Nyhet
Torsdag 10 jan 14:50 | Inför match
Nykomlingen på besök
Uppsala jagar viktiga poäng på hemmaplan
Förlust mot jumbon Akropol i tisdags. På söndag jagar Uppsala revansch och två viktiga poäng när nykomlingen Borås, med bland andra Uppsalabekantingen Jonas Larsson i laget, kommer på besök. Den rekordjämna tabellen gör att Uppsala, trots förlusten senast, har toppkänning men två nya poäng mot Borås krävs för att inte avståndet till topplagen ska bli större.

Uppsala Basket laddar om efter förlusten borta mot jumbon Akropol i förra omgången. På söndag väntar en ny spännande match i Fyrishov när nykomlingen Borås Basket kommer på besök. Två viktiga poäng står på spel i den rekordjämna ligatabellen.

Jonas Larsson tillbaka i Uppsala
Hos gästerna hittar vi bland annat Uppsalabenkantingen Jonas Larsson som spelade en säsong med dåvarande Sallén Basket. Den gången hade han Anders Jonsson som assisterande coach. Idag är Larsson och Jonsson i samma lag igen. Den här gången är Uppsalaprofilen Anders Jonsson, för första gången, huvudtränare för ett ligalag.

Uppsala ser tyvärr ut att få spela matchen mot Borås utan sin amerikanske stjärna Danny Gathings som har skadat handen och kan tvingas till en längre rehabilitering. I skrivande stund är det fortfarande oklart hur pass allvarlig hans skada är, men klubben har redan börjat leta efter en lämplig ersättare under tiden som Gathings kan bli borta.

Tränarkommentar, Christer Stjernborg:

Foto: Alex & Martin (Arkivbild)
Vad säger du om matchen mot Akropol senast?
- Vi förlorade mot ett bättre lag helt enkelt. Akropol sköt väldigt bra, men framförallt gjorde vi en del misstag i slutet på tredje perioden som blev ödesdigra.

Vad har ni jobbat med sedan dess?
- Vi har jobbat mycket på att förbättra bollrörelsen i anfallsspelet.

Några skador eller sjukdomar?
Mannos Nakos är tillbaka efter resa och är tillgänglig för spel igen. Däremot är det tveksamt om Danny Gathings kan spela. Han har dragits med en skada på handen en längre tid, och tyvärr verkar den vara så allvarlig att vi tvingas börja leta efter en ersättare. I övrigt är vi skadefria.

Vad tror du om matchen mot Borås?
- Borås har många trepoängsskyttar i Jonas Larsson, Christopher Anrin och Henrik Carlsson, men framförallt har dom två stora insidespelare (Ryan McDade och Michael Kingma, red anmärkning) som vi måste försöka stoppa. Returtagningen kommer att bli helt avgörande för hur den här matchen slutar.

Nyttig information inför matchen:

Speldag:
Söndag 13 januari

Matchstart:
16:34 i Fyrishov, A-hallen (Uppsala)

Skadade/borta:
Jonathan Robinson (Långtidsskadad)
Danny Gathings (Handskada)

Noterbart 1:
Borås och Uppsala har bara mötts en gång sedan laget debuterade i Basketligan den här säsongen. Lagen möttes i den femte omgången en match som spelades i Boråshallen och slutade med Uppsalaseger (82-72).

Noterbart 2:
I Borås Basket hittar vi flera, för Uppsalapubliken, kända ansikten. Coachen Anders Jonsson är från Uppsala och spelade tillsammans med bland annat Fredrik Jönzén i Uppsalas framgångsrika "78-lag". Anders Jonsson har också varit assisterande coach till Henrik Gaddefors i dåvarande Sallén Basket. I Borås hittar vi också spelaren och sportchefen Jonas Larsson samt team managern Marko Leino.

Webb-tv sändning:
Matchen direktsänds via Webb-TV med sändningsstart cirka 16:30. Kommenterar gör Magnus Jansson.
Klicka på länken här nedan för mer information om hur du ser matchen.

Andra sätt att följa matchen:
Svenska Basketligans direktrapportering, http://www.basket.se/Ligan

Aktuella länkar:
Borås hemsida, http://www.borasbasket.se
Upsala Nya Tidning (UNT), http://www.unt.se
Borås Tidning, http://www.bt.se
 
Läs också:
Webb-TV: Så här gör du för att se matchen
 
Se matchen Uppsala - Borås (klicka här)

Magnus Jansson
[email protected]

Dela med dig av artikeln: Översätt/Translate:

Tisdag 14 okt 14:47 | Blogg
Råkade se att Jonathan Person (född 1993) gjorde 33 poäng i en match i helgen. Okej om det hade varit på jämnårigt motstånd, men detta var mot Hallstahammar i BasketEttan. Sjukt. Sjukt bra. *** Ikväll måste jag bara dra till Södertälje. Kvällens...
Läs mer (0 kommentarer)

Lördag 11 okt 09:00 | Eftersnack
Uppsala bortaslog Jämtland med 66-80
Wally Smiths och Bosse Erikssons lag huserar efter tre omgångar högst upp i Svenska Basketligans tabell, men mot Jämtland var det allt annat än lätt.
Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 10 okt 14:47 | Inför match
Följ matchen på WebbTV!
Ikväll åker segertåget Uppsala Basket vidare till Östersund för att ta sig an Jämtland Basket. Matchen börjar som vanligt 19:04 och den går att följa i WebbTV med start ca 18:55.
Läs mer (3 kommentarer)

Torsdag 09 okt 22:51 | Uppsala Basket
Mikael Åhberg gjorde hela elva säsonger på högsta svenska nivå för Uppsala Basket. Vid säsongens första hemmamatch tackades han för sin långa och trogna tjänst.
Läs mer (0 kommentarer)

Tisdag 07 okt 21:13 | Uppsala Basket
Uppsala Basket toppade premiärinsatsen i fredags med att hemmaslå Helsingborg med 95-64 inför dryga tusen åskådare i Fyrishov.
Läs mer (0 kommentarer)

Måndag 06 okt 19:00 | Inför match
På tisdag kl 19:04 bjuder Uppsala Basket in Helsingborg Basket till match i Svenska Basketligan. Stärkta av en bortaseger (68-79), mot fjolårsfinalisterna Sundsvall Dragons i den första omgången, kommer Uppsala hem till Fyrishov med självförtroende. Helsingborg å sin sida åkte på förlust (65-73) i hemmapremiären mot topptippade Norrköping Dolphins. Ingen skam i sig men (nya coachduon) Stefan Petterssons och Christer Stjernborgs grabbar hade självklart velat inleda säsongen med seger på hemmaplan. Räkna med revanschlystna helsingborgsspelare!
Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 03 okt 21:26 | Eftersnack
I en premiärmatch där båda lagen visade att man har några veckor kvar innan formen infinner sig, var Uppsala minst dåliga och kunde knipa segern med 68-79.
Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 03 okt 14:38 | Inför match
Sundsvall Dragons vs Uppsala Basket
Ikväll drar det igång med buller och brak. Uppsala Basket är i Sundsvall för premiärmatch mot Dragons. Matchen går att se på WebbTV.
Läs mer (0 kommentarer)

Torsdag 02 okt 01:10 | Information
Två glada nyheter för alla som följer Uppsala Basket. Nyförvärvet Marko Djuric hade det struligt med sina papper men har nu äntligen landat på svensk mark och tränat med sitt nya lag. Unge uppsalaprodukten Elias Westerlund är överens med klubben om en förlängning.
Läs mer (0 kommentarer)

Onsdag 01 okt 13:06 | Information
Första hemmamatchen spelas på tisdag
På tisdag nästa vecka tar Uppsala Basket emot Helsingborg Basket hemma i Fyrishov. Köp din biljett nu!
Läs mer (1 kommentarer)
Laddar...
Fler nyheter
Mån 13 okt 10:21  |  Blogg
1-2 är ingen katastrof
Lör 11 okt 09:00  |  Eftersnack
Tredje segern är ett faktum
Fre 10 okt 14:47  |  Inför match
Jämtland borta ikväll

© Copyright Uppsala Basket 2008
Säbygatan 6, 753 23 Uppsala
Tel: +46 (0)70-746 77 33
E-post: [email protected]
Teknik & design: Menmo AB
Norra Vallgatan 98, 211 22 Malmö
E-post: [email protected]
© Uppsala Basket
Ansvarig utgivare: Magnus Stråhle
Chefredaktör: Magnus Stråhle
E-post: [email protected]


Fiba Europe
Fiba Europe