Nyhet
Fredag 30 nov 11:15 | Information
Premiär för Expertkastet ikväll
I kvällens hemmamöte med Norrköping Dolphins är det premiär för våra nya tävling "ExpertKastet". Köp en boll för 20 kronor och du har chansen att vinna en 50" plasma-TV från Samsung. Du kan också vinna andra fina priser som DVD-spelare och mobiltelefoner från Philips och Sony-Ericsson.

Uppsala Basket och Expert Stormarknad presenterar ExpertKastet den 30:e november mot Norrköping!

Är du en Expert? Prova på med vårt basketbollkast.

Vinn priser från Expert Stormarknad i Gränby Centrum, Philips, Telenor, Sony Ericsson, och Samsung!

Vinn DVD Spelare, pengar att ringa för, ny mobil, och som Grand Prize - en 50” Plasma TV från Samsung... men bara om du är Expert!

20kr köper en boll i butiken, 50kr köper tre.

Närmaste mitten mellan 1Q och 2Q vinner ett pris och chansen att vinna Plasma TV från Samsung genom att sätta 5 FT i rad mellan 3Q och 4Q.

Lycka till önskar Expert Stormarknad och Uppsala Basket!

Marcus Cederström
[email protected]

Onsdag 05 dec 11:13 | Information
Klockan 19:04 på fredag är det uppkast i Gothia Arena mellan hemmalaget och Uppsala Basket. Matchen direktsänds via Webb-TV och visas på storbildsskärmar på Orange Bar & Restaurang som också bjuder på buffé. Eventuell dricka betalar du själv i baren.

Fredag 30 nov 21:28 | Ligan
De dryga 1000 personerna som hade letat sig till Fyrishov på fredagskvällen bjöds på basketunderhållning och en riktig poängfest. Så mycket försvarsspel var det inte tal om, redan efter den första perioden hade gästerna gjort 32 poäng. Uppsalas segersiffror skrevs till hela 108-100 efter stor show av amerikanen Danny Gathings som noterades för hela 34 poäng. Bäst i matchen blev ändå Norrköpings Ian Johnson som med sina 36 poäng och 13 returer visade att han är en av ligans absolut bästa spelare just nu.

Torsdag 29 nov 16:43 | Inför match
Efter tre raka förluster mot, i tur och ordning, 08 Stockholm, Plannja och Sundsvall jagar Uppsala ett trendbrott och revansch i fredagens hemmamöte med Norrköping Dolphins. Båda lagen har fått en trög start på säsongen och därmed är det viktiga poäng som står på spel för att börja klättra i den rekordjämna tabellen.

Fredag 23 nov 20:51 | Ligan
Uppsala hade kontroll över matchen och med en 15 poängs ledning i mitten på den tredje perioden såg det ut att bli bortaseger mot seriesuveränen Sundsvall. Men sedan rasade allt för Uppsala som i den fjärde perioden fick se hemmalaget vända till en ledning med tio poäng. Uppsala ryckte upp sig i slutminuterna och det blev spännande hela vägen in i mål. Men Sundsvall var starkast och vann till slut med retfulla fem poäng (92-87).

Tisdag 13 nov 21:39 | Ligan
"Äntligen" tänkte nog många efter Uppsalas drömstart hemma mot Plannja som gav både 11-2 och 17-5. Men Plannja kom snabbt tillbaka och efter den första perioden var det jämnt. Hemmaledningen höll i sig en bit in i den andra perioden, men vid ställningen 32-23 gjorde Plannja 15-0 och helt plötsligt var Luleålaget i ledningen. Uppsala gjorde ett ryck i början på den andra halvleken och var faktiskt i ledningen med tre poäng, men sedan tog det roliga slut och Plannja sprang iväg till en solklar och enkel seger.

Måndag 12 nov 15:30 | Inför match
Uppsala Basket jagar revansch för den snöpliga hemmaförlusten mot 08 Stockholm senast. För motståndet står regerande svenska mästarna och serieledande Plannja Basket från Luleå. Missa inte chansen att få se stjärnor som Fred Drains, Håkan Larsson, Fredrik Jönzén och Thomas Jackson på plats i Fyrishov. Matchen spelas i morgon tisdag och börjar, som vanligt, klockan 19:04.

Fredag 09 nov 15:37 | Pressmeddelande
Urban Söderman har förlängt kontraktet med Uppsala Basket månaden ut. Detta innebär alltså att Söderman spelar ytterligare tre matcher med klubben innan han slutar helt och börjar arbeta civilt.

Tisdag 06 nov 21:05 | Ligan
En förväntansfull hemmapublik i Fyrishov fick se både Fredrik Jönzén och Justinas Pavlavicius tillsammans i Uppsalatröjan. Men det räckte inte den här kvällen. Trots en stark upphämtning i slutperioden så gjorde 08 Stockholm ett ryck som till slut knäckte hemmalaget.
- Vi kommer tillbaka i slutet, men sedan slarvar vi bort matchen igen. Gör man 22 turnovers så kan man inte vinna en match på den här nivån, säger Uppsalacoachen Christer Stjernborg.

Måndag 05 nov 13:30 | Inför match
På tisdag är det dags för årets första derbymöte i Fyrishov mellan Uppsala Basket och 08 Stockholm. En efterlängtad återkomst är den av Fredrik Jönzén som, efter att ha missat två matcher på grund av skada, åter är spelbar. En annan som är tillbaka i Fyrishov är den litauiske succéspelaren Justinas Pavlavicius som blev poängbäst mot Borås senast i sin första match för säsongen.