Nyhet
Torsdag 29 nov 16:43 | Inför match
Uppsala hoppas bryta negativ trend mot Dolphins
Efter tre raka förluster mot, i tur och ordning, 08 Stockholm, Plannja och Sundsvall jagar Uppsala ett trendbrott och revansch i fredagens hemmamöte med Norrköping Dolphins. Båda lagen har fått en trög start på säsongen och därmed är det viktiga poäng som står på spel för att börja klättra i den rekordjämna tabellen.

På fredag är det äntligen dags för hemmamatch i Svenska Basketligan igen. De senaste två hemmamatcherna har tyvärr slutat med bortasegrar för 08 Stockholm och Plannja, men inför fredagens hemmamöte med Norrköping i Fyrishov hoppas Uppsala på ett trendbrott.

Båda lagen under slutspelsstrecket
Både Uppsala och Norrköping ligger, inför fredagens match, under slutspelsstrecket på samma poäng (sex poäng) efter en trög inledning på säsongen. Tabellen är dock rekordjämn och endast sex poäng skiljer till andraplacerade Sundsvall.

Norrköping gjorde nyligen en förändring i sin spelartrupp. Unge guarden Seidou N´Joya fick inget fortsatt förtroende, istället plockade man in den amerikanske guarden och publikfavoriten Gee Gervin som är tillbaka i Norrköping.

Södermans sista föreställning
För en spelare är fredagens match något alldeles extra. I hemmamatchen mot Norrköping spelar nämligen Urban Söderman sin sista basketmatch. Efter detta väntar en civil karriär på hans nya arbete. Räkna med en laddad Söderman som vill se till att få en snygg avslutning på en lång och framgångsrik karriär!

Tränarkommentar, Per Angemo:

Foto: Alex & Martin (Arkivbild)
Per Angemo.
Vad säger du om matchen mot Sundsvall senast?
- Vi gjorde vår bästa match för säsongen, men det räckte ändå inte hela vägen. Sundsvall är ett av de bästa lagen i ligan och när dom närmade sig i poängprotokollet så började kanske våra spelare att fundera lite.

Vad har ni jobbat mest på att förbättra under veckan som gått?
- Vi har jobbat en del på att få alla positionerna delaktiga i vårt offensiva spel.

Hur ser det ut på skadefronten?
- Vi räknar inte med att Justinas ska spela. Röntgenbilderna visade att inget var trasigt, men han kommer att behöva några extra dagars vila. Anton Gaddefors har fått en lårkaka och har besvärats av detta, men vi räknar ändå med att han ska kunna spela. I övrigt är vi skadefria.

Vad tror du om matchen mot Norrköping?
- Norrköping har ett jättebra lag och har, den här säsongen, pratat om att satsa mycket på defensiven. Men jag skulle nog vilja säga att dom har en väldigt bra offensiv med Gee Gervin som är tillbaka, Ian Johnson som leder poängligan och dessutom Andrew Pleick som är kapabel att göra mycket poäng. Sedan får man inte glömma spelare som David Bergström som fortfarande är en av Sveriges bästa skyttar, dessutom har man polacken Pawel Mroz och Stefan Grundberg.

Nyttig information inför matchen:

Speldag:
Fredag 30 november

Matchstart:
19:04 i Fyrishov, A-hallen (Uppsala)

Skadade/borta:
Jonathan Robinson (Långtidsskadad)
Justinas Pavlavicius (Hälsena)

Noterbart 1:
Uppsala och Norrköping har mött varandra 27 gånger under 2000-talet. Åtta av dessa matcher har slutat med seger för Uppsala, medan Norrköping har vunnit förkrossande 19 av matcherna.

Noterbart 2:
Förra säsongen möttes Uppsala och Norrköping fyra gånger. Detta slutade med två segrar för vardera lagen. Senast lagen möttes var 13 februari, en match som Uppsala var tvingade att vinna med mins 19 poäng för att ha chansen på gruppseger i A2. Det blev hela 32 poängs seger för Uppsala (108-76) som bjöd hemmapubliken på en skön uppvisning.

Noterbart 3:
Senast Norrköping vann en match i Uppsala var den 10:e februari 2004. Den matchen slutade med sju poängs seger för Dolphins (91-98) i Fyrishov.

Noterbart 4:
I Norrköping Dolphins spelar svensk-amerikanen Andrew Pleick som, säsongen 2004-2005, gjorde succé med Sallén Basket. I Uppsala spelar Fredrik Rosén som, till samma säsong (2004-2005), lämnade just Norrköping för Uppsala.

Webb-tv sändning:
Matchen direktsänds via Webb-TV med sändningsstart cirka 18:50. Matchen kommenteras av Christer Andersson och Sven Jensen. Reporter är Magnus Jansson.
Klicka på länken här nedan för mer information om hur du ser matchen.

Andra sätt att följa matchen:
Svenska Basketligans direktrapportering, http://www.basket.se/Ligan

Aktuella länkar:
Norrköpings hemsida, http://www.dolphins.se
Upsala Nya Tidning (UNT), http://www.unt.se
Norrköpings Tidningar, http://www.nt.se
Folkbladet, Norrköping, http://www.folkbladet.se
 
Läs också:
Webb-TV: Så här gör du för att se matchen
PREGAME på Orange Bar & Restaurang
Premiär för ExpertKastet ikväll
 
UNT: Trots allt - Justinas spelar?
Folkbladet: Viktiga matcher för Dolphins
NT: Svår afton i Uppsala för bottenkollegorna

Magnus Jansson
[email protected]
Onsdag 05 dec 11:13 | Information
Klockan 19:04 på fredag är det uppkast i Gothia Arena mellan hemmalaget och Uppsala Basket. Matchen direktsänds via Webb-TV och visas på storbildsskärmar på Orange Bar & Restaurang som också bjuder på buffé. Eventuell dricka betalar du själv i baren.
Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 30 nov 21:28 | Ligan
De dryga 1000 personerna som hade letat sig till Fyrishov på fredagskvällen bjöds på basketunderhållning och en riktig poängfest. Så mycket försvarsspel var det inte tal om, redan efter den första perioden hade gästerna gjort 32 poäng. Uppsalas segersiffror skrevs till hela 108-100 efter stor show av amerikanen Danny Gathings som noterades för hela 34 poäng. Bäst i matchen blev ändå Norrköpings Ian Johnson som med sina 36 poäng och 13 returer visade att han är en av ligans absolut bästa spelare just nu.
Läs mer (19 kommentarer)

Fredag 30 nov 11:15 | Information
I kvällens hemmamöte med Norrköping Dolphins är det premiär för våra nya tävling "ExpertKastet". Köp en boll för 20 kronor och du har chansen att vinna en 50" plasma-TV från Samsung. Du kan också vinna andra fina priser som DVD-spelare och mobiltelefoner från Philips och Sony-Ericsson.
Läs mer (1 kommentarer)

Fredag 23 nov 20:51 | Ligan
Uppsala hade kontroll över matchen och med en 15 poängs ledning i mitten på den tredje perioden såg det ut att bli bortaseger mot seriesuveränen Sundsvall. Men sedan rasade allt för Uppsala som i den fjärde perioden fick se hemmalaget vända till en ledning med tio poäng. Uppsala ryckte upp sig i slutminuterna och det blev spännande hela vägen in i mål. Men Sundsvall var starkast och vann till slut med retfulla fem poäng (92-87).
Läs mer (22 kommentarer)

Tisdag 13 nov 21:39 | Ligan
"Äntligen" tänkte nog många efter Uppsalas drömstart hemma mot Plannja som gav både 11-2 och 17-5. Men Plannja kom snabbt tillbaka och efter den första perioden var det jämnt. Hemmaledningen höll i sig en bit in i den andra perioden, men vid ställningen 32-23 gjorde Plannja 15-0 och helt plötsligt var Luleålaget i ledningen. Uppsala gjorde ett ryck i början på den andra halvleken och var faktiskt i ledningen med tre poäng, men sedan tog det roliga slut och Plannja sprang iväg till en solklar och enkel seger.
Läs mer (31 kommentarer)

Måndag 12 nov 15:30 | Inför match
Uppsala Basket jagar revansch för den snöpliga hemmaförlusten mot 08 Stockholm senast. För motståndet står regerande svenska mästarna och serieledande Plannja Basket från Luleå. Missa inte chansen att få se stjärnor som Fred Drains, Håkan Larsson, Fredrik Jönzén och Thomas Jackson på plats i Fyrishov. Matchen spelas i morgon tisdag och börjar, som vanligt, klockan 19:04.
Läs mer (14 kommentarer)

Fredag 09 nov 15:37 | Pressmeddelande
Urban Söderman har förlängt kontraktet med Uppsala Basket månaden ut. Detta innebär alltså att Söderman spelar ytterligare tre matcher med klubben innan han slutar helt och börjar arbeta civilt.
Läs mer (4 kommentarer)

Tisdag 06 nov 21:05 | Ligan
En förväntansfull hemmapublik i Fyrishov fick se både Fredrik Jönzén och Justinas Pavlavicius tillsammans i Uppsalatröjan. Men det räckte inte den här kvällen. Trots en stark upphämtning i slutperioden så gjorde 08 Stockholm ett ryck som till slut knäckte hemmalaget.
- Vi kommer tillbaka i slutet, men sedan slarvar vi bort matchen igen. Gör man 22 turnovers så kan man inte vinna en match på den här nivån, säger Uppsalacoachen Christer Stjernborg.
Läs mer (47 kommentarer)

Måndag 05 nov 13:30 | Inför match
På tisdag är det dags för årets första derbymöte i Fyrishov mellan Uppsala Basket och 08 Stockholm. En efterlängtad återkomst är den av Fredrik Jönzén som, efter att ha missat två matcher på grund av skada, åter är spelbar. En annan som är tillbaka i Fyrishov är den litauiske succéspelaren Justinas Pavlavicius som blev poängbäst mot Borås senast i sin första match för säsongen.
Läs mer (9 kommentarer)


Kommentarer (2)
#1 Här chockar en halvblind apa basketsverige
2022-11-30 15:06
Uppsala vinner! Christer Stjernborg får andrum! Ett tag till i alla fall. Man gillar ju Gee, men ärligt, det här är TJ's match. Vi tar det igen: Uppsala vinner. Gå in på http://www.tipsychimps.com och klicka på den där halvblinda självmordsbenägna apan och läs varför. Gör det.


http://www.tipsychimps.com Anmäl kommentaren

#2
2022-11-30 20:42
Grym match av Gathings, känns väldigt vanskligt dock om det ska stå eller falla med honom. Kul att se Justinas komma igång mot slutet.


Kalle Anmäl kommentaren
Skriv kommentar

Titel:


Brödtext:


Du är inte inloggad men om du vill kan du skriva en kommentar ändå:

Vad heter du?

Fler nyheter
Tis 13 nov 21:39  |  Ligan
Toppen blev till botten

© Copyright Uppsala Basket 2007
Box 1449, 751 44 Uppsala
Tel: +46 (O)733 - 82 88 22
E-post: [email protected]
Teknik & design: Menmo AB
Soft Center, 372 25 Ronneby
E-post: [email protected]
© Uppsala Basket
Ansvarig utgivare: Magnus Jansson
Chefredaktör: Magnus Jansson
E-post: [email protected]


Fiba Europe