Nyhet
Sallén Basket premiärspelar hemma i Fyrishov.
Tisdag 02 okt 02:33 | Information
Hemmapremiär för damerna
Det är inte bara Uppsala Basket som har hemmapremiär i veckan. Redan ikväll spelas det basket i Fyrishov när Sallén Basket har premiär i den norra BasketEttan för damer. Matchen, som spelas mot tippade topplaget Telge, börjar klockan 19:00 och spelas självklart i Fyrishov.

Jakten på en kvalplats till Damligan kan därmed starta – och det är ett Sallén, stärkt av självförtroende från helgens lyckade spel på Gotland, som ska ge allt för att inleda serien med en viktig seger mot ett av de tippade topplagen.

Du kan läsa mer om Sallén Basket och deras jakt på en plats i Damligan på deras egen hemsida - www.sallendam.se. Länk hittar du längst ned i den här nyheten.

Magnus Jansson
[email protected]

Tisdag 23 okt 21:54 | Ligan
Ett skade- och sjukdomsdrabbat Uppsala, utan både Fredrik Jönzén (stukning) och Danny Gathings (ryggskott), fick en tuff inledning på hemmamatchen mot Akropol ikväll. Men trots underläge större delen av matchen så kom vändningen i slutminuterna och det blev till slut hemmaseger med knappa 97-94 efter en riktig rysaravslutning.
- Fantastiskt skytte av Akropol, men det känns skönt att vi lyckades vinna till slut, säger coachen Christer Stjernborg.

Måndag 22 okt 17:16 | Inför match
Rubriken låter kanske lite kryptisk. Men faktum är att det var nästan tre veckor sedan hemmapremiären mot Södertälje, och därmed är det lite av nypremiär på hemmaplan för Uppsalalaget när Akropol kommer på besök på tisdag kväll. Uppsala jagar revansch efter två raka förluster, och hemmapubliken lär kräva seger mot Akropol som har inlett serien med tre raka förluster.

Torsdag 18 okt 23:46 | Blogg
En vecka har snart passerat sedan vi förlorade matchen mot Öresundskraft nere i Helsingborg (vars organisation för övrigt bjöd på ett mycket trevligt och professionellt arrangemang). De första sexton minuterna spelar vi definitivt den bästa basket vi...

Söndag 14 okt 22:28 | Ligan
Trots ledning med 15 poäng en bra bit in på den andra perioder blev det en ny svidande förlust för Uppsala i bortamötet med Öresundskraft. Uppsala inledde riktigt bra och Helsingborgslaget hade svårt att hänga med. Men på några minuter i slutet på den första halvleken och inledningen på den andra vände allt och helt plötsligt såg Uppsalaspelarna ut som statister i försvarsspelet. Hemmalaget vann till slut matchen klart, även om slutsiffrorna (107-101) såg jämna ut.

Fredag 12 okt 13:57 | Inför match
Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Södertälje jagar Uppsala viktiga poäng i bortamötet med Öresundskraft i Helsingborg. Laget gjorde ett sista träningspass på torsdagskvällen och på fredagsförmiddagen lyfte flyget från Arlanda med destination Ängelholms Flygplats. Klockan 19:04 ikväll är det uppkast i Idrottens Hus när den tredje omgången i Svenska Basketligan ska avgöras.

Torsdag 04 okt 21:41 | Ligan
Det blev förlust i hemmapremiären för Uppsala. Knappt 1400 personer hade kommit för att se matchen mot Södertälje, och många av dem var självklart nyfikna på hemvändaren Fredrik Jönzén. Men storpubliken fick vända hemåt med besvikna miner. Efter en bedrövlig första halvlek kunde Södertälje koppla ett grepp som skulle visa sig hålla hela vägen in i mål.

Onsdag 03 okt 14:53 | Inför match
Uppsala Basket inledde med en seger borta mot Jämtland när Svenska Basketligan drog igång i slutet på förra veckan. Matchen dominerades långa stunder av hemvändaren Fredrik Jönzén. På torsdag får han äntligen visa upp sig på hemmaplan i en match som förväntas locka storpublik i Fyrishov - ja, kanske till och med rekordpublik. För första gången på nästan 20 år spelar klubben åter under namnet Uppsala, och dessutom med de klassiska vit-röda färgerna. Räkna med folkfest när laget ställs mot Södertälje i ett riktigt klassikermöte.

Tisdag 02 okt 15:01 | Information
Temperaturen inför torsdagens hemmapremiär mot Södertälje bara stiger och försäljningen av förköpsbiljetter är i full gång. För dig som ännu inte har köpt någon matchbiljett eller säsongskort kan vi rekommendera ett besök hos UNT City på Dragarbrunnsgatan 24. Missa inte chansen att få se Fredrik Jönzéns comeback i Uppsalatröjan. Du som har UNT-kort kan köpa 2 biljetter till priset av 1

Lördag 29 sep 10:47 | Ligan
Det blev seger direkt i premiären för Uppsala. Jämtland, utan sina tre importer, började dock bäst och med ett nästan ofattbart skytte skaffade sig hemmalaget en ledning med som mest 13 poäng (31-18). Men sedan vaknade Uppsala och i paus var man i kapp (37-37). Fredrik Jönzén visade sedan vägen i andra halvlek och segersiffrorna blev till slut säkra 75-64.