Anton Gaddefors "in action" i träningsmatchen mot Solna på måndagskvällen.
Måndag 24 sep 19:46
| Träningsmatch
Vinst i genrepet mot Solna
4 dagar kvar: Det blev seger för Uppsala i genrepet borta mot Solna med 87-82. Solna vann den första perioden med "uddamålet", men sedan var Uppsala i ledningen hela vägen in i mål. Tillbaka i laget var Danny Gathings som landade på Arlanda tidigare idag. Amerikanen stod för fina 15 poäng och avgjorde också matchen med en kraftfull dunk som säkert fick den tillresa Uppsalapubliken att börja längta till hemmapremiären om drygt två veckor.

Uppsala fick ett lyckat genrep inför fredagens bortapremiär mot Jämtland i Östersund. På måndagskvällen mötte man Solna på bortaplan, en match som slutade med seger för Uppsala med 87-82.

Ryck av Uppsala i den andra perioden
Den första perioden blev jämn och slutade med fördel för hemmalaget som då var i ledning med "uddamålet" (23-22). I den andra gjorde Uppsala ett ryck och kunde gå till pausvila med ledning 42-33.

Den ledningen växte ytterligare i inledningen på den tredje perioden och Uppsala såg ut att kunna "döda" matchen. Men Solna kom tillbaka och anförda av nya guarden, Brandon McKnight, så blev det en spännande avslutning på matchen.

Danny Gathings.
Gathings bjöd på uppvisning
Uppsala visade sig dock ha den bästa kylan och man lyckades hålla hemmalaget på avstånd hela matchen ut. Den tillresta Uppsalapubliken, drygt 50 personer, bjöds på en riktig delikatess av nyanlände amerikanen, Danny Gathings, som dunkade hem segern.
- Skönt med en seger för självförtroendets skull. Stundtals spelar vi riktigt bra, men vi har en hel del att jobba på fortfarande, säger coachen Christer Stjernborg.

Just nämnda Gathings stod för hela 15 poäng i sin första match och bjöd, förutom på den avslutande dunken, även på en läcker "Alley Hoop". Inte illa med tanke på att amerikanen hade en flygresa på 12 timmar i benen och inte hade hunnit med något träningspass med laget ännu.
- Med tanke på att han hade en lång resa bakom sig och inte tränat med laget så var det helt klart godkänt, men han behöver komma in mer i vårt spel, avslutar Christer Stjernborg.

Solna - Uppsala 82-87 (23-22, 10-20, 26-23, 23-22)
Poäng, Uppsala: Fredrik Jönzén 20, Danny Gathings 15, Thomas Jackson 13, Urban Söderman 9, Justinas Pavlavicius 7, Anton Gaddefors 5, Fredrik Rosén 5, Yasin Merzoug 3.