Nyhet
Torsdag 26 feb 16:21 | Inför match
Uppsala redo att studsa tillbaka
Efter en bedrövlig insats i tisdagens match mot Solna är det åter dags för hemmamatch. Borås Basket, med assisterande coachen och uppsalasonen Anders Jonsson, kommer till Hovet. 1-1 hittills borde göra att detta blir ett prestigemöte.

Uppsala Basket:
Fredagkväll i Fyrishov igen. Färskt i minnet är besvikelsen som Uppsala Basket stod för i Solna i tisdags. Att lågvattenmärket skulle upprepas mot Borås är däremot osannolikt. Truppen är samma (plus Fredrik Jönzén) som den som placerat sig på tabellens tredjeplats. Därmed pekar mycket på att förlusten handlade mer om dålig inställning än om brist på spelarkvalitet. Solnas försvar ska naturligtvis också nämnas i sammanhanget. Det skulle vara förvånande om någon av de inblandade inte skämdes för insatsen och nu vill göra allt för att återställa ordningen.

Bosse Eriksson, assisterande coach i Uppsala Basket:
-Det är svårt att sätta fingret på vad som gjorde att det gick så dåligt mot Solna. Kollar man på det så håller vi dom ändå på låg procent på både tvåor och treor. Vi är revanschsugna och vill visa att solnamatchen var en engångsföretelese och ett olycksfall i arbetet. Vi har 1-1 mot Borås inför den här matchen. Första matchen borde vi vunnit. Den var jämn, de var bra och jag tycker vi var mindre bra. När vi vann hemma mot dem så sköt de bra men vi ryckte på slutet.

Foto:
Drömer Selected är matchvärd när Uppsala möter Borås.

Att Borås nu spelar utan Michael Kingma och Dennis Springs kanske är dåligt för oss inställningsmässigt men det är definitivt bra materialmässigt. Fördelen med vår situation nu är att vi inte behöver jaga placeringar längre och kan träna hårdare och komma in på rätt sätt i slutspelet. Vilka vi möter där är oväsentligt, men det kanske vore lämplig om vi fick Plannja som är det enda, av de lag som kan bli sexa, som vi inte har plusstatistik på. Någon gång måste vi ju sparka ut spöket och vi är väldigt svårslagna hemma (Uppsala har hemmaplansfördel i kvartsfinalserien). Jag skulle verkligen rekommendera folk att komma och se matchen mot Borås trots att den inte betyder något för vår placering. Vi har 12-1 i Fyrishov och fruktansvärt bra stämning på matcherna. Publiken kommer att få se ett bra Uppsala Basket och profiler som TJ [Thomas Jackson], Danny [Gathings], Metaxa [Mindaugas Budzinauskas] och nu även Fredrik Jönzén.

Borås Basket:
Borås Basket har varit ett av säsongens stora besvikelselag. Klubben hade tidigt den trupp man ville ha och laget var tippat att ta sig till slutspel med lätthet. Så har det inte blivit. Istället har det blivit rekordmånga knappa förluster och stukat självförtroende. Inför den förra matchen gjorde man sig dessutom av med amerikanen Dennis Springs och EU-spelaren Michael Kingma. Istället svarade Ryan McDade för en stormatch med 26 poäng och 29 returer när Borås slog Plannja med 97-85. Uppsala har överraskande 1-1 mot Borås den här säsongen och Uppsalas spelare och coacher skulle må gott av att vinna den här tiebreakern.

Lars Ekström, headcoach i Borås Basket:
-Jag vet allt om Uppsala. Anders Jonsson, som är från därifrån, har gjort ett bra scoutingjobb. Danny Gathings har jag bra koll på sedan han spelade i Finland. Generellt måste vi spela jättebra för att ha en chans. Jag tror att flera av mina spelare måste göra sin bästa match för säsongen för att vi ska vinna. Det var mitt beslut att sparka Dennis Springs och Michael Kingma. Jag tyckte inte att de gjorde sina jobb som vi förväntade av dem. Många undrar över cirkeln jag formerar med tummen och pekfingret när laget spelar försvar ibland. Vi har faktiskt en massa olika tecken och de betyder olika saker. Ibland betyder cirkeln att jag vill att laget ska spela ett visst ’set play’ i nästa anfall. Vi ändrar tecken och betydelse hela tiden och det är t.o.m. svårt för spelarna att komma ihåg. Förändringarna som jag gjort med laget började långsamt och med få förändringar. Det startade med försvaret som har blivit mer aggressivt och aktivt. Och sakta men säkert har vi också gjort offensiva förändringar. Detta är första gången jag coachar ett lag utanför den finska ligan. Jag gillar Borås väldigt mycket och kan absolut se en framtid här, även om jag inte skrivit kontrakt över nästa säsong.
 
Uppsalas trupp
Borås trupp

Magnus Stråhle

Dela med dig av artikeln: Översätt/Translate:

Torsdag 26 feb 11:31 | Allmänt
Bjud dina vänner på slutspelet
Nu inför stundande slutspel skulle vi behöva fler publikvärdar och söker dig som gillar basket.
Läs mer (0 kommentarer)

Tisdag 24 feb 22:07 | Eftersnack
Vikings klädde av Uppsala fullständigt
Solna Vikings klev in i toppmötet mot Uppsala Basket fokuserade på att göra en bra försvarsinsats. Och som de utförde det. Uppsala kom ingen vart och klarade bara av att göra 32 poäng på de tre första perioderna. Det höll naturligvis inte och med det känns Uppsalas tredjeplaceringen inför slutspelet ganska cementerad.
Läs mer (1 kommentarer)

Måndag 23 feb 16:45 | Inför match
Solna Vikings | Solnahallen | Tisdag 24/2 | 19:04
I fredags klarade Uppsala av Norrköping. På tisdagen är det dags för nästa stora test - det mot serieledande svenska mästarna Solna Vikings.
Läs mer (0 kommentarer)

Måndag 23 feb 12:30 | Intervju
Bortamatch mot Solna imorgon
I fredags var det hemmapremiär för Fredrik Jönzén. Timmen innan uppkast pratade han inför kameran. Här kan du höra vad Jönzén hade att säga om sin återkomst.
Läs mer (0 kommentarer)

Lördag 21 feb 16:05 | Allmänt
Anmäl dig nu
Följ med Uppsala Basket till Solna och stöd ditt hemmalag i toppmatchen och striden i Basketligatoppen.

Vi har fått ett kanonpris från Solna på biljetterna så Du betalar endast 200:- och i det priset ingår bussresa samt biljett i direkt anslutning till Uppsalas spelarbänk.

Vi behöver minst 50 anmälningar för att vi ska kunna genomföra supporterresan! Det är först till kvarn som gäller.

Avfärd från Scandic Uplandia vid H-centrum kl. 17.45.

För den som vill äta eller dricka något innan avfärd så är Uplandia öppet för oss från kl. 16.30.

Ankomst Uppsala ca 22.00.
Läs mer (2 kommentarer)

Fredag 20 feb 22:05 | Eftersnack
Tungviktsmötet mellan Uppsala och Norrköping hade allt och lite till. Spelet var tufft och hårt och vid ett tillfälle t.o.m. över gränsen. Tillslut var det Uppsala som samlade sig och presterade den bästa basketen när matchen skulle avgöras.
Läs mer (3 kommentarer)

Torsdag 19 feb 23:25 | Allmänt
Uppsala Baskets ordförande Anders Wallin kommenterar förslaget
Man har valt den dyraste, krångligaste och sportsligt sämsta lösningar av de lösningar som är tillämpliga, säger Anders Wallin till hemsidan efter att Fyrishov meddelat UNT att man beslutat köpa in ett mobilt trägolv.
Läs mer (1 kommentarer)

Torsdag 19 feb 17:10 | Inför match
Uppsala-Norrköping på fredag 19:04
Efter en trist säsong i spanska andradivisionens La Palma bröt Fredrik Jönzén kontraktet och ikväll gör han alltså hemmadebut för Uppsala Basket. Och vilket tillfälle han väljer. Fredagens drabbning mot Norrköping Dolphins blir verkligen något extra. Dolphins kommer till Fyrishov för andra gången i år. Förra gången slutade det med seger för hemmalaget Uppsala. Inför den här matchen ligger Norrköping tvåa och Uppsala trea. Och det står 1-1 inför det avgörande mötet lagen emellan.
Läs mer (0 kommentarer)

Onsdag 18 feb 17:55 | Uppsala Basket
Döp Uppsalas maskot
Nu har du möjlighet att namnge Uppsala Baskets maskot.

Gå in med ditt namn, adress, förslag och motivering unt.se, länk nedan.

Priset kommer bestå av en t-shirt signerad av en spelare i Uppsala Basket. Dessutom vinner du ett unikt medlemskap i nybildade supporterklubben Röda Armén, som är en stöd- och supporterklubb till Uppsala Basket.

Vinnaren kommer att presenteras vid aktuell hemma match.
Läs mer (0 kommentarer)
Laddar...
Fler nyheter
Tor 26 feb 11:31  |  Allmänt
PUBLIKVÄRDAR SÖKES!
Ons 25 feb 11:01  |  UNT.SE
Uppsala fick storstryk
Tis 24 feb 22:39  |  Blogg
24 poäng, 10 steals och 9 returer
Tis 24 feb 22:07  |  Eftersnack
Raset i Solna
Tis 24 feb 11:54  |  UNT.SE
Uppsala har chansen

© Copyright Uppsala Basket 2008
Säbygatan 6, 753 23 Uppsala
Tel: +46 (0)70-746 77 33
E-post: [email protected]
Teknik & design: Menmo AB
Norra Vallgatan 98, 211 22 Malmö
E-post: [email protected]
© Uppsala Basket
Ansvarig utgivare: Magnus Stråhle
Chefredaktör: Magnus Stråhle
E-post: [email protected]


Fiba Europe
Fiba Europe