från förra säsongen, men det är borta nu och jag börja så sakta komma in i spelet igen.

Du har ett snitt på 10,5 assist under de två senaste matcherna och har varit väldigt nära en "triple double" i båda matcherna. Kan man kalla det att "sakta" börja hitta tillbaka till spelet?
- Mina förväntningar på de två senaste matcherna har varit väldigt höga, det jag har levererat de senaste matcherna borde jag ha gjort från början av säsongen. Men nu känns det som att jag har möjlighet att göra mer för att hjälpa laget att bli bättre.

Hur viktig var segern mot Norrköping för laget och självförtroendet?
- Det var en match som vi bara måste vinna. Vi hade ryggen mot väggen ett tag, men lyckades vända tillbaka och vinna. Det var väldigt viktigt för vårt självförtroende.

Har du märkt någon skillnad på träningarna den senaste veckan?
- Vi har haft en bra stämning på träningarna hela tiden.

Vad tror du om matchen mot Gothia?
- Det är en väldigt viktig match. Kan vi vinna den här bortamatchen så tror jag det kan ge oss ett momentum inför fortsättningen och självklart ännu bättre självförtroende.

Visste du att det var Gothias nuvarande klubbchef, Markus Pettersson, som var den som såg till att du kom till Sverige?
- Nej, det hade jag ingen aning om. Jag visste inte att han jobbade i Göteborg nu. Du får hälsa och säga att det ska bli kul att se honom.

Lovar du att visa upp det spel som fick honom att värva dig till Sverige?
- Självklart.
 
Läs också:
Följ matchen mot Gothia på storbildsskärm
Webb-TV: Så här gör du för att se matchen
 
Gothia bjuder hockeypubliken på fritt inträde
UNT: Uppsala Basket går för ny seger

Magnus Stråhle
[email protected]

Dela med dig av artikeln: Översätt/Translate:

Onsdag 15 okt 14:36 | Skaderapport
I fredags var Andreas Person tillbaka och spelade match. Under matchen mot Jämtland gjorde han några minuter, men hans skada gör att han inte kan träna varje dag.
Läs mer (0 kommentarer)

Tisdag 14 okt 14:47 | Blogg
Råkade se att Jonathan Person (född 1993) gjorde 33 poäng i en match i helgen. Okej om det hade varit på jämnårigt motstånd, men detta var mot Hallstahammar i BasketEttan. Sjukt. Sjukt bra. *** Ikväll måste jag bara dra till Södertälje. Kvällens...
Läs mer (0 kommentarer)

Lördag 11 okt 09:00 | Eftersnack
Uppsala bortaslog Jämtland med 66-80
Wally Smiths och Bosse Erikssons lag huserar efter tre omgångar högst upp i Svenska Basketligans tabell, men mot Jämtland var det allt annat än lätt.
Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 10 okt 14:47 | Inför match
Följ matchen på WebbTV!
Ikväll åker segertåget Uppsala Basket vidare till Östersund för att ta sig an Jämtland Basket. Matchen börjar som vanligt 19:04 och den går att följa i WebbTV med start ca 18:55.
Läs mer (3 kommentarer)

Torsdag 09 okt 22:51 | Uppsala Basket
Mikael Åhberg gjorde hela elva säsonger på högsta svenska nivå för Uppsala Basket. Vid säsongens första hemmamatch tackades han för sin långa och trogna tjänst.
Läs mer (0 kommentarer)

Tisdag 07 okt 21:13 | Uppsala Basket
Uppsala Basket toppade premiärinsatsen i fredags med att hemmaslå Helsingborg med 95-64 inför dryga tusen åskådare i Fyrishov.
Läs mer (0 kommentarer)

Måndag 06 okt 19:00 | Inför match
På tisdag kl 19:04 bjuder Uppsala Basket in Helsingborg Basket till match i Svenska Basketligan. Stärkta av en bortaseger (68-79), mot fjolårsfinalisterna Sundsvall Dragons i den första omgången, kommer Uppsala hem till Fyrishov med självförtroende. Helsingborg å sin sida åkte på förlust (65-73) i hemmapremiären mot topptippade Norrköping Dolphins. Ingen skam i sig men (nya coachduon) Stefan Petterssons och Christer Stjernborgs grabbar hade självklart velat inleda säsongen med seger på hemmaplan. Räkna med revanschlystna helsingborgsspelare!
Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 03 okt 21:26 | Eftersnack
I en premiärmatch där båda lagen visade att man har några veckor kvar innan formen infinner sig, var Uppsala minst dåliga och kunde knipa segern med 68-79.
Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 03 okt 14:38 | Inför match
Sundsvall Dragons vs Uppsala Basket
Ikväll drar det igång med buller och brak. Uppsala Basket är i Sundsvall för premiärmatch mot Dragons. Matchen går att se på WebbTV.
Läs mer (0 kommentarer)

Torsdag 02 okt 01:10 | Information
Två glada nyheter för alla som följer Uppsala Basket. Nyförvärvet Marko Djuric hade det struligt med sina papper men har nu äntligen landat på svensk mark och tränat med sitt nya lag. Unge uppsalaprodukten Elias Westerlund är överens med klubben om en förlängning.
Läs mer (0 kommentarer)
Laddar...
Fler nyheter
Mån 13 okt 10:21  |  Blogg
1-2 är ingen katastrof
Lör 11 okt 09:00  |  Eftersnack
Tredje segern är ett faktum
Fre 10 okt 14:47  |  Inför match
Jämtland borta ikväll

© Copyright Uppsala Basket 2008
Säbygatan 6, 753 23 Uppsala
Tel: +46 (0)70-746 77 33
E-post: [email protected]
Teknik & design: Menmo AB
Norra Vallgatan 98, 211 22 Malmö
E-post: [email protected]
© Uppsala Basket
Ansvarig utgivare: Magnus Stråhle
Chefredaktör: Magnus Stråhle
E-post: [email protected]


Fiba Europe
Fiba Europe