Nyhet
Foto: Ted Lindholm/STHLMBILD
Danny Gathings var "Big Game" och gjorde 20 poäng på 80-procentigt tvåpoängsskytte. Ändå räckte det inte till seger för Uppsala.
Fredag 27 mar 21:10 | Eftersnack
1-0 till Solna Vikings
Solna visade sig starkast i första matchen och tog, enligt plan, första semifinalen med 85-71.

När matchen startade fick vi svar på alla matchup-frågor. Intressantast var kanske att Jonte Flowers började på Thomas Jackson i man-man-försvaret. Första spelet från Uppsala? En alley-oop från Jackson till Gathings. Den resulterade inte i någor spelmål, men väl en foul och två straffkast. Mindaugas Budzinauskas satte sitt första trepoängsförsök, något som säkert var skönt för litauern som haft det lite motigt med offensiven under slutspelet. Många tidiga fouls resulterade i många tidiga byten – Jeff Horowitz, Fredrik Jönzén, Mats Levin och Chaz Crawford var alla inne på planen redan innan fyra minuter hade spelats av matchen. Uppsala hade 0-1 men sedan tog Solna över. Med 2:50 kvar av första perioden tog Uppsala ledningen på en alley-oop-dunk. Som alltid var det Jackson till Gathings. Anton Gaddefors kom in mot slutet av perioden och hade en formidabel insats med sex snabba poäng på drives. Flowers nollades av Gathings under första tio, samtidigt som Solna höll ett litet grepp genom Levin och Lesli Myrthil. Solna höll ledningen med 20-18 efter en period.

I andra perioden hettade Solna Vikings till. Mycket tack vare Martin Pahlmblad som gjorde sju poäng under de första 4:26. Men Pahlmblad blev trött och begärde att få byta. Rycket gav 33-25 och timeout. Även om Solna inte drog ifrån genom något snabbt och rejält ryck så var det inte något som blev bättre i Uppsalas spel. När perioden var över stod det 43-31 tack vare Pahlmblads satta trea med endast fyra sekunder kvar. I halvtid hade han gjort 15 poäng.

Uppsala ledde returtagningen med 18-15 i långa pausen, men Solna hade övertaget när det gällde turnovers 6-11.

1:13 in i den tredje perioden åkte Juha Sten på sin tredje foul då han kapade Marko Djuric. Uppsala gick upp till 45-37 innan Flowers tog en patenterad steal och dunkade i 47-37. Pahlmblad började andra halvlek lika bra som han slutade den första. Hans fjärde trea hittade ner i Uppsalas korg när fyra minuter hade spelats av perioden. Crawford ledde ett break en stund senare. Det resulterade i att Flowers kunde göra 55-41 genom två poäng och bonuskast. När Jonathan Robinson kom in med fem minuter kvar av tredje, var det första gången han spelade match sedan den 18 november. I och med Robinsons inhopp startade också en run som gjorde att Uppsala kröp upp till 59-53. Med 21,3 sekunder kvar raggade Andreas Person upp en trejde foul på Flowers. 65-56 inför den fjärde perioden gav löften om spänning ända in i slutet.

Samtidigt som Flowers skott började falla hade Uppsala det svårt offensivt. Gathings satte lagets första poäng i den fjärde perioden när 3:30 hade spelats. Halvminuten senare breakade Gathings ensam i två ytterligare poäng till 69-60. Danny ”Big Game” Gathings stod då på 19 poäng och verkade försöka ta över matchen. När han missade sitt nästa skott fanns Budzinuaskas påpassligt där för returern. Två poäng och satt bonuskast blev resultatet och ställningen var 69-63. Då svarade Pahlmbald med en trea. Pahlmblad stal sedan bollen och gick för dunk. Bara för att mötas av Budzinauskas som blockade försöket. Sten la i 74-63 och skaffade sedan Solna en ny chans genom att stjäla bollen.

En som inte ville att det skulle ta slut var Gathings. Han drev hårt på korgen och belönades med två straffar. Men det ville sig inte riktigt för Gathings och hans Uppsala. Vid ställningen 78-66 och 2:19 kvar att spela kallade Uppsalas headcoach Wally Smith till timeout. Uppsala kom lite närmare, men inte tillräckligt nära för att det skulle vara någon fara för Solna. Matchen slutade 85-71 till Solna och serien vänder nu norrut för match två på tisdag.

Magnus Stråhle

Dela med dig av artikeln: Översätt/Translate:

Fredag 27 mar 14:30 | Inför match
Nu åker vi till Solnahallen
Det är en skön känsla när grundserien är över och kvartsfinalerna sätter igång. Ännu skönare är det när hälften av lagen rensats bort och endast de fyra bästa är kvar. Det kallas semifinal och det är nu det börjar bli riktigt tufft. Det är även nu supportereffekten märks som allra mest. Uppsala och Solna har en stor fördel av att möta varandra – det geografiska avståndet är nämligen så kort att fansen kan se samtliga matcher på plats.
Läs mer (4 kommentarer)

Fredag 27 mar 06:00 | Allmänt
De flesta biljetter sålda till tisdagsmatchen
Ni har hört det massor av gånger under det här slutspelet. Vi har sagt det här på hemsidan. UNT har skrivit om det. Flera radiokanaler har rapporterat det. Men det är åter igen ett faktum: det vankas publiksuccé i Fyrishov igen, biljetterna till semifinalen på tisdag är nästan slut!
Läs mer (0 kommentarer)

Måndag 23 mar 10:55 | Allmänt
Fredagen den 27/3
Följ med Uppsala Basket till Solna och stöd ditt hemmalag i den första semifinalen och striden om platsen i finalen.
Läs mer (8 kommentarer)

Söndag 22 mar 19:30 | Allmänt
Semifinalmotståndarna klara
På söndagskvällen hemmaslog Solna - 08 Stockholm i den femte och avgörande kvartsfinalen, vilket innebär att Uppsala får möta Solna i semifinalserien.
Läs mer (0 kommentarer)

Söndag 22 mar 10:37 | Allmänt
Anders Wallin skriver om trägolvet
Uppsala Baskets ordförande skriver om trägolvet på Team Chronicles och presenterar klubbens förslag till lösning.
Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 20 mar 12:56 | Slutspel
Publiken i Fyrishov är fantastisk och fungerar under långa stunder som en sjätte spelare på planen. Men publiken är inte bara fantastisk, den är stor också. Störst av alla faktiskt. Här är kvartsfinalernas publikliga.
Läs mer (0 kommentarer)

Torsdag 19 mar 08:00 | Allmänt
Bakom alla stora män finns en stark kvinna
Alla har vi sett henne stå vid spelarnas sida varje match, men vem är egentligen Anna Lindroth?
Läs mer (2 kommentarer)

Tisdag 17 mar 21:36 | Eftersnack
Nu väntar 08 Stockholm eller Solna Vikings
Trots att bara fem poäng skiljde mellan lagen efter 80 minuters spel kom lagen till kvällens tredje kvartsfinal med totalt olika utgångslägen. Plannja kom med ryggarna mot väggen, piskade att vinna, inte bara ikväll, utan tre raka. Uppsala hade chansen att för första gången sedan 1996 stänga en kvartsfinalserie och avancera till semi.
Läs mer (0 kommentarer)

Tisdag 17 mar 15:14 | Allmänt
Blir det fullsatt?
Läs mer (0 kommentarer)
Laddar...
Fler nyheter
Mån 30 mar 22:36  |  UNT.SE
Basketfeber
Mån 30 mar 16:59  |  Allmänt
Sveriges största basket-tifo
Mån 30 mar 11:35  |  Allmänt
300 biljetter kvar till semi 2
Fre 27 mar 21:10  |  Eftersnack
1-0 till Solna Vikings
Fre 27 mar 13:28  |  WebbTV
On demand på lördag förmiddag
Fre 27 mar 06:00  |  Allmänt
Mindre än 700 biljetter kvar
Tor 26 mar 23:06  |  UNT.SE
Största matchen på 13 år:

© Copyright Uppsala Basket 2008
Säbygatan 6, 753 23 Uppsala
Tel: +46 (0)70-746 77 33
E-post: [email protected]
Teknik & design: Menmo AB
Norra Vallgatan 98, 211 22 Malmö
E-post: [email protected]
© Uppsala Basket
Ansvarig utgivare: Magnus Stråhle
Chefredaktör: Magnus Stråhle
E-post: [email protected]


Fiba Europe
Fiba Europe