Nyhet
Tisdag 24 feb 22:07 | Eftersnack
Raset i Solna
Vikings klädde av Uppsala fullständigt
Solna Vikings klev in i toppmötet mot Uppsala Basket fokuserade på att göra en bra försvarsinsats. Och som de utförde det. Uppsala kom ingen vart och klarade bara av att göra 32 poäng på de tre första perioderna. Det höll naturligvis inte och med det känns Uppsalas tredjeplaceringen inför slutspelet ganska cementerad.

En som inledde matchen bra var Danny Gathings. Han stod för tio av Uppsalas 12 poäng under den första perioden. Då var matchen fortfarande jämn. Solna ledde med 17-12. Ingen kunde väl tro att Gathings skulle vara så ensam under resten av halvleken. Med ställningen 36-21 i halvtid hade Gathings gjort 18 av Uppsalas 21. Övriga tre kom från en underpresterande Thomas Jackson.

Att underläget ”bara” var 15 poäng i halvtid gjorde att chansen för Uppsala fortfarande levde under långa pausen. Men när Solna, anförda av Jonte Flowers, kom ut och gjorde 10-0 på den tredje periodens två första minuter kändes matchen avgjord. Och Flowers var en gigant den här kvällen. När matchen var över hade han följande rad: 24 poäng, 10 steals och 9 returer.

I Uppsala var det ingen som var direkt bra förutom Danny Gathings under den första halvleken. Extra mycket bänktid blev det för Mindaugas Budzinauskas och Giedrius Jankauskas. Båda nollades i poänggörandet.

Även om Uppsala totalt sett gjort en mycket bra grundserie, med tre matcher kvar, har man fortfarande kvar att bevisa att man klarar av flera ”stora” matcher i följd. Tendensen är att Uppsala inte kommer ut beredda i matcherna direkt efter en stor urladdning.

Magnus Stråhle

Dela med dig av artikeln: Översätt/Translate:

Måndag 23 feb 16:45 | Inför match
Solna Vikings | Solnahallen | Tisdag 24/2 | 19:04
I fredags klarade Uppsala av Norrköping. På tisdagen är det dags för nästa stora test - det mot serieledande svenska mästarna Solna Vikings.
Läs mer (0 kommentarer)

Måndag 23 feb 12:30 | Intervju
Bortamatch mot Solna imorgon
I fredags var det hemmapremiär för Fredrik Jönzén. Timmen innan uppkast pratade han inför kameran. Här kan du höra vad Jönzén hade att säga om sin återkomst.
Läs mer (0 kommentarer)

Lördag 21 feb 16:05 | Allmänt
Anmäl dig nu
Följ med Uppsala Basket till Solna och stöd ditt hemmalag i toppmatchen och striden i Basketligatoppen.

Vi har fått ett kanonpris från Solna på biljetterna så Du betalar endast 200:- och i det priset ingår bussresa samt biljett i direkt anslutning till Uppsalas spelarbänk.

Vi behöver minst 50 anmälningar för att vi ska kunna genomföra supporterresan! Det är först till kvarn som gäller.

Avfärd från Scandic Uplandia vid H-centrum kl. 17.45.

För den som vill äta eller dricka något innan avfärd så är Uplandia öppet för oss från kl. 16.30.

Ankomst Uppsala ca 22.00.
Läs mer (2 kommentarer)

Fredag 20 feb 22:05 | Eftersnack
Tungviktsmötet mellan Uppsala och Norrköping hade allt och lite till. Spelet var tufft och hårt och vid ett tillfälle t.o.m. över gränsen. Tillslut var det Uppsala som samlade sig och presterade den bästa basketen när matchen skulle avgöras.
Läs mer (3 kommentarer)

Torsdag 19 feb 23:25 | Allmänt
Uppsala Baskets ordförande Anders Wallin kommenterar förslaget
Man har valt den dyraste, krångligaste och sportsligt sämsta lösningar av de lösningar som är tillämpliga, säger Anders Wallin till hemsidan efter att Fyrishov meddelat UNT att man beslutat köpa in ett mobilt trägolv.
Läs mer (1 kommentarer)

Torsdag 19 feb 17:10 | Inför match
Uppsala-Norrköping på fredag 19:04
Efter en trist säsong i spanska andradivisionens La Palma bröt Fredrik Jönzén kontraktet och ikväll gör han alltså hemmadebut för Uppsala Basket. Och vilket tillfälle han väljer. Fredagens drabbning mot Norrköping Dolphins blir verkligen något extra. Dolphins kommer till Fyrishov för andra gången i år. Förra gången slutade det med seger för hemmalaget Uppsala. Inför den här matchen ligger Norrköping tvåa och Uppsala trea. Och det står 1-1 inför det avgörande mötet lagen emellan.
Läs mer (0 kommentarer)

Onsdag 18 feb 17:55 | Uppsala Basket
Döp Uppsalas maskot
Nu har du möjlighet att namnge Uppsala Baskets maskot.

Gå in med ditt namn, adress, förslag och motivering unt.se, länk nedan.

Priset kommer bestå av en t-shirt signerad av en spelare i Uppsala Basket. Dessutom vinner du ett unikt medlemskap i nybildade supporterklubben Röda Armén, som är en stöd- och supporterklubb till Uppsala Basket.

Vinnaren kommer att presenteras vid aktuell hemma match.
Läs mer (0 kommentarer)

Tisdag 17 feb 21:49 | Eftersnack
Bortamatchen mot Plannja var jämn hela vägen. I slutet var det dock hemmalaget som hade det extra flytet som räckte för att vinna de två poängen. Detta innebär att Plannja också vann de inbördes mötena med 2-1.
Läs mer (1 kommentarer)

Måndag 16 feb 22:04 | Inför match
Se matchen på webb TV på Scandic Upplandia
Det är alltid hårt motstånd när man möter Plannja i Pontushallen. Ingenting talar för något annat denna gång även om Uppsala reser till Luleå som favoriter.
Läs mer (19 kommentarer)
Laddar...
Fler nyheter
Sön 01 mar 15:31  |  Allmänt
Nya krönikörer på hemsidan
Lör 28 feb 19:17  |  UNT.SE
Uppsala vann stort över Borås
Tor 26 feb 11:31  |  Allmänt
PUBLIKVÄRDAR SÖKES!
Ons 25 feb 11:01  |  UNT.SE
Uppsala fick storstryk

© Copyright Uppsala Basket 2008
Säbygatan 6, 753 23 Uppsala
Tel: +46 (0)70-746 77 33
E-post: [email protected]
Teknik & design: Menmo AB
Norra Vallgatan 98, 211 22 Malmö
E-post: [email protected]
© Uppsala Basket
Ansvarig utgivare: Magnus Stråhle
Chefredaktör: Magnus Stråhle
E-post: [email protected]


Fiba Europe
Fiba Europe