Basketboll

Spela basket på nätet

Basket är en populär sport, inte bara i verkligheten utan också online. Tack vare att så många fascineras av sporten finns det numera flera olika basketspel att välja mellan på din dator. Många av spelen är dessutom otroligt välgjorda och påminner om riktig basket. Visste du förresten av basket uppfanns av James Naismith år 1891? Han var tränare i KFUM (kristna föreningen unga män). Sedan dess har basket spridits över världen i en rasande fart, men sporten är särskilt stor i USA. Basket är en OS-sport, men var fjärde år spelas också VM i sporten. När du spelar basket på din dator slipper du alla jobbiga moment som riktig basket innebär. Du kan dessutom spela vart som helst och när som helst.

Om du är bra på att koncentrera dig, inte lättstressad och dessutom är pricksäker kan spelet Basketball FRVR vara något för dig. Missar du ett enda skott är spelet över. Du förstår nog att det gäller att hålla tungan rätt i mun och att skjuta bollen i korgen. Du skjuter och styr spelet med hjälp av musen och du klickar på vänster knapp för att skjuta iväg bollen. Ett liknande spel är Slam Dunk. I detta spel ska du skjuta bollen från en korg till en annan. Du skjuter bollen genom att klicka på musen och dra pekaren samtidigt. Skotten skjuts när du släpper knappen. Spelet är lite trixigt och det kräver en hel del övning, men otroligt underhållande.

Spela i VM

När du har tränat tillräckligt på att få in bollen i korgen kanske du känner dig redo att spela en match? Varför inte testa om du är redo för VM? För att spela just basket-VM från speltillverkarna Flonga behöver du tillåta Adobe Flash på din dator. I detta VM-spel är det dock inga människor som tävlar, utan katter. Som i det vanliga VM är denna tävling indelad i olika grupper med sex länder i varje grupp. Totalt är det 24 stycken länder som deltar. Före spelet startar väljer du vilket land som du och dina katter ska representera (Sverige finns tyvärr inte med att välja på bland deltagarländerna). När du har valt land börjar spelet på planen.

Ett annorlunda basketspel är Trickskott med pussel. Här ska du inte bara skjuta bollen i korgen utan också lösa ett pussel. Spelet går till som så att du först väljer en av två karaktärer, en kille eller en tjej. Du spelar i banor som blir svårare ju längre in i spelet du kommer. Ditt uppdrag är naturligtvis att skjuta bollen i korgen, men också att fånga in så många stjärnor som möjligt. Du tar stjärnorna genom att röra vid dem med bollen. Hur många skottchanser du har varierar i varje bana. Känner du dig osäker på hur spelet går till kan du klicka på knappen “genomgång” på spelplanens vänstra halva. Då ser du en video över spelet.

Spela gratis

Alla spel vi har nämnt ovan är gratisversioner. Du spelar dem direkt på din dator utan att behöva ladda ner någon programvara. Det gör att spelen är enkla att komma igång med och att du kan spela dem precis när som helst. Ett spel med flera banor behöver inte ta mer än någon minut att spela och du kan alltid pausa när du spelat en bana. Gamesonly.com erbjuder basketspelet som kort och gott heter Basketball. I detta roliga spel gäller det att vara snabb med fingrarna och ha bra ögonmått. Bollen förflyttar sig snabbt från sida till sida och när den är under en korg ska du klicka på musen. Har du tur flyger bollen i korgen. Du har hela tre korgar till din hjälp.

Om du har fått nog av att träna skott och känner att det inte var något för dig kan du spela en vanlig match i Dunka 2. Även detta spel är gratis och det är speltillverkarna på Softgames som har skapat spelet. Du får ett uppdrag för varje match och när uppdraget är genomfört har du vunnit. I första matchen ska du sänka bollen tio gånger i korgen. Du måste både vara pricksäker och snabb eftersom matchen går på tid. Lyft bollen med hjälp av musen och släpp den när du tror att du kan göra mål. Det är inte lätt, men med lite träning kommer du med stor sannolikhet att bli en riktigt talangfull basketspelare. Lycka till!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *