Nyhet
Foto: Bildbyrån STHLMBILD
Thomas Jackson ledde styrkorna till seger i den andra kvartsfinalen. På det personliga kontot: 22 poäng, 6 returer och 5 assists.
Fredag 13 mar 23:01 | Eftersnack
2-0 inför hemmamatchen på tisdag och det börjar dofta semifinal
I tisdags skiljde det endast fyra poäng när slutsignalen i Fyrishov ljöd. Den andra kvartsfinalen mellan Plannja och Uppsala blev även den en jämn historia. Tillslut var det dock Uppsala som kom undan med en stulen match i fiendeland. Marginalen var minsta möjliga (89-90) och detta öppnar för en ”sweep” då kvartsfinalserien åter vänder söderut på tisdag kväll.

Det blev en Jämn förstaperiod där Plannja kom ut markant aggressivare än laget gjorde i Uppsala i tisdags. Christopher Ryan och Gerald Riley gjorde båda en bra första halvlek och var de som höll Plannja i matchen offensivt. Ryan, tillsammans med Jim Enbom, slet även förtjänstfullt i försvaret mot Thomas Jackson.

I Uppsala började Mindaugas Buzinauskas (som i förra matchen hade en ganska blek insats) bra med flera satta treor i första halvlek. Slutet av halvleken tillhörde Jackson. Den lille generalen såg till att dra några treor även han.

Skiftande momentum
Båda lagen hade momentum under korta perioder, men under andra halvan av första halvlek var det Uppsala som höll en liten ledning och i långa pausen stod det 41-47.

Fyra minuter in i tredje perioden hade Uppsala dubblat sin ledning till tolv. Giedrius Jankaskas, som varit lite svajig undet efter juluppehållet, fick speltid tillsammans med Fredrik Jönzén och såg ut att trivas med det. Man kunde se glimtar av höstens Jankauskas.

Rosendahl igång
Mitten av tredje perioden tillhörde Plannja. Hemmalaget åt upp en bit av Uppsalas ledning och fick ner det till fyra poängs skillnad med 2:30 kvar. För Uppsala handlade det mest om Jeff Horowitz offensivt. Horowitz satte skott både utifrån och från low post. Lagen trejdade även dunkar - först John Rosendahl för Plannja och sen Danny Gathings för Uppsala. Just Rosendahl var den som såg till att hemmalaget fortfarande fanns på hanterligt avstånd för att ha chans att vinna.

Gaddefors
Det stod 61-67 inför de avgörande tio minuterna. Anton Gaddefors - killen som aldrig tvekar - klev in och satte en trea direkt. Minuten senare var Uppsala uppe i en tiopoängsledning. Ryan, som plockades bort offensivt under den tredje perioden, klev fram defensivt i den fjärde. Samtidigt var Gaddefors mycket bra och stod efter 2,5 minuter för ett trepoängsspel.

Rosendahl fortsatte sin fina insats från period tre med ett varierat spel där han greppade returer och gjorde poäng både inside och från trepoängsbågen.

Med 4:14 kvar kom en diskutabel "no call" då Gathings räddade ett bakåtspel till Jackson som satte en trea till 73-84. Domarna bedömde det som att Gathings inte klev på egen planhalva då han fångade bollen.

Slutet
Med 1:17 kvar ledde Uppsala med 77-86 poäng. Då sänkte Riley en trea och krympte avståndet till sex. I anfallet efter satte Horowitz två straffar till 80-88. Rosendahl sänkte sen två raka jumpers från foullinjen, den senare på en steal direkt efter att den första rullat ur nätmaskorna. Detta gav 84-88 med 30,9 sekunder kvar. 7,5 sekunder senare satte Marko Djuric 1 av 2 från linjen.

Med 15,1 klev Riley åter fram med en trea. Nu till 87-89. Med 12,6 kvar hamnade Uppsala på strafflinjen igen. Budzinauskas satte, precis som Djuric, 1 av 2 och ledningen ökades till 87-90. Plannja, som bytte in Mark McCarroll vid straffkasten, fick sedan inte byta in Mats Olsson för trepoängsskytte. Istället fick Riley ta trean. Han missade och Enbom la i returen till 89-90 precis på slutsignalen.

Uppsalas seger öppnar för en ”sweep” då kvartsfinalserien åter vänder söderut på tisdag kväll.

Magnus Stråhle

Dela med dig av artikeln: Översätt/Translate:

Torsdag 12 mar 17:36 | Inför match
Se matchen på Scandic Upplandia
Uppsala har fördelen av fler matcher på hemmaplan i kvartfinalen mot Plannja. Första hemmamatchen spelades i tisdags och Uppsala vann, efter ett dramatiskt slut, med 74-70 . Med 1-0 i ryggen reser laget nu till fiendeland för att fösöka sig på att stjäla bortamatchen och gå upp till 2-0.
Läs mer (0 kommentarer)

Onsdag 11 mar 17:30 | WebbTV
Kompletterar Viasat Sports sändning från Fryshuset
På fredag blir det inte bara TV-sändning på Viasat Sport från Fryshuset. Det blir även WebbTV-sändning från Pontushallen och kvartsfinalen mellan Plannja och Uppsala.
Läs mer (3 kommentarer)

Tisdag 10 mar 21:51 | Eftersnack
Okej. Våren försvann och snövädret kom tillbaka, men slutspelsbasket mellan Uppsala och Plannja i Fyrishov blev det i alla fall. Och vilken match sen. Det gick att ta på intensiteten och viljan hos lagen. Efter en ruskigt jämn och nervkittlande kamp klev ändå hemmalaget av som segrare med 74-70
Läs mer (1 kommentarer)

Måndag 09 mar 11:12 | Inför match
Äntligen är det dags. Våren med fågelkvitter, tussilago och slutspel i Svenska Basketligan är här. Uppsala Basket och dess trogna hemmapublik har väntat. Grundserien har varit den mest framgångsrika på många år och spelarnas ben spritter av att få visa hur laget står sig i kvartsfinalen. Precis som förra våren väntar Plannja på andra sidan. Men den här gången är det Uppsala som äger hemmaplansfördelen.
Läs mer (2 kommentarer)

Söndag 08 mar 19:15 | Allmänt
Bjud dina vänner på slutspelet
Nu inför stundande slutspel skulle vi behöva fler publikvärdar och söker dig som gillar basket.
Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 06 mar 21:34 | Eftersnack
Matchen mot Jämtland betydde på förhand ingenting för Uppsala. I verkligheten, när lagen samlades kring mittcirkeln för uppkast, var det ett motiverat hemmalag som rivstartade och sedan aldrig tittade i backspegeln.
Läs mer (3 kommentarer)

Torsdag 05 mar 15:24 | Inför match
Fyrishov: Fredag 19:04
Det är hemmamatch i Fyrishov för sista gången i grundserien den här säsongen. Jämtland Basket står för motståndet och detta är även sista chansen att slipa på spelet innan matchernas värde ökar markant. Publiken är inte oviktig i en sån här match. Tvärtom. Den ’sjätte spelaren’ är av extra betydelse när det går lite tungt och laget vill hitta in i det vägvinnande spelet igen.
Läs mer (0 kommentarer)

Torsdag 05 mar 14:00 | Allmänt
Besök på Akademiska sjukhuset
Under gårdagen besökte TJ, Danny, Jeff, Marko, Fredrik och maskoten Akademiska sjukhuset. Läs Andreas Ohlssons reportage.
Läs mer (0 kommentarer)

Onsdag 04 mar 23:15 | Allmänt
Under torsdagen mellan 11.30-15.00 vid ICA Kvantum
Kom och träffa spelarna i Gränby Centrum mellan klockan 11.30 och 15.00 utanför ICA Kvantum. Mingla, ta autografer och bilder eller passa på att försöka vinn biljetter till matchen på fredag. Välkomna!
Läs mer (0 kommentarer)
Laddar...
Fler nyheter
Tis 31 mar 08:04  |  Allmänt
Det finns biljetter kvar!
Mån 30 mar 22:36  |  UNT.SE
Basketfeber
Mån 30 mar 16:59  |  Allmänt
Sveriges största basket-tifo
Mån 30 mar 11:35  |  Allmänt
300 biljetter kvar till semi 2
Fre 27 mar 21:10  |  Eftersnack
1-0 till Solna Vikings
Fre 27 mar 13:28  |  WebbTV
On demand på lördag förmiddag
Fre 27 mar 06:00  |  Allmänt
Mindre än 700 biljetter kvar

© Copyright Uppsala Basket 2008
Säbygatan 6, 753 23 Uppsala
Tel: +46 (0)70-746 77 33
E-post: [email protected]
Teknik & design: Menmo AB
Norra Vallgatan 98, 211 22 Malmö
E-post: [email protected]
© Uppsala Basket
Ansvarig utgivare: Magnus Stråhle
Chefredaktör: Magnus Stråhle
E-post: [email protected]


Fiba Europe
Fiba Europe