Lukas Friberg klar för Uppsala Basket

Ännu en spelare är klar för Uppsala Basket. Det är den unga lovande guarden, Lukas Friberg som är klar för ytterligare en säsong med Uppsala.

–Det är, så klart, väldigt roligt att fortsätta spela med Uppsala även kommande säsong. Det var det jag helst ville, förklarar en nöjd, Lukas Friberg.

Lukas dominerade basketettan i fjol och hade imponerande stats. I slutet av säsongen snittade den 190 cm, långe guarden, 15,6 poäng, 7,8 returer, och 7 assist, per match. I år kommer han inte gå dubbelt utan enbart spela i Ligan.

20-årige Friberg fick sitt genombrott, i Ligan, i samband med att Jonathan Person var borta, ett par matcher, i slutet av grundserien. Lukas tog chansen med sin uppoffrande spelstil och orädda inställning. Under slutspelet fick han mycket speltid och var en av de som såg till att Luleå fick slita hårt för att slutligen kunna besegra Uppsala i en avgörande match.

–Som spelare vill man självklart spela mer och få en större roll i lagen men målet för oss, kommande säsong, är att ta oss längre än vi gjorde ifjol. Det var en stor besvikelse att åka ut mot Luleå, säger Lukas.

Friberg har tränat hårt under sommaren och filat på alla detaljer. Inte sällan med hjälp av individuell träning ihop med coach, Kevin Gaines.

–Vi har i princip kört varje dag. Han är otroligt dedikerad, Lukas är en spelare med stor talang men han kommer rätt långt bara genom sin otroliga vilja. Han är alltid på jakt efter att bli bättre. Det han behöver nu är mer rutin, säger Uppsala Baskets coach, Kevin Gaines.

I och med kontrakteringen av Lukas Friberg har Uppsala nu avtal med 10 spelare inför kommande säsong. Därmed fortsätter Uppsala sin satsning på unga spelare som är fostrade i de egna leden.

–Vi har en grym utvecklingspotential i det här laget. Vi hoppas att så många som möjligt ser det och kommer till våra matcher för att stötta oss i höst. Vi kommer ge allt för att vinna så många matcher som möjligt och att gå så långt vi bara kan i slutspelet, avslutar Lukas Friberg.