Nyhet
Måndag 17 dec 12:46 | Inför match
Uppsala Basket tror på storpublik mot Jämtland
Sponsorerna bjuder alla på fritt inträde
Efter den mycket snöpliga förlusten hemma mot Solna senast jagar Uppsala Basket nya poäng i hemmamötet med Jämtland nu på tisdag. Som en extra krydda till den redan hyperintressanta matchen så bjuder klubben, tillsammans med sina sponsorer, alla på fritt inträde som en julklapp till sina trogna supportrar. Räkna alltså med storpublik i Fyrishov när stjärnor som Fredrik Jönzén och Yasin Merzoug drabbas samman med Jämtlands Andrew Mitchell och Doremus Bennerman.

Det blev en snöplig förlust hemma mot Solna i onsdags. Men redan i morgon tisdag får Uppsalapubliken chansen att se ligabasket igen - och den här gången gratis. Uppsala Basket och sponsorerna bjuder nämligen samtliga på fritt inträde till den viktiga hemmamatchen mot Jämtland. Därmed är det upplagt för storpublik och dramatik i Fyrishov.

Bennerman och Mitchell i Jämtland
Jämtland har förstärkt laget ordentligt sedan förra säsongen. Först skrev man treårskontrakt med guldmakaren Andrew Mitchell som de senaste säsongerna varit högst delaktig till Plannja Baskets båda SM-guld. Tidigare under säsongen blev det också klart att Doremus Bennerman förstärker klubben. Bennerman lämnade därmed en framgångsrik proffskarriär bakom sig för spel med Östersundslaget.

Uppsalas förlust senast innebar att laget halkade ned under slutspelsstrecket. Men trots den något prekära tabellpositionen så skiljer det faktiskt bara sex poäng mellan niondeplacerade Uppsala och tabelltvåan 08 Stockholm inför tisdagens match.

Tränarkommentar, Per Angemo:

Foto: Alex & Martin (Arkivbild)
Salléns assisterande tränare, Per Angemo.
Vad säger du om matchen mot Solna senast?
- Vi hade chansen flera gånger att dra ifrån, men vi hade problem med McKnight (Brandon, red anmärkning) som höll dem kvar i matchen och såg till att det också blev bortaseger till slut.

Vad har ni jobbat med under veckan som gått?
- Vi har mest fokuserat på Jämtland. Självklart har vi också tränat mycket på de brister vi hade mot Solna senast, och då främst försvarsspelet som inte riktigt fungerade.

Några skador eller sjukdomar?
- Vi har dragits med mycket sjukdomar den senaste tiden. Yasin var magsjuk senast i matchen mot Solna, och han har varit lite orkeslös hela veckan. Även Fredrik Rosén var sjuk och hade feber. Anton och Elias har också varit krassliga, men vi räknar med att alla är med på tisdagens träning och redo för spel mot Jämtland.

Vad tror du om matchen mot Jämtland?
- Jämtland har två av ligans mest sevärda guarder i Andrew Micthell och Doremus Bennerman. Däremot har man ett rätt så kort lag, det måste vi försöka använda till vår fördel.

Nyttig information inför matchen:

Speldag:
Tisdag 18 december

Matchstart:
19:04 i Fyrishov, A-hallen (Uppsala)

Skadade/borta:
Jonathan Robinson (Långtidsskadad)

Noterbart 1:
Uppsala Basket och sponsorerna bjuder alla på fritt inträde i matchen mot Jämtland. Det är tredje året i följd som man gör detta och samtliga gånger har varit just mot Jämtland. Klubben räknar med storpublik även denna gång.

Noterbart 2:
Jämtland Ambassadors, som klubben hette tidigare, fick lämna Basketligan på grund av konkurs. Till stor glädje var klubben tillbaka i Basketligan säsongen 2000-2001, då under namnet KFUM Jämtland Basket.

Noterbart 3:
Uppsala och Jämtland har mötts 22 gånger sedan Jämtland gjorde comeback i ligan. Uppsala har pluspoäng med 12 segrar mot Jämtlands tio. Förra säsongen vann dock Jämtland båda matcherna.

Webb-tv sändning:
Matchen direktsänds via Webb-TV med sändningsstart cirka 18:50.
Klicka på länken här nedan för mer information om hur du ser matchen.

Andra sätt att följa matchen:
Svenska Basketligans direktrapportering, http://www.basket.se/Ligan

Aktuella länkar:
Jämtlands hemsida, http://www.jamtlandbasket.se
Upsala Nya Tidning (UNT), http://www.unt.se
Östersunds-Posten, http://www.op.se
Länstidningen, Östersund, http://www.ltz.se
 
Läs också:
Sponsorerna bjuder på basketfest i Fyrishov
PREGAME på Orange Bar & Restaurang
Webb-TV: Så här gör du för att se matchen

Magnus Jansson
[email protected]

Dela med dig av artikeln: Översätt/Translate:


Tisdag 29 apr 23:09 | Information
Stort tack och lycka till i framtiden
Efter tio raka säsonger med Sallén/Uppsala Basket är det dags att "lägga skorna på hyllan" och ta en välbehövlig timeout. Jag är otroligt tacksam att jag fick chansen av Ulf Magnusson, Lasse Book och Björn Carlsson med flera att börja arbeta i klubben den där hösten 1998. Tio underbara år har gett mig ovärderliga erfarenheter och vänner för livet. Tack till alla för den här underbara tiden.
Läs mer (4 kommentarer)

Måndag 14 apr 15:18 | Allmänt
Uppsala Basket - är ett hårt satsande Elitlag i toppen på den hösta ligan. Bara de senaste fem åren har omsättningen nästan tredubblats samtidigt som organisationen också vuxit. Under det förra namnet Sallén Basket har Uppsalas elitlag i herrbasket de senaste åren flyttat fram positionerna steg för steg. Föreningens ekonomiska utveckling har de senaste säsongerna varit explosionsartad. Sedan säsongen 2001/02 har omsättningen nästan tredubblats, vilket nu möjliggör för föreningen att ta nästa steg i utvecklingen.
Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 11 apr 11:39 | Information
Uppsala jagar en plats i Basketettan
KFUM Uppsala, med bland andra Andreas Person, Anton Gaddefors, Elias Westerlund och Mannos Nakos, spelar ännu en viktig match i kvalet till BasketEttan. Matchen spelas i Fyrisskolan nu på lördag klockan 15:00. Uppsala har två raka segrar och toppar kvalserien före just Fryshuset. Missa inte detta toppmöte. Kom och heja fram Uppsala till en ny seger som förhoppningsvis kan räcka hela vägen till näst högsta serien!
Läs mer (5 kommentarer)

Fredag 04 apr 20:58 | Kvartsfinal 2008
Plannja till semifinal med 3-1 i matcher
Säsongen är över för Uppsalas del. I den fjärde kvartsfinalen hemma mot Plannja blev det förlust med klara siffror (74-90). Luleålaget tog tag i taktpinnen redan från start och hade hela tiden ett litet övertag. Hemmalagets bästa spelare, 17-årige Andreas Person, försökte – men hans 15 poäng räckte inte hela vägen den här gången. Storpubliken, 1958 personer, fick vända hemåt besvikna. För Plannja väntar nu semifinal mot vinnaren i matchen mellan Solna och Öresundskraft.
Läs mer (1 kommentarer)

Torsdag 03 apr 17:18 | Kvartsfinal 2008
Uppsala laddar för en ny basketfest
Basketfebern i Uppsala stiger inför morgondagens kvartsfinalmöte i Fyrishov. Plannja har kopplat ett litet grepp med 2-1 i matcher, men Uppsala har långt ifrån gett upp och laget har fått blodad tand efter stundtals strålande spel i både andra och tredje matchen. På fredag kommer man att ge allt för att kvittera kvartsfinalserien och ordna fram en femte och helt avgörande match i Luleå.
Läs mer (0 kommentarer)

Torsdag 03 apr 16:35 | Pressmeddelande
Utökat antal försäljningsställen
Det råder basketfeber i Uppsala inför den fjärde kvartsfinalen mellan Uppsala och Plannja som spelas i Fyrishov i morgon fredag. Efterfrågan om biljetter har varit stor, och för att alla ska ha möjlighet att få tag på en åtråvärd plats inför morgondagens rysare så kan man nu köpa sin biljett även på någon av Lena På Takets fem restauranger och "Grab-N-Go". Självklart går det också att köpa din biljett på UNT City (Dragarbrunnsgatan 24) som vanligt.
Läs mer (0 kommentarer)

Torsdag 03 apr 09:46 | Blogg
Hej Uppsala-fans! Jag är nyss hemkommen från Luleå och har fortfarande svårt att smälta gårdagens förlust. Vi spelar under första halvlek helt underbar basket och i slutet är det små marginaler som avgör. Plannja är ett väldigt starkt lag som...
Läs mer (1 kommentarer)

Tisdag 01 apr 20:47 | Kvartsfinal 2008
Luleålaget hade marginalerna på sin sida
Uppsala såg ut att gå mot seger i bortamötet med Plannja ikväll. Men i den andra halvleken kom hemmalaget tillbaka och avslutningen på matchen blev en riktig rysare där Plannja till slut stod som segrare. Att hemmalaget hade marginalerna på sin sida i slutskedet av matchen var det inget snack om, spelare som Albert Burdit gjorde t,ex sina tre första poäng med knappa minuten kvar att spela. 2-1 i matcher till Plannja alltså, men på fredag kan det vara utjämnat igen.
Läs mer (1 kommentarer)

Tisdag 01 apr 10:33 | Information
Uppsalas bortamatch mot Plannja visas på Orange
Uppsala Basket och Orange bar, restaurang och klubb vill härmed skicka en inbjudan till alla våra supportrar. Ikväll fortsätter slutspelet och för Uppsala innebär det bortamatch i den tredje kvartsfinalen (bäst av fem matcher). Kom till Orange på Svartbäcksgatan 29 och heja fram laget på någon av storbildsskärmarna och avnjut en buffé som står uppdukad redan en timme innan matchstart.
Läs mer (0 kommentarer)

Måndag 31 mar 11:20 | Kvartsfinal 2008
Uppsala laddar om efter hemmasegern
Det är tätt mellan matcherna den här veckan. Segermatchen hemma i Fyrishov i söndags är lagd åt sidan, ikväll är det dags för den tredje kvartsfinalen som spelas på bortaplan i Luleå. Uppsala Basket gjorde sitt sista träningspass inför bortamatchen sent igår, vid lunchtid idag tar man flyget till Luleå. Seger och Uppsala får chansen att avgöra kvartsfinalserien på hemmaplan, vid förlust så får man spela med kniven på strupen i två matcher. Slutspel och små marginaler är det som gäller numera.
Läs mer (0 kommentarer)


Fler nyheter
Fre 04 apr 22:37  |  Supporters Corner
Grattis Emma och Simon
Tor 03 apr 09:46  |  Blogg
Vi behöver ert stöd hela matchen

© Copyright Uppsala Basket 2007
c/o Mango
Kungsängsgatan 5B 4 tr, 753 22 Uppsala
Tel: +46 (O)733 - 82 88 22
E-post: [email protected]
Teknik & design: Menmo AB
Norra Vallgatan 98, 211 22 Malmö
E-post: [email protected]
© Uppsala Basket
Ansvarig utgivare: Vakant
Chefredaktör: Vakant
E-post: [email protected]


Fiba Europe