Nyhet
Foto: Alex & Martin
Torsdag 12 mar 17:36 | Inför match
Kvartsfinal 2: Plannja-Uppsala
Se matchen på Scandic Upplandia
Uppsala har fördelen av fler matcher på hemmaplan i kvartfinalen mot Plannja. Första hemmamatchen spelades i tisdags och Uppsala vann, efter ett dramatiskt slut, med 74-70 . Med 1-0 i ryggen reser laget nu till fiendeland för att fösöka sig på att stjäla bortamatchen och gå upp till 2-0.

Andreas Person och Anton Gaddefors är inte längre de rookies som de logiskt sett borde vara om man ser till deras ålder, Fredrik Jönzén hyllas för sina 13 returer, Marko Djuric får cred för sin robusta arbetsinsats och sina kraftfulla dunkar, Thomas ’TJ’ Jackson håller ihop styrkorna och Gathings är helt enkelt bara ”Big Game Danny”.

Med andra ord finns det alltså mycket att glädjas åt i Uppsala dessa dagar, men det finns även oro. Slutet kanske var lite väl tight för att den där riktiga säkerheten ska infinna sig. Å andra sidan har laget flera gånger visat att de sämsta insatserna oftast kommer när laget blivit lite väl uppblåst efter en storseger. Kanske var denna seger precis knapp nog för att behålla den viktiga ödmjukheten?

Kanske kan Jim Enbom prestera bättre när han slipper bli utbuad varje gång han rör bollen? Kanske kommer Plannja i kommande matcher att ha bättre straffskyttar än McCarroll inne på planen i slutskedet? Kanske kommer Christopher Ryan att vara en större faktor då hans höftskada läkt bättre och hans förkylning är helt ur kroppen? Kanske kommer även Mats Olsson att ta fler än tre trepoängsförsök när han har Pontushallens invanda korgar att skjuta mot?

Det finns alltså en del som Plannja kan förbättra. Med det inte sagt att Uppsala inte har sparkapital. Mindaugas Budzinauskas och Giedrius Jankauskas var inga faktorer i den senaste matchen, Jeff Horowitz och ’TJ’ har definitivt kapaciteten att kunna scora mera. Och Richard Blomberg kan absolut slängas in och göra några ’köttarminuter’ utan att göra bort sig.

Fredag: Kvartsfinal 2 mellan Plannja och Uppsala spelas i Pontushallen i Luleå och sänds på WebbTV (länk nedan). Sändningen startar 18:55.

Från 17.00 serveras det mat på Scandic Upplandia till fina basketpriser. Boka bord på tel: 018-495 26 07

Matchen visas sedan i konferensdelen där det kommer att finnas möjlighet att köpa drycker. Ta med kontanter för snabbare hantering!
Meddela gärna hotellet att ni kommer så de ordnar tillräckligt med sittplatser.

Välkomna!
 
Kvartsfinal 2 på WebbTV: Plannja-Uppsala

Magnus Stråhle

Dela med dig av artikeln: Översätt/Translate:

Onsdag 11 mar 17:30 | WebbTV
Kompletterar Viasat Sports sändning från Fryshuset
På fredag blir det inte bara TV-sändning på Viasat Sport från Fryshuset. Det blir även WebbTV-sändning från Pontushallen och kvartsfinalen mellan Plannja och Uppsala.
Läs mer (3 kommentarer)

Tisdag 10 mar 21:51 | Eftersnack
Okej. Våren försvann och snövädret kom tillbaka, men slutspelsbasket mellan Uppsala och Plannja i Fyrishov blev det i alla fall. Och vilken match sen. Det gick att ta på intensiteten och viljan hos lagen. Efter en ruskigt jämn och nervkittlande kamp klev ändå hemmalaget av som segrare med 74-70
Läs mer (1 kommentarer)

Måndag 09 mar 11:12 | Inför match
Äntligen är det dags. Våren med fågelkvitter, tussilago och slutspel i Svenska Basketligan är här. Uppsala Basket och dess trogna hemmapublik har väntat. Grundserien har varit den mest framgångsrika på många år och spelarnas ben spritter av att få visa hur laget står sig i kvartsfinalen. Precis som förra våren väntar Plannja på andra sidan. Men den här gången är det Uppsala som äger hemmaplansfördelen.
Läs mer (2 kommentarer)

Söndag 08 mar 19:15 | Allmänt
Bjud dina vänner på slutspelet
Nu inför stundande slutspel skulle vi behöva fler publikvärdar och söker dig som gillar basket.
Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 06 mar 21:34 | Eftersnack
Matchen mot Jämtland betydde på förhand ingenting för Uppsala. I verkligheten, när lagen samlades kring mittcirkeln för uppkast, var det ett motiverat hemmalag som rivstartade och sedan aldrig tittade i backspegeln.
Läs mer (3 kommentarer)

Torsdag 05 mar 15:24 | Inför match
Fyrishov: Fredag 19:04
Det är hemmamatch i Fyrishov för sista gången i grundserien den här säsongen. Jämtland Basket står för motståndet och detta är även sista chansen att slipa på spelet innan matchernas värde ökar markant. Publiken är inte oviktig i en sån här match. Tvärtom. Den ’sjätte spelaren’ är av extra betydelse när det går lite tungt och laget vill hitta in i det vägvinnande spelet igen.
Läs mer (0 kommentarer)

Torsdag 05 mar 14:00 | Allmänt
Besök på Akademiska sjukhuset
Under gårdagen besökte TJ, Danny, Jeff, Marko, Fredrik och maskoten Akademiska sjukhuset. Läs Andreas Ohlssons reportage.
Läs mer (0 kommentarer)

Onsdag 04 mar 23:15 | Allmänt
Under torsdagen mellan 11.30-15.00 vid ICA Kvantum
Kom och träffa spelarna i Gränby Centrum mellan klockan 11.30 och 15.00 utanför ICA Kvantum. Mingla, ta autografer och bilder eller passa på att försöka vinn biljetter till matchen på fredag. Välkomna!
Läs mer (0 kommentarer)

Onsdag 04 mar 22:49 | Blogg
Thursday, a couple guys from the team are going to be in Gränby Centrum
Hello again, I appreciate all the feedback that I am getting from my first entry. I encourage you to ask any questions you might have for me or my teammates either on the comments under the blog, or through facebook (Jeff Horowitz), or via email,...
Läs mer (0 kommentarer)
Laddar...
Fler nyheter
Tis 31 mar 08:04  |  Allmänt
Det finns biljetter kvar!
Mån 30 mar 22:36  |  UNT.SE
Basketfeber
Mån 30 mar 16:59  |  Allmänt
Sveriges största basket-tifo
Mån 30 mar 11:35  |  Allmänt
300 biljetter kvar till semi 2
Fre 27 mar 21:10  |  Eftersnack
1-0 till Solna Vikings
Fre 27 mar 13:28  |  WebbTV
On demand på lördag förmiddag
Fre 27 mar 06:00  |  Allmänt
Mindre än 700 biljetter kvar

© Copyright Uppsala Basket 2008
Säbygatan 6, 753 23 Uppsala
Tel: +46 (0)70-746 77 33
E-post: [email protected]
Teknik & design: Menmo AB
Norra Vallgatan 98, 211 22 Malmö
E-post: [email protected]
© Uppsala Basket
Ansvarig utgivare: Magnus Stråhle
Chefredaktör: Magnus Stråhle
E-post: [email protected]


Fiba Europe
Fiba Europe