Nyhet
Foto: Jesper Mattsson (Arkivbild)
Thomas 'TJ' Jackson hade 30 poäng, 6 assists och 5 steals då han ledde Uppsala till den andra raka segern över Norrköping Dolphins.
Fredag 20 feb 22:05 | Eftersnack
Uppsala slog Norrköping i Jönzéns hemmadebut
Tungviktsmötet mellan Uppsala och Norrköping hade allt och lite till. Spelet var tufft och hårt och vid ett tillfälle t.o.m. över gränsen. Tillslut var det Uppsala som samlade sig och presterade den bästa basketen när matchen skulle avgöras.

Uppsala kom ut väldigt disciplinerat och tog direkt ett litet grepp om handlingarna. Att det skulle göra ont att vinna den här matchen visade Giedrius Jankauskas vid ställningen 6-5, då han satte tonen genom en hård foul på Kenny Grants drive.

Jönzén klev in i handlingarna
Med 3:52 kvar av den första perioden kom det stora bytet – Fredrik Jönzén beträdde för första gången, sedan förra årets kvartsfinalspel, Fyrishovs plastgolv i en seriematch. Efter bara 50 sekunder gjorde Jönzén sina två första poäng efter en fin move inside. Annars var det främst Thomas Jackson och Danny Gathings som låg bakom mycket av Uppsalas fina spel. Gathing hade 8 poäng (på 4 av 4) efter en period.

1:30 in i andra perioden jobbade Mindaugas Budzinauskas sig till en steal och fick fram bollen till Andreas Person. Person fick taket i Fyrishov att lyfta då han dunkade i de två poängen för hemmalaget. Med 7:50 kvar av den andra perioden gick Norrköping om Uppsala på en trea av Andrew Pleick. Och även om Anton Gaddefors svarade omgående, med en lång tvåa från hörnet, så var det här som Norrköping tog över momentum i matchen. Som mest hade bortlaget en ledning på åtta poäng. Sedan var det dags för Gathings att komma igång igen. Sex snabba poäng från hans händer gjorde att Uppsala var bara tre poäng efter i halvtid.

Trepoängsexplotion
I början av den tredje perioden utbröt ett trepoängskrig mellan Thomas Jackson och Joakim Kjellbom. Kjellbom satte två, men Jackson var värre med tre satta. Sen ville i även Fred Drains och Danny Gathings blanda sig i trepoängsleken. Även här blev det fördel Uppsala då Drains bara mäktade med en mot Gathings två treor.

Slagsmål och diskningar
Med 5:12 kvar av tredje perioden fick Grant två snabba fouls – en teknisk och en personlig. Detta gjorde att han omgående placerades på bänken av coach Kelly Grant. Några minuter senare hettade det till ordentligt. Jeff Horowitz och Joakim Kjellbom dök båda efter en lös boll framför Uppsalas bänk. Det hela slutade i slagsmål och båda spelarna tilldelades diskvalificerade fouls. Men det var fler spelare som fanns med kring den tilltrasslade situationen. Kenny Grant bland annat, som bedömdes ha lämnat sin bänk, där han fram tills dess satt med sina fyra fouls. Även Grant blev diskvalificerad och fick gå till omklädningsrummet. När detta hände stod det 68-63, något som Jeff Horowitz poängterade genom att peka på poängtavlan när han lämnade planen och gick ner i omklädningsrummet. Efter att perioden hade spelats färdigt hade Uppsala ledningen med 74-68.

I de inledande tre perioderna hade Gathings och Jackson varit väldigt bra och båda stod på 24 poäng. Men det fanns fler som ville visa upp sig. Budzinauskas gick på en hård drive och förvånade kanske en och annan när han avslutade med en kraftfull dunk till 82-75. Uppsala tightade upp sitt försvar och med 4:25 kvar slutade ett Dolphins-anfall med att Marko Djuric blockade Anton Saks med två händer. Spelet vände snabbt och Jackson kunde enkelt lägga i 86-77.

Jönzén utfoulad
Med 2:10 kvar att spela var hemmadebuten slut för Fredrik Jönzén. Efter sin femte personliga foul fick han sätta sig på bänken. Joe McNaull spelade då mycket bra för Dolphins och låg bakom både Jönzéns femte foul och hans lags upphämtning från underläge med 12 till underläge med endast fem poäng. Budzinauskas satte en trea till 92-84 när Uppsala som bäst behövde det. Men Pedro Cipriano svarade med en trea till 92-87 med 30 sek under kvar. Efter en timeout fick Jackson chansen att definitivt avgöra matchen från strafflinjen. Den chansen tog han genom att sätta båda till 94-87. Sedan passade Buzinauskas på att trycka dit slutresultatet 96-87 via layup på matchens sista fastbreak.

Magnus Stråhle

Dela med dig av artikeln: Översätt/Translate:

Lördag 21 feb 16:05 | Allmänt
Anmäl dig nu
Följ med Uppsala Basket till Solna och stöd ditt hemmalag i toppmatchen och striden i Basketligatoppen.

Vi har fått ett kanonpris från Solna på biljetterna så Du betalar endast 200:- och i det priset ingår bussresa samt biljett i direkt anslutning till Uppsalas spelarbänk.

Vi behöver minst 50 anmälningar för att vi ska kunna genomföra supporterresan! Det är först till kvarn som gäller.

Avfärd från Scandic Uplandia vid H-centrum kl. 17.45.

För den som vill äta eller dricka något innan avfärd så är Uplandia öppet för oss från kl. 16.30.

Ankomst Uppsala ca 22.00.
Läs mer (2 kommentarer)

Torsdag 19 feb 23:25 | Allmänt
Uppsala Baskets ordförande Anders Wallin kommenterar förslaget
Man har valt den dyraste, krångligaste och sportsligt sämsta lösningar av de lösningar som är tillämpliga, säger Anders Wallin till hemsidan efter att Fyrishov meddelat UNT att man beslutat köpa in ett mobilt trägolv.
Läs mer (0 kommentarer)

Torsdag 19 feb 17:10 | Inför match
Uppsala-Norrköping på fredag 19:04
Efter en trist säsong i spanska andradivisionens La Palma bröt Fredrik Jönzén kontraktet och ikväll gör han alltså hemmadebut för Uppsala Basket. Och vilket tillfälle han väljer. Fredagens drabbning mot Norrköping Dolphins blir verkligen något extra. Dolphins kommer till Fyrishov för andra gången i år. Förra gången slutade det med seger för hemmalaget Uppsala. Inför den här matchen ligger Norrköping tvåa och Uppsala trea. Och det står 1-1 inför det avgörande mötet lagen emellan.
Läs mer (0 kommentarer)

Onsdag 18 feb 17:55 | Uppsala Basket
Döp Uppsalas maskot
Nu har du möjlighet att namnge Uppsala Baskets maskot.

Gå in med ditt namn, adress, förslag och motivering unt.se, länk nedan.

Priset kommer bestå av en t-shirt signerad av en spelare i Uppsala Basket. Dessutom vinner du ett unikt medlemskap i nybildade supporterklubben Röda Armén, som är en stöd- och supporterklubb till Uppsala Basket.

Vinnaren kommer att presenteras vid aktuell hemma match.
Läs mer (0 kommentarer)

Tisdag 17 feb 21:49 | Eftersnack
Bortamatchen mot Plannja var jämn hela vägen. I slutet var det dock hemmalaget som hade det extra flytet som räckte för att vinna de två poängen. Detta innebär att Plannja också vann de inbördes mötena med 2-1.
Läs mer (1 kommentarer)

Måndag 16 feb 22:04 | Inför match
Se matchen på webb TV på Scandic Upplandia
Det är alltid hårt motstånd när man möter Plannja i Pontushallen. Ingenting talar för något annat denna gång även om Uppsala reser till Luleå som favoriter.
Läs mer (19 kommentarer)

Söndag 15 feb 21:27 | Allmänt
Nu är allt klart med Fredrik Jönzén och hans signatur finns på kontraktet för denna säsong. Fredrik väntas vara med i laguppställningen i matchen mot Plannja på tisdag och hemmamatchen mot Norrköping på fredag.
- Borta bra men hemma bäst, kommenterade en nöjd Fredrik Jönzén på söndagen.
Läs mer (1 kommentarer)

Lördag 14 feb 15:59 | Allmänt
Nu har hemsidan vaknat igen och vi går vidare. Vi vill inte sopa problemen under mattan utan snarare lägga korten på bordet, men sedan fokusera framåt.
Läs mer (1 kommentarer)

Måndag 09 feb 14:20 | Inför match
Uppsala har något att bevisa. Senast Gothia Basket var i Fyrishov slutade det med en svidande förlust för Uppsala - den hittills enda för säsongen på hemmaplan. På tisdagkvällen är det dags igen - Uppsala möter Gothia. Uppkast 19:04.
Läs mer (0 kommentarer)
Laddar...
Fler nyheter
Tor 26 feb 11:31  |  Allmänt
PUBLIKVÄRDAR SÖKES!
Ons 25 feb 11:01  |  UNT.SE
Uppsala fick storstryk
Tis 24 feb 22:39  |  Blogg
24 poäng, 10 steals och 9 returer
Tis 24 feb 22:07  |  Eftersnack
Raset i Solna
Tis 24 feb 11:54  |  UNT.SE
Uppsala har chansen

© Copyright Uppsala Basket 2008
Säbygatan 6, 753 23 Uppsala
Tel: +46 (0)70-746 77 33
E-post: [email protected]
Teknik & design: Menmo AB
Norra Vallgatan 98, 211 22 Malmö
E-post: [email protected]
© Uppsala Basket
Ansvarig utgivare: Magnus Stråhle
Chefredaktör: Magnus Stråhle
E-post: [email protected]


Fiba Europe
Fiba Europe