Nyhet
Foto: Ted Lindholm/STHLMBILD
Fredrik Jönzén är tillbaka i Uppsala Basket och gör hemmadebut mot Norrköping Dolphins.
Torsdag 19 feb 17:10 | Inför match
Var med och välkomna Fredrik Jönzén hem till Fyrishov!
Uppsala-Norrköping på fredag 19:04
Efter en trist säsong i spanska andradivisionens La Palma bröt Fredrik Jönzén kontraktet och ikväll gör han alltså hemmadebut för Uppsala Basket. Och vilket tillfälle han väljer. Fredagens drabbning mot Norrköping Dolphins blir verkligen något extra. Dolphins kommer till Fyrishov för andra gången i år. Förra gången slutade det med seger för hemmalaget Uppsala. Inför den här matchen ligger Norrköping tvåa och Uppsala trea. Och det står 1-1 inför det avgörande mötet lagen emellan.

Bland de starkaste minnena från förra matchen mellan Uppsala och Norrköping finns Andreas Persons fina försvar på Kenny Grant. Person fick sin motståndare så frustrerade att han började knuffas och gestikulera. Genast fick Grant en orkan av visslingar och burop emot sig. Det är ingen vild gissning att orkanen kommer att blåsa lika hårt varje gång Grant har bollen även i den kommande matchen.

Uppsala Basket:
Hemmalaget har efter julupphållet vunnit fem matcher och förlorat fyra. Jämför man med de 12-4 som laget presterade innan jul så är trenden lite mer negativ just nu. Men det handlar absolut inte om någon kris och laget radar ju inte upp förlusterna direkt. Jämför man hemmaplanens 11-1 mot bortaplanernas 6-7 ser man att hemmaplansfördelen i slutspelet kan bli otroligt viktig för Uppsala.

Wally Smith, headcoach i Uppsala Basket:
-Dom har massor av duktiga spelare och dom är samspelta. När Norrköping vann var det mer poäng än när vi vann, men man kan inte säga i förväg hur den tredje matchen kommer att se ut. Med Norrköping är det svårt att i förväg lägga försvarsfokus på några enskilda eftersom dom har för många bra. Om Gervin spelar måste vi hålla honom från penetrering mot korgen. Nycklarna blir att vinna returtagningen och att spela bra försvar mot deras trepoängsskytte. Lyckas vi med det borde det gå vägen för oss. Lagets straffskytte måste dock bli bättre. Vi skjuter ganska mycket straffar på träningarna och jag hoppas det blir bättre. Sen beror det självklart lite på vilka spelare som kommer till linjen, men jag är en gammaldags coach och är inte riktigt van vid att ha spelare som missar en massa straffar. Så var det inte förr. Sedan har vi fått in Fredrik Jönzén i laget. Jag tyckte han gjorde ett bra jobb mot Plannja. Det märks att han är intelligent och en sund spelare i grunden. Det märks även att han har spelat för bra coacher, som på Oklahoma State, för han har t.ex. ett mycket bra fotarbete. Fredrik kommer hjälpa oss väldigt mycket när han helt kommit in i det vi gör. Han är nästan där redan, men det är inte bara upp till honom. Om laget spelar disciplinerat och strukturerat blir det lättare för honom. Från Fredriks sida ser det väldgt bra ut och jag behöver inte säga saker två gånger till honom. Det är en lyx.

Norrköping Dolphins:
Även om Dolphins har gått bra den här säsongen och haft framgångar i både den Svenska- och den Baltiska Basketligan, grinade oturen klubben i ansiktet tidigt. Efter bara två matcher tvingades laget klara sig utan den duktige scorern Gee Gervin, som behövde operation för sin knäskada. I den senaste matchen var han tillbaka på planen och spelade 18 minuter. Dolphins ligger tvåa i tabellen, på samma poäng som förstaplatsens Solna Vikings. Ner till Uppsalas tredjeplats skiljer sex poäng inför fredagkvällens match.

Kelly Grant, headcoach i Norrköping Dolphins:
-Båda lagen underpresterade offensivt senast så jag tror på högre siffror [än 71-68] den här gången. Det brukar vara tuff kamp under korgarna mellan de här lagen. Dom har stora kraftiga killar och det har vi också. Jackson är viktig, Gathings är viktig och Budzinauskas är viktig när han skjuter i bollen. Det här är ett effektivt lag mot ett annat effektivt lag. Vi har spelat 43-44 matcher nu [inkl. baltiska ligan] och formen har gått lite upp och ner, men vi är ett intelligent lag med en blandning av äldre och yngre spelare och viktigast är att alla förstår vad som krävs för att vinna matcherna. Uppsala med Fredrik Jönzén i laget har råd att spela mer fysiskt utan att behöva tänka så mycket på fouls. De får ett bättre lowpost-spel med Jönzén och han är en krigare i tresekundersområdet. De stora spelare som redan fanns i Uppsala gillar att skjuta bollen utifrån ganska mycket. Vi har Gee Gervin tillbaka istället för Todd Townsend som har problem med ryggen. I debuten mot 08 Stockholm gjorde han kanske ingen större match men det var å andra sidan som att spela på gatan mer än i Svenska Basketligan. Mot Neptunas i söndags var han däremot riktigt effektiv när vi tog oss tillbaka till sex poängs underläge. Gervin har en annan roll i år och ska inte ha lika mycket boll och inte leta lika mycket efter egna avslut. Trots att det har varit väldigt många matcher den här säsongen så är jag långt ifrån trött på att coacha. Det är väldigt roligt och jag tycker det känns lite tråkigt att allt lider mot sitt slut. Det blir lite tomt när säsongen är över.
 
Uppsalas trupp
Norrköpings trupp

Magnus Stråhle

Dela med dig av artikeln: Översätt/Translate:

Onsdag 18 feb 17:55 | Uppsala Basket
Döp Uppsalas maskot
Nu har du möjlighet att namnge Uppsala Baskets maskot.

Gå in med ditt namn, adress, förslag och motivering unt.se, länk nedan.

Priset kommer bestå av en t-shirt signerad av en spelare i Uppsala Basket. Dessutom vinner du ett unikt medlemskap i nybildade supporterklubben Röda Armén, som är en stöd- och supporterklubb till Uppsala Basket.

Vinnaren kommer att presenteras vid aktuell hemma match.
Läs mer (0 kommentarer)

Tisdag 17 feb 21:49 | Eftersnack
Bortamatchen mot Plannja var jämn hela vägen. I slutet var det dock hemmalaget som hade det extra flytet som räckte för att vinna de två poängen. Detta innebär att Plannja också vann de inbördes mötena med 2-1.
Läs mer (1 kommentarer)

Måndag 16 feb 22:04 | Inför match
Se matchen på webb TV på Scandic Upplandia
Det är alltid hårt motstånd när man möter Plannja i Pontushallen. Ingenting talar för något annat denna gång även om Uppsala reser till Luleå som favoriter.
Läs mer (19 kommentarer)

Måndag 16 feb 11:37 | Allmänt
Observera datumet
Följ med Uppsala Basket till Solna och stöd ditt hemmalag i toppmatchen och striden i Basketligatoppen.

Vi har fått ett kanonpris från Solna på biljetterna så Du betalar endast 200:- och i det priset ingår bussresa samt biljett i direkt anslutning till Uppsalas spelarbänk.

Vi behöver minst 50 anmälningar för att vi ska kunna genomföra supporterresan! Det är först till kvarn som gäller.

Avfärd från Scandic Uplandia vid H-centrum kl. 17.45.

För den som vill äta eller dricka något innan avfärd så är Uplandia öppet för oss från kl. 16.30.

Ankomst Uppsala ca 22.00.
Läs mer (2 kommentarer)

Söndag 15 feb 21:27 | Allmänt
Nu är allt klart med Fredrik Jönzén och hans signatur finns på kontraktet för denna säsong. Fredrik väntas vara med i laguppställningen i matchen mot Plannja på tisdag och hemmamatchen mot Norrköping på fredag.
- Borta bra men hemma bäst, kommenterade en nöjd Fredrik Jönzén på söndagen.
Läs mer (1 kommentarer)

Lördag 14 feb 15:59 | Allmänt
Nu har hemsidan vaknat igen och vi går vidare. Vi vill inte sopa problemen under mattan utan snarare lägga korten på bordet, men sedan fokusera framåt.
Läs mer (1 kommentarer)

Måndag 09 feb 14:20 | Inför match
Uppsala har något att bevisa. Senast Gothia Basket var i Fyrishov slutade det med en svidande förlust för Uppsala - den hittills enda för säsongen på hemmaplan. På tisdagkvällen är det dags igen - Uppsala möter Gothia. Uppkast 19:04.
Läs mer (0 kommentarer)

Torsdag 05 feb 08:00 | Intervju
På Svensk Baskettelevision
Jeff Horowitz har växt ut till att bli en av Uppsala Baskets viktigaste spelare. I den här intervjun med Svensk Baskettelevision berättar han om den pågående säsongen.


Läs mer (0 kommentarer)

Tisdag 03 feb 23:44 | Eftersnack
Säsongens första seger i Fryshuset
Uppsala Basket slog under tisdagkvällen tabellfemman Uppsala på bortaplan. Uppsala gjorde 3-15 i början av den tredje och tog ledningen med 38-50. Ändå var det nära att 08 Stockholm kom hela vägen tillbaka. När matchen skulle avgöras klev Thomas Jackson och Anton Gaddefors fram och gjorde de avgörande poängen till 69-79.
Läs mer (0 kommentarer)
Laddar...
Fler nyheter
Tor 26 feb 11:31  |  Allmänt
PUBLIKVÄRDAR SÖKES!
Ons 25 feb 11:01  |  UNT.SE
Uppsala fick storstryk
Tis 24 feb 22:39  |  Blogg
24 poäng, 10 steals och 9 returer
Tis 24 feb 22:07  |  Eftersnack
Raset i Solna
Tis 24 feb 11:54  |  UNT.SE
Uppsala har chansen

© Copyright Uppsala Basket 2008
Säbygatan 6, 753 23 Uppsala
Tel: +46 (0)70-746 77 33
E-post: [email protected]
Teknik & design: Menmo AB
Norra Vallgatan 98, 211 22 Malmö
E-post: [email protected]
© Uppsala Basket
Ansvarig utgivare: Magnus Stråhle
Chefredaktör: Magnus Stråhle
E-post: [email protected]


Fiba Europe
Fiba Europe