Nyhet
Andreas Person, Richard Blomberg, Jeff Horowiitz och de andra uppsalaspelarna vill ha revansch mot Gothia.
Måndag 09 feb 14:20 | Inför match
Chans till revansch när Gothia kommer till stan
Uppsala har något att bevisa. Senast Gothia Basket var i Fyrishov slutade det med en svidande förlust för Uppsala - den hittills enda för säsongen på hemmaplan. På tisdagkvällen är det dags igen - Uppsala möter Gothia. Uppkast 19:04.

Uppsala Basket
Efter två raka segrar (Helsingborg och 08 Stockholm) är det åter dags att möta Gothia Basket. Förra gången det laget besökte Fyrishov kom Uppsalas första, och hittills enda, hemmaförlust. Underskattning kanske, för Gothia låg då, precis som nu, sist i tabellen. Inför matchen ligger Uppsala Basket, som har 32 poäng, på tredje plats i tabellen har blicken riktad uppåt. Solna Vikings och Norrköping Dolphins är etta respektive tvåa på 36 poäng vardera.

Wally Smith, headcoach i Uppsala Basket
-Att vi förlorade mot Gothia var inte bra över huvud taget men jag tänker inte på matchen som speciell. Vi vill förtsätta med att bygga och forsätta med att ligga högt i tabellen. Senaste vi mötte Gothia gav de oss lite problem. Dom spelade smått mot oss och vi fick lite matchup-problem. Sen tyckte jag inte att vi spelade bra försvar, framförallt när det gällde hjälpförsvar. Det måste bli bättre nu. Vi har haft en del sjukdomar i laget men jag tycker att vi har gjort så gott vi har kunnat även när vi saknat spelare. Mot Sundsvall saknade vi Metaxa [Mindaugas Budzinauskas]och då förlorade vi. Nu har vi två raka segrar igen. Danny [Gathings] kommer att spela mot Gothia.

Gothia Basket
Tabellens jumbo är tillbaka i Uppsala. Och det var faktiskt här som den senaste segern kom. Den gången var det kvartetten Emil Salon, Markus Lenngren, Aaron Cook och Ian Johnson som stod för nästan alla poäng. Resten av laget gjorde faktiskt bara 10 poäng tillsammans. Gothia Basket, som är skadedrabbat, har tvingats spela med en liten lineup under en längre period. Senast dom var i Fyrishov ställde det till problem för hemmalaget. Gothia räknar med att det blir tuffare den här gången men kommer till match inställda på att vinna.

Jonas Fredrikson, headcoach i Gothia Basket
-Vi tog dom på bar gärning, så att säga, förra gången. Jag tror inte att det upprepas, dvs att dom inte är redo för match. Jag tror att Horowitz kommer att vara viktig och att Gathings kommer att vara mer spelsugen än han var förra gången. Vi träffade botten i och med 40-poängstorsken mot Solna och sedan dess har vi spelat riktigt bra. Jag är väldigt nöjd med vårt eget spel även om vi inte lyckats vinna så ofta. Skador har gjort att vi spelar många yngre spelare, men inställningen är fortfarande att försöka vinna varenda match. Det är killarna som gör det på träningen som får spela då det är match. Uppsalas chanser i slutspelet ser bra ut så länge dom spelar tufft defense. Men dom har svackor ibland och Budzinauskas är väldigt viktig för dom. När han sätter sina skott och gör poäng så får dom andra mer utrymme.

Foto:
NCC är matchvärd när Uppsala tar emot Gothia.
 
Uppsalas trupp
Gothias trupp

Magnus Stråhle

Dela med dig av artikeln: Översätt/Translate:

Torsdag 05 feb 08:00 | Intervju
På Svensk Baskettelevision
Jeff Horowitz har växt ut till att bli en av Uppsala Baskets viktigaste spelare. I den här intervjun med Svensk Baskettelevision berättar han om den pågående säsongen.


Läs mer (0 kommentarer)

Tisdag 03 feb 23:44 | Eftersnack
Säsongens första seger i Fryshuset
Uppsala Basket slog under tisdagkvällen tabellfemman Uppsala på bortaplan. Uppsala gjorde 3-15 i början av den tredje och tog ledningen med 38-50. Ändå var det nära att 08 Stockholm kom hela vägen tillbaka. När matchen skulle avgöras klev Thomas Jackson och Anton Gaddefors fram och gjorde de avgörande poängen till 69-79.
Läs mer (0 kommentarer)

Måndag 02 feb 19:00 | Inför match
Chans till revansch på tisdag kväll
Ikväll spelar Uppsala Basket borta mot 08 Stockholm. Matchen sänds i WebbTV och du kan se den på storbild på Scandic Uplandias 300° Bar & Grill.
Läs mer (0 kommentarer)

Måndag 02 feb 14:14 | Uppsala Basket
Döp Uppsalas maskot
Nu har du möjlighet att namnge Uppsala Baskets maskot. Allt du behöver göra är att skicka in ditt förslag, med ditt namn, adress och motivering.
Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 30 jan 21:12 | Eftersnack
Slog Helsingborg i TV-match hemma
Det snackades om att gästernas Jens Stålhandske var i storform och att han skulle bli en av kvällens huvudpersoner. Så blev det också men trots att han gjorde närmare 50% av sitt lags poäng räckte det inte för att besegra topplaget Uppsala. Hemmalaget tog ledningen efter sju minuter och hade efter en period sju poäng upp. Efter två perioder hade man ökat avståndet till nio. Med tre perioder spelade hade man 16 upp och tillslut vann Uppsala matchen med 24.
Läs mer (0 kommentarer)

Onsdag 28 jan 00:01 | Uppsala Basket
Fredag 19:04
Efter den tunga förlusten mot ett Sundsvall på uppgång i fredags laddar nu Uppsala batterierna för match mot Helsingborg. Den här gången är det hemma i Fyrishov, men tro inte att spelarna har glömt hur det slutade senast lagen möttes.

Matchen direktsänds i Viasat Sport med start 19:00.
Läs mer (0 kommentarer)

Måndag 26 jan 12:00 | Uppsala Basket
Det blev inte jättemycket fart på den här auktionen men nu är auktionen stängd. Dock finns ett antal spelare kvar så håll ögonen öppna för nya chanser att markandasföra ert företag tillsammans med spelarna i Uppsala Basket.
Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 23 jan 21:25 | Eftersnack
Det blev förlust i Medelpad för Uppsala Basket. Sundsvall Dragons är inne i ett framgångsflyt just nu och blev för svåra den här gången. Matchen slutade 88-77.
Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 23 jan 10:19 | Inför match
Ikväll är det dags att kriga igen. Stärkta av segern mot Dolphins i tisdags reser Uppsala Basket till Sundsvall. Dragons vann mot Plannja i förra omgången och gjorde hela 106 poäng. Kan det vara samma lag som kom till Fyrishov och gjorde 44?
Läs mer (0 kommentarer)
Laddar...
Fler nyheter
Tor 26 feb 11:31  |  Allmänt
PUBLIKVÄRDAR SÖKES!
Ons 25 feb 11:01  |  UNT.SE
Uppsala fick storstryk
Tis 24 feb 22:39  |  Blogg
24 poäng, 10 steals och 9 returer
Tis 24 feb 22:07  |  Eftersnack
Raset i Solna
Tis 24 feb 11:54  |  UNT.SE
Uppsala har chansen

© Copyright Uppsala Basket 2008
Säbygatan 6, 753 23 Uppsala
Tel: +46 (0)70-746 77 33
E-post: [email protected]
Teknik & design: Menmo AB
Norra Vallgatan 98, 211 22 Malmö
E-post: [email protected]
© Uppsala Basket
Ansvarig utgivare: Magnus Stråhle
Chefredaktör: Magnus Stråhle
E-post: [email protected]


Fiba Europe
Fiba Europe