Fjärde matchen mot Luleå

Välkomna tillbaka till platsen där Sveriges bästa basketpublik huserar. Orten där basket är mer än bara en sport i mängden.

Inför slutspelet pekades Luleå ut, av de flesta experter, som skyhöga favoriter. Till och med vissa spelare i Luleå uttalade sig och sa att de ville visa varför Uppsala inte tillhörde slutspelet. Men Uppsala har redan visat varför man spelar kvartsfinal. Första matchen, borta i Luleå, slutade med seger efter dramatiska slutsekunder och med Andreas Person som stor matchhjälte.

För en knapp vecka sedan spelades den andra matchen här i Uppsala. Den var nästan lika dramatisk som den första men små marginaler avgjorde den gången till Luleås fördel. Det var dock åter Uppsala som visade VARFÖR de förtjänar att spela slutspel och bevisade för Luleå och alla tvivlare att de aldrig ger upp. Trots förlusten var matchen en otrolig tillställ- ning. Kanske en av de bästa matcherna i Ligan i år. Odin Lindell gjorde en fantastisk insats både i försvaret och framåt. Andreas Person visade ännu en gång varför coach, Kevin, låter honom ta de svåra skotten. 25 poäng av Andreas. Alex Lindqvist fick knappt känna på bollen, på grund av stentufft försvar, men gjorde ändå 16 poäng på bara 13 skottförsök. 

Men det största utropstecknet var ändå Anton Gaddefors återkomst. Anton som varit borta i nästan ett år, efter sin korsbandsskada, satte allt i första halvlek och hade 13 poäng efter 7 spelade minuter. Den ljudnivån som var i arenan efter hans tredje raka trea är det som får mig att för alltid älska vår publik i Uppsala. En ljudkuliss som hördes hela vägen till Gammelstad. Tyvärr blev det ändå förlust och även en ny förlust i fredags när serien åter vände till Luleå.

Ställningen är alltså 2-1 till Luleå när det nu är dags för den fjärde kvarten. Tro nu inte att laget gett upp chansen att spela sig till semifinal.
Precis som i fjol, när laget tog sig förbi Norrköping, i den femte matchen, så har årets lag en uppsättning av vinnande spelartyper. De kommer att göra allt för att ta sig dit. Det är ett gäng spelare med bra självförtroende som tillsammans med coach Kevin Gaines och resten av coachstaben arbetat långsiktigt att skapa rätt kemi i laget. Oavsett hur det går ikväll kommer Uppsala och alla spelare ge allt för att vi som ser dessa spännande matcher ska fortsätta att få följa deras fantastiska resa. En resa som faktiskt bara börjat.

Viktor Petrovski , Kvällens speaker