Nyhet
Tisdag 08 dec 15:15 | Team Chronicles
Hemma igen!
Måndag 08.00 lokal tid Chengdu: Jag äter min sista frukost på Grand Hotel Babao och tar farväl av vår servitör som gärna pratar med oss på engelska, men vi förstår inte ett ord han säger.

Tisdag 08.00 lokal tid Chengdu: 24 timmar senare är vi hemma och jag lägger mig äntligen ner och sover!

Det har varit en kul och lärorik resa på många sätt och vis. Vi fick uppleva den kinesiska kulturen på nära håll men även spela basket mot ett lag som håller hög internationell klass. Den stora skillnaden som jag ser det är att de är större och starkare och det tillåts ett mer aggressivt spel. Det var också kul att få se hur stor basketen är i Kina. Polis var tvungna att hålla bort fansen efter matchen när vi skulle in i bussen. Varje gång som deras stjärna Sun Yue rörde bollen stiger jublet i hallen avsevärt.

En annan observation från Chengdu är hur kineserna är väldigt bra på att sysselsätta all sin befolkning. De hittar på de mest meningslösa jobben bara så att fler ska få något att göra. Bäst i min mening var värdinnan på 4e våningens restaurang som varje dag ledde oss från hissen till buffén och pekade exkat vart vi skulle gå. Detta trots att vi ätit på samma restaurang lunch och middag under hela vistelsen. En annan favorit var också han som skulle visa mig var herrtoaletten fanns. Han passade på att utföra sitt samtidigt och satte sedan på vattenkranen åt mig, gav mig tvål samt stod med pappershanddukar och delade ut. Framförallt är det dock deras gästfrihet och enorma vänlighet som står ut mest. Det är helt enkelt väldigt svårt att bli arg på en kines.

Nu är vi dock tillbaka till verkligheten igen och idag, tisdag tränar vi som vanligt igen. Vi har nu 3 hemmamatcher i rad, mot Sundsvall, Borås och Norrköping. Förhoppningsvis har den här resan givit oss det mentala break vi behövde efter de senaste motgångarna. Vi visade i matcherna i helgen att stundtals kan vi spela riktigt bra men nu gäller det att vi hittar den där stabiliteten i spelet.

Vi ses på fredag!

MVH, Fredrik Jönzén

Fredrik Jönzén

Dela med dig av artikeln: Översätt/Translate:


Kommentarer (0)
Ingen har kommenterat den här artikeln ännu.
Skriv kommentar
Du måste vara medlem och inloggad för att kunna kommentera artikeln.

Fler nyheter
Tis 24 aug 23:01  |  Lagbloggen
Tisdag 24/8
Mån 23 aug 22:57  |  Lagbloggen
Måndag 23/8
Sön 22 aug 14:31  |  Lagbloggen
Lördag 21/8
Sön 22 aug 00:55  |  Allmänt
Axel Nordström golfmästare
Tor 19 aug 23:29  |  Allmänt
Spelarjakt och givande möten
Tor 19 aug 23:28  |  Lagbloggen
Torsdag 19/8
Ons 18 aug 21:02  |  Lagbloggen
Onsdag 8/18
Ons 18 aug 07:32  |  Ligan
Internationell basket i Uppsala
Tis 17 aug 14:31  |  Lagbloggen
Tisdag 17/8
Mån 16 aug 22:22  |  Allmänt
UNT's basketnyheter samlade