Nyhet
Foto: Ted Lindholm/STHLMBILD
Fredag 27 mar 14:30 | Inför match
Semifinaldags: Solna Vikings vs Uppsala Basket
Nu åker vi till Solnahallen
Det är en skön känsla när grundserien är över och kvartsfinalerna sätter igång. Ännu skönare är det när hälften av lagen rensats bort och endast de fyra bästa är kvar. Det kallas semifinal och det är nu det börjar bli riktigt tufft. Det är även nu supportereffekten märks som allra mest. Uppsala och Solna har en stor fördel av att möta varandra – det geografiska avståndet är nämligen så kort att fansen kan se samtliga matcher på plats.

Som om vägen mellan Uppsala och Solna inte var kort nog, arrangerar Uppsala Basket busstransport med biljett inkluderad (se länk). Det finns alltså inte många hållbara ursäkter för uppsalafansen att stanna hemma på fredag. Men skynda på! Vill du åka med på den arrangerade resan måste du beställa innan kl 16:00 idag (onsdag).

Matchen då? Ja, den lovar mycket. Uppsala vann de två första matcherna mot Solna i grundserien. Solna vann den sista i stor stil.

Uppsala knockade sedan Plannja med 3-0 i en annars jämn kvartfinalserie och har, när semifinal 1 börjar, inte spelat match på nio dagar. Positivt, enligt spelarna i Uppsala. Ett stort glädjebesked är att Jonathan Robinson sett mycket bra ut på träningarna och förväntas finnas med i truppen på riktigt på fredag.

-Om inget negativt inträffar under de träningar som är kvar innan fredag så ser det ut som att Jonathan är med, säger assisterande coach Bosse Eriksson.

Solna behövde maximala fem matcher för att göra slut på 08 Stockholm, men spelade i de två sista matcherna drömförsvar under långa perioder. 08 Stockholm hade verkligen problem med Solnas defense och det var närapå omöjligt för dem att få bollen inside till Jocke Blom, Johan Åkesson och Omar Zaghden. Kommer Uppsala att stöta på liknande problem?

-Jag håller inte riktigt med dom som säger att vi är lika 08 Stockholm. 08 spelar ett utpräglat high-low-spel. Likheten ligger möjligtvis i vår storlek, säger headcoach Wally Smith.

Så är det, men ska man då inte oroa sig över Solnas effektiva försvar?

-Vi har 2-1 på Solna från grundserien. Det var bara i den sista matchen som det spårade ur. Men nu är vi är beredda, säger coach Smith.

Och Uppsalas försvar går heller inte av för hackor. Visst är det mycket snack om Solnas internationella stil,men faktum är att det var Uppsala som vann Svenska Basketbollförbundets Jupiterpris som grundseriens allra effektivaste försvarslag (se länk).

Semifinal 2 spelas på tisdag i Fyrishov. Har du inte skaffat biljett ännu? Då är det hög tid. Efterfrågan är nämligen hysterisk. Säkra din biljett genom ett besök hos UNT City eller köp via TICNET.se.

Klubben uppmanar alla som håller på Uppsala att klä sig i rött på matcherna.
 
Läs också:
Supporterresa till Solna
 
Jupiterpriset till Uppsala
Uncle Horowitz wants you

Magnus Stråhle

Dela med dig av artikeln: Översätt/Translate:

Fredag 27 mar 06:00 | Allmänt
De flesta biljetter sålda till tisdagsmatchen
Ni har hört det massor av gånger under det här slutspelet. Vi har sagt det här på hemsidan. UNT har skrivit om det. Flera radiokanaler har rapporterat det. Men det är åter igen ett faktum: det vankas publiksuccé i Fyrishov igen, biljetterna till semifinalen på tisdag är nästan slut!
Läs mer (0 kommentarer)

Måndag 23 mar 10:55 | Allmänt
Fredagen den 27/3
Följ med Uppsala Basket till Solna och stöd ditt hemmalag i den första semifinalen och striden om platsen i finalen.
Läs mer (8 kommentarer)

Söndag 22 mar 19:30 | Allmänt
Semifinalmotståndarna klara
På söndagskvällen hemmaslog Solna - 08 Stockholm i den femte och avgörande kvartsfinalen, vilket innebär att Uppsala får möta Solna i semifinalserien.
Läs mer (0 kommentarer)

Söndag 22 mar 10:37 | Allmänt
Anders Wallin skriver om trägolvet
Uppsala Baskets ordförande skriver om trägolvet på Team Chronicles och presenterar klubbens förslag till lösning.
Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 20 mar 12:56 | Slutspel
Publiken i Fyrishov är fantastisk och fungerar under långa stunder som en sjätte spelare på planen. Men publiken är inte bara fantastisk, den är stor också. Störst av alla faktiskt. Här är kvartsfinalernas publikliga.
Läs mer (0 kommentarer)

Torsdag 19 mar 08:00 | Allmänt
Bakom alla stora män finns en stark kvinna
Alla har vi sett henne stå vid spelarnas sida varje match, men vem är egentligen Anna Lindroth?
Läs mer (2 kommentarer)

Tisdag 17 mar 21:36 | Eftersnack
Nu väntar 08 Stockholm eller Solna Vikings
Trots att bara fem poäng skiljde mellan lagen efter 80 minuters spel kom lagen till kvällens tredje kvartsfinal med totalt olika utgångslägen. Plannja kom med ryggarna mot väggen, piskade att vinna, inte bara ikväll, utan tre raka. Uppsala hade chansen att för första gången sedan 1996 stänga en kvartsfinalserie och avancera till semi.
Läs mer (0 kommentarer)

Tisdag 17 mar 15:14 | Allmänt
Blir det fullsatt?
Läs mer (0 kommentarer)

Måndag 16 mar 17:14 | Inför match
Två kvartsfinalmatcher är spelade i serien mellan Uppsala och Plannja. Sammanlagt skiljer det fem poäng mellan lagen och det har självklart varit väldigt tätt så här långt. Ändå skiljer det mil mellan lagen när man räknar matcher.
Läs mer (1 kommentarer)
Laddar...
Fler nyheter
Tis 31 mar 08:04  |  Allmänt
Det finns biljetter kvar!
Mån 30 mar 22:36  |  UNT.SE
Basketfeber
Mån 30 mar 16:59  |  Allmänt
Sveriges största basket-tifo
Mån 30 mar 11:35  |  Allmänt
300 biljetter kvar till semi 2
Fre 27 mar 21:10  |  Eftersnack
1-0 till Solna Vikings
Fre 27 mar 13:28  |  WebbTV
On demand på lördag förmiddag
Fre 27 mar 06:00  |  Allmänt
Mindre än 700 biljetter kvar

© Copyright Uppsala Basket 2008
Säbygatan 6, 753 23 Uppsala
Tel: +46 (0)70-746 77 33
E-post: [email protected]
Teknik & design: Menmo AB
Norra Vallgatan 98, 211 22 Malmö
E-post: [email protected]
© Uppsala Basket
Ansvarig utgivare: Magnus Stråhle
Chefredaktör: Magnus Stråhle
E-post: [email protected]


Fiba Europe
Fiba Europe