Schysst Framtid startades av Uppsala Basket för nio år sedan eftersom föreningen kände att det fanns ett behov i Uppsala av positiva förebilder. Uppsala Kommun har hela tiden stöttat projektet men numera finansieras verksamheten främst av Uppsalas näringsliv.

Schysst Framtid är alltså för tionde året i rad ute i Uppsalas skolor med elitbasketspelare, både från herr- och damlag. Spelarna skall vara förebilder för ungdomarna samtidigt som de leder lektioner, är närvarande på raster och håller i idrottslektioner.

Syftet är att genom dessa föreläsningar och övningar, utan pekpinnar, minska utanförskap, mobbning och användandet av droger. Men man vill också se till att ungdomar aktiverar sig.

Vår vision med detta projekt är att Uppsala skall bli en tryggare och säkrare stad för alla. Uppsala skall vara en förebild integration och multikultur. Vi vill höja antalet föreningsmedlemmar i idrottsrörelsen för att föreningslivet i sig är en positiv kraft som ser till att ungdomar avstår drogdebuten samt bryter utanförskapet.

Läs mer om Schysst Framtid på www.schysstframtid.com