Nyhet
Foto: Bildbyrån STHLMBILD
Måndag 16 mar 17:14 | Inför match
2-0 och chans att stänga serien under festen i Fyrishov
Två kvartsfinalmatcher är spelade i serien mellan Uppsala och Plannja. Sammanlagt skiljer det fem poäng mellan lagen och det har självklart varit väldigt tätt så här långt. Ändå skiljer det mil mellan lagen när man räknar matcher.

0-2 är så långt från 2-0 man kan komma på två matcher och att bara bli bekväm med tanken att tvingas vinna tre raka, mot ett lag som man precis har förlorat två i rad mot, kändes nog ganska tungt för Plannja. Seger för Uppsala och laget är vidare till semifinal mot Solna eller 08 Stockholm. Förlust och serien vänder upp till Luleå igen för en fjärde match.

Uppsala Basket
I den tredje kvartsfinalen lämnar Uppsala Basket inget åt slumpen. Laget håller självklart sina förberedelser ganska hemliga, medan klubben skyltar friskt med allt annat. Matcharrangemanget till exempel. Brolin Arrangemang har fått fria händer och tillsammans med Exit, Tidtryck, Koncertteknik, UNT och First Hotel Linné ser de till att publiken får en större upplevelse som är mer än bara en het kvartsfinal mot Plannja Basket. Laget Uppsala har under hela säsongen var just ett lag. Många har bidragit till framgångarna och nu mer än någonsin då bänkspelare som Fredrik Jönzén, Anton Gaddefors och Andreas Person har tagit för sig ännu mera. Detta gör såklart Uppsala svårslaget, i och med att man inte kan radera ut en eller två spelare och tro att man har laget slaget.

Wally Smith, headcoach i Uppsala Basket
-När man ska stänga en kvartsfinalserie och avancera till semifinal är det viktigt att man förstår att det inte är slut ännu. Sedan får man inte slappna av bara för att man har match på hemmaplan. Ingenting är säkert innan slutsignalen går. Visst är vi inne i en kvartfinalserie men jag är inte den som känner något speciellt bara för det. Jag tror inte killarna i laget är annorlunda nu heller jämfört med under grundserien. Anton Gaddefors är den spelare som klivit fram mest i slutspelet på ett positivt sätt. Han har spelat bra basket – varit bra i försvar och bra offensivt. Det är en styrka att ha Anton från bänken. Vad gäller publiken så vågar jag inte tippa på någon siffra men jag hoppas mycket på att det blir fullsatt.

Plannja Basket
Gästande Plannja från Luleå har svårast tänkbara utgångsläge inför den tredje kvartsfinalen. 0-2 i matcher och bortamatch i ett förväntat utsålt Fyrishov. Det är nu de rutinerade spelarna behövs som mest. Håkan Larsson och John Rosendahl har haft bra nivå i de två första matcherna. Jim Enbom och Mats Olsson har inte riktigt plockat fram det lilla extra ännu. Amerikanen Gerald Riley har stått för två bra insatser hittills och Mark McCarroll har inte varit dålig trots de (för Plannja) förödande straffmissarna i första matchen. En som höjde sig markant mellan första och andra matchen var Christopher Ryan, som troligtvis blir en långt större faktor i tredje matchen än han var förra gången han var i Fyrishov.

Mattias Kenttä, headcoach i Plannja Basket
-Vi tror stenhårt på det här [att vända serien]. Efter 80 minuter skiljer det endast fem poäng och det är otroligt små marginaler som har avgjort hittills. Vi kommer inte att ändra på något, utan istället göra det vi gör på ett bättre sätt. Senast gjorde både Uppsala och vi en bra match, men det fanns färre returer att kriga om och vi klarade av det bättre än i första matchen. John Rosendahl har ett stort övertag under korgarna. Det är han och Håkan Larsson som är de absoluta nyckelspelarna och det är dom två som ska leda oss tillbaka. Sen är det som Gerald Riley gör för oss också väldigt viktigt. Det kommer att vara små marginaler som avgör de sista matcherna också.

Matcharrangemanget
Brolin Arrangemang tar över matcharrangemanget och blåser på med fullt ös rakt igenom. Det sparas inte på krutet och man gör klokt i att vara på plats i god tid. 18:30 börjar showen.

Som om det inte vore nog med en kvartsfinal som, om den går bra, tar Uppsala till semifinal för första gången sedan 1996. Nu kommer även tidernas matcharrangemnag.

Här är listan på en del av vad ni har att vänta er på tisdag:

• Vi bygger om hela entrén där vi har stora bigprints med laget.
• Live-dj i lobbyn.
• Mingelfotograf med fotofond.
• Walk of fame: bilder på spelarna i korridoren.
• Ljud- och ljusförstärkning i hela arenan.
• Världspremiär av ”Slam” - en rap om Uppsala Basket. Framförs live av Professor P & Dj Akilles.
• Premiär för Uppsala Spirits nya tävlingsdräkter och självklart cheerleading-uppvisning under matchen.
• Dansuppträdande av Hip Hop-gruppen John Emell & his Crew. Dansar till hans egenproducerade låt.
• Final i UNT:s Basket Challenge från nätet.
• Avslöjande av Uppsala Baskets maskots namn. UNT:s läsare har fått nominera.
• Tifo-verkstad där barn och ungdom får göra skyltar, måla ansiktet och tillverka ”Heja Uppsala”-utrustning.
• Röda ballonger till alla i publiken.
• Men framför allt: Live-organist á la NBA under matchen.

Som sagt, köp din biljett via UNT eller TICNET. Och kom i tid! 18:30 börjar showen och vi räknar med ett utsålt, gungande, sjungande Fyrishov.

Magnus Stråhle

Dela med dig av artikeln: Översätt/Translate:

Lördag 14 mar 16:04 | Kvartsfinal 2008
Brolin Arrangemang tar över matcharrangemanget och blåser på med fullt ös rakt igenom. Det sparas inte på krutet och man gör klokt i att vara på plats i god tid. 18:30 börjar showen.
Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 13 mar 23:01 | Eftersnack
I tisdags skiljde det endast fyra poäng när slutsignalen i Fyrishov ljöd. Den andra kvartsfinalen mellan Plannja och Uppsala blev även den en jämn historia. Tillslut var det dock Uppsala som kom undan med en stulen match i fiendeland. Marginalen var minsta möjliga (89-90) och detta öppnar för en ”sweep” då kvartsfinalserien åter vänder söderut på tisdag kväll.
Läs mer (0 kommentarer)

Torsdag 12 mar 17:36 | Inför match
Se matchen på Scandic Upplandia
Uppsala har fördelen av fler matcher på hemmaplan i kvartfinalen mot Plannja. Första hemmamatchen spelades i tisdags och Uppsala vann, efter ett dramatiskt slut, med 74-70 . Med 1-0 i ryggen reser laget nu till fiendeland för att fösöka sig på att stjäla bortamatchen och gå upp till 2-0.
Läs mer (0 kommentarer)

Onsdag 11 mar 17:30 | WebbTV
Kompletterar Viasat Sports sändning från Fryshuset
På fredag blir det inte bara TV-sändning på Viasat Sport från Fryshuset. Det blir även WebbTV-sändning från Pontushallen och kvartsfinalen mellan Plannja och Uppsala.
Läs mer (3 kommentarer)

Tisdag 10 mar 21:51 | Eftersnack
Okej. Våren försvann och snövädret kom tillbaka, men slutspelsbasket mellan Uppsala och Plannja i Fyrishov blev det i alla fall. Och vilken match sen. Det gick att ta på intensiteten och viljan hos lagen. Efter en ruskigt jämn och nervkittlande kamp klev ändå hemmalaget av som segrare med 74-70
Läs mer (1 kommentarer)

Måndag 09 mar 11:12 | Inför match
Äntligen är det dags. Våren med fågelkvitter, tussilago och slutspel i Svenska Basketligan är här. Uppsala Basket och dess trogna hemmapublik har väntat. Grundserien har varit den mest framgångsrika på många år och spelarnas ben spritter av att få visa hur laget står sig i kvartsfinalen. Precis som förra våren väntar Plannja på andra sidan. Men den här gången är det Uppsala som äger hemmaplansfördelen.
Läs mer (2 kommentarer)

Söndag 08 mar 19:15 | Allmänt
Bjud dina vänner på slutspelet
Nu inför stundande slutspel skulle vi behöva fler publikvärdar och söker dig som gillar basket.
Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 06 mar 21:34 | Eftersnack
Matchen mot Jämtland betydde på förhand ingenting för Uppsala. I verkligheten, när lagen samlades kring mittcirkeln för uppkast, var det ett motiverat hemmalag som rivstartade och sedan aldrig tittade i backspegeln.
Läs mer (3 kommentarer)

Torsdag 05 mar 15:24 | Inför match
Fyrishov: Fredag 19:04
Det är hemmamatch i Fyrishov för sista gången i grundserien den här säsongen. Jämtland Basket står för motståndet och detta är även sista chansen att slipa på spelet innan matchernas värde ökar markant. Publiken är inte oviktig i en sån här match. Tvärtom. Den ’sjätte spelaren’ är av extra betydelse när det går lite tungt och laget vill hitta in i det vägvinnande spelet igen.
Läs mer (0 kommentarer)
Laddar...
Fler nyheter
Tis 31 mar 08:04  |  Allmänt
Det finns biljetter kvar!
Mån 30 mar 22:36  |  UNT.SE
Basketfeber
Mån 30 mar 16:59  |  Allmänt
Sveriges största basket-tifo
Mån 30 mar 11:35  |  Allmänt
300 biljetter kvar till semi 2
Fre 27 mar 21:10  |  Eftersnack
1-0 till Solna Vikings
Fre 27 mar 13:28  |  WebbTV
On demand på lördag förmiddag
Fre 27 mar 06:00  |  Allmänt
Mindre än 700 biljetter kvar

© Copyright Uppsala Basket 2008
Säbygatan 6, 753 23 Uppsala
Tel: +46 (0)70-746 77 33
E-post: [email protected]
Teknik & design: Menmo AB
Norra Vallgatan 98, 211 22 Malmö
E-post: [email protected]
© Uppsala Basket
Ansvarig utgivare: Magnus Stråhle
Chefredaktör: Magnus Stråhle
E-post: [email protected]


Fiba Europe
Fiba Europe