Nyhet
Foto: Magnus Jansson
Förra säsongen ratades han av Uppsala i sista sekund. Ikväll var Vedran Bosnic en av Södertäljes bästa när laget bortaslog Uppsala i Fyrishov.
Torsdag 04 okt 21:41 | Ligan
Tung förlust i hemmapremiären
Det blev förlust i hemmapremiären för Uppsala. Knappt 1400 personer hade kommit för att se matchen mot Södertälje, och många av dem var självklart nyfikna på hemvändaren Fredrik Jönzén. Men storpubliken fick vända hemåt med besvikna miner. Efter en bedrövlig första halvlek kunde Södertälje koppla ett grepp som skulle visa sig hålla hela vägen in i mål.

Det var uppdukat för fest i Fyrishov med storpublik och höga förväntningar. Men något festligt spel fick inte de knappa 1400 åskådarna bevittna under den första halvleken. Faktum är att strulet började redan vid spelarpresentationen när den trådlösa mikrofonen inte ville vara med längre.

Foto: Magnus Jansson
Bättre spel i andra halvlek
I den andra blev det bättre och framförallt för gästande Södertälje som tog tag i taktpinnen och såg ut att rinna iväg till en enkel seger. Då vaknade Uppsala och amerikanen Danny Gathings som såg till att avslutningen blev en riktig rysare.

Södertälje var dock snäppet bätte den här kvällen och vann till slut matchen rättvist. Bäst hos gästerna var svensk-israelen Jonathan Skjöldebrand som stundtals gjorde vad han ville med Uppsalaförsvaret.
- Vi måste förbättra den defensiva returtagningen avsevärt, det här håller inte, säger Uppsalacoachen Christer Stjernborg, och fortsätter:
- Sedan måste få igång ett bättre bolltempo i anfall, svårare än så är det inte.

"Det sämsta jag har sett på länge"
En som var lite mer nöjd var Södertäljecoachen Torbjörn Gehrke som fick lämna Fyrishov med två nya poäng.
- Första halvleken måste vara bland det sämsta jag har sett på länge. Vi spelar ingen snygg basket idag, men jag är glad att vi vinner.

Uppsala - Södertälje 72-81 (19-15, 16-20, 13-23, 24-23)
Poäng, Uppsala: Danny Gathings 16, Thomas Jackson 14, Fredrik Jönzén 14, Mikael Åhrberg 10, Yasin Merzoug 9, Anton Gaddefors 3, Urban Söderman 2, Fredrik Rosén 2, Elias Westerlund 2.
Södertälje: Jonathan Skjöldebrand 16, Vedran Bosnic 16, Johan Jeansson 14, Alexander Wikner-Nordberg 14, Thomas Massamba 12, Tom Lidén 4, Rickard Eriksson 3, Gustav Olheim 2.
Publik: 1326
 
UNT: Uppsala föll i hemmapremiären
Matchfakta (Box scores)
Bildspel från matchen (37 bilder)

Magnus Jansson
[email protected]
Tisdag 23 okt 21:54 | Ligan
Ett skade- och sjukdomsdrabbat Uppsala, utan både Fredrik Jönzén (stukning) och Danny Gathings (ryggskott), fick en tuff inledning på hemmamatchen mot Akropol ikväll. Men trots underläge större delen av matchen så kom vändningen i slutminuterna och det blev till slut hemmaseger med knappa 97-94 efter en riktig rysaravslutning.
- Fantastiskt skytte av Akropol, men det känns skönt att vi lyckades vinna till slut, säger coachen Christer Stjernborg.
Läs mer (3 kommentarer)

Måndag 22 okt 17:16 | Inför match
Rubriken låter kanske lite kryptisk. Men faktum är att det var nästan tre veckor sedan hemmapremiären mot Södertälje, och därmed är det lite av nypremiär på hemmaplan för Uppsalalaget när Akropol kommer på besök på tisdag kväll. Uppsala jagar revansch efter två raka förluster, och hemmapubliken lär kräva seger mot Akropol som har inlett serien med tre raka förluster.
Läs mer (1 kommentarer)

Torsdag 18 okt 23:46 | Blogg
En vecka har snart passerat sedan vi förlorade matchen mot Öresundskraft nere i Helsingborg (vars organisation för övrigt bjöd på ett mycket trevligt och professionellt arrangemang). De första sexton minuterna spelar vi definitivt den bästa basket vi...
Läs mer (7 kommentarer)

Söndag 14 okt 22:28 | Ligan
Trots ledning med 15 poäng en bra bit in på den andra perioder blev det en ny svidande förlust för Uppsala i bortamötet med Öresundskraft. Uppsala inledde riktigt bra och Helsingborgslaget hade svårt att hänga med. Men på några minuter i slutet på den första halvleken och inledningen på den andra vände allt och helt plötsligt såg Uppsalaspelarna ut som statister i försvarsspelet. Hemmalaget vann till slut matchen klart, även om slutsiffrorna (107-101) såg jämna ut.
Läs mer (38 kommentarer)

Fredag 12 okt 13:57 | Inför match
Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Södertälje jagar Uppsala viktiga poäng i bortamötet med Öresundskraft i Helsingborg. Laget gjorde ett sista träningspass på torsdagskvällen och på fredagsförmiddagen lyfte flyget från Arlanda med destination Ängelholms Flygplats. Klockan 19:04 ikväll är det uppkast i Idrottens Hus när den tredje omgången i Svenska Basketligan ska avgöras.
Läs mer (7 kommentarer)

Onsdag 03 okt 14:53 | Inför match
Uppsala Basket inledde med en seger borta mot Jämtland när Svenska Basketligan drog igång i slutet på förra veckan. Matchen dominerades långa stunder av hemvändaren Fredrik Jönzén. På torsdag får han äntligen visa upp sig på hemmaplan i en match som förväntas locka storpublik i Fyrishov - ja, kanske till och med rekordpublik. För första gången på nästan 20 år spelar klubben åter under namnet Uppsala, och dessutom med de klassiska vit-röda färgerna. Räkna med folkfest när laget ställs mot Södertälje i ett riktigt klassikermöte.
Läs mer (0 kommentarer)

Tisdag 02 okt 15:01 | Information
Temperaturen inför torsdagens hemmapremiär mot Södertälje bara stiger och försäljningen av förköpsbiljetter är i full gång. För dig som ännu inte har köpt någon matchbiljett eller säsongskort kan vi rekommendera ett besök hos UNT City på Dragarbrunnsgatan 24. Missa inte chansen att få se Fredrik Jönzéns comeback i Uppsalatröjan. Du som har UNT-kort kan köpa 2 biljetter till priset av 1
Läs mer (0 kommentarer)

Tisdag 02 okt 02:33 | Information
Det är inte bara Uppsala Basket som har hemmapremiär i veckan. Redan ikväll spelas det basket i Fyrishov när Sallén Basket har premiär i den norra BasketEttan för damer. Matchen, som spelas mot tippade topplaget Telge, börjar klockan 19:00 och spelas självklart i Fyrishov.
Läs mer (0 kommentarer)

Lördag 29 sep 10:47 | Ligan
Det blev seger direkt i premiären för Uppsala. Jämtland, utan sina tre importer, började dock bäst och med ett nästan ofattbart skytte skaffade sig hemmalaget en ledning med som mest 13 poäng (31-18). Men sedan vaknade Uppsala och i paus var man i kapp (37-37). Fredrik Jönzén visade sedan vägen i andra halvlek och segersiffrorna blev till slut säkra 75-64.
Läs mer (14 kommentarer)


Kommentarer (14)
Senaste 10 kommentarer:
(klicka för att visa alla)

#5 Coaching
2022-10-06 13:00
Fyra spelare på 33-34 min och den femte på 28 min. Ingen rotation de sista 8 min förutom Yasins utfoul.
Det fanns ingen kraft att forcera i slutskedet.

Coachparet får gärna utveckla hur man tänker i bloggen bredvid.


/Z Anmäl kommentaren

#6 Bloggen
2022-10-06 22:05
...kommer att vara ett utmärkt sätt att förklara Coach C´s "game thinking" för alla experter.
Fråga ett kommer här; när tränar laget i Hovet?


Good, Better, Best Anmäl kommentaren

#7 Coachingen
2022-10-07 17:19
Coachparet kan inte coacha. Precis som förra året. Kricke tyckte att Uppsala gjorde en bra match medan Gehrke tyckte spelet var underkänt från båda lagen. Kricke har noll kontakt med sina spelare och har ingen gnista att peppa sitt lag med. Kan förstå att spelarna inte har något förtroende för coach.


Erik Anmäl kommentaren

#8 bosnic
2022-10-11 08:27
sallen suger, ledningen kan inte ta in spelare som passar ihop..........varför ens behålla danny, Yashin har tur om han snittar 8 poäng i ligan och ni kalla honom för årets värvning eller vad ni nu kallar honom! Fredrik jönzen däremot gör sitt jobb...........och TJ också...resten vet jag inte vad dem gör där! Bosnic leket med hela sallen.....


nikki Anmäl kommentaren

#9 Ibra
2022-10-11 08:38
In med titi spasojevic så kanske ni vinner returer statistiken, han snittar ju 15 returer i estländksa ligan!!


eduardo Anmäl kommentaren

#10 Jaha?
2022-10-11 16:15
I estländska ligan var Reinar Hallik också en bra spelare, men i Sallén var han...


Memma Anmäl kommentaren

#11 haha
2022-10-11 18:05
fick han inte spela, det var därför sallen basket vann SM-guld i kvartfinalen. men ni gör ett försök nu med nytt blod, men åkte på stryk av kämpande/utan amerikaner södertälje..........som kommer få förstärkning av 2 amerikaner, hur kommer det gå nästa gång dem möts sallen vs södertälje stryk med 35 poäng


haha Anmäl kommentaren

#12 blue
2022-10-11 18:19
EN SAK ÄR CHRICKE DUKTIG PÅ, ATT INTE VINNA SM-GULD !!!!!!!


petter Anmäl kommentaren

#13 Hallik ftw
2022-10-12 19:25
Hallik var grym. Chricke hade dock inget förtroende för honom eftersom Hallik inte visade något förtroende för sin tränare. Jag kan medge att jag delvis gick till matcherna för att se artisten Hallik men blev besviken så gott som varje gång då Sallén förlorade och Hallik var bänkad


Erik Anmäl kommentaren

#14 blue
2022-10-12 23:09
SM-GULD SM-GULD.........SM-GULD TILL UPPSALA !!! ahahah


Peter Anmäl kommentaren
Skriv kommentar

Titel:


Brödtext:


Du är inte inloggad men om du vill kan du skriva en kommentar ändå:

Vad heter du?

Fler nyheter
Tis 23 okt 21:54  |  Ligan
Seger efter otrolig vändning
Mån 22 okt 17:16  |  Inför match
Nypremiär på hemmaplan
Tor 18 okt 23:46  |  Blogg
Per Angemo
Sön 14 okt 22:28  |  Ligan
Ny tung förlust
Tor 04 okt 21:41  |  Ligan
Tung förlust i hemmapremiären

© Copyright Uppsala Basket 2007
Box 1449, 751 44 Uppsala
Tel: +46 (O)733 - 82 88 22
E-post: [email protected]
Teknik & design: Menmo AB
Soft Center, 372 25 Ronneby
E-post: [email protected]
© Uppsala Basket
Ansvarig utgivare: Magnus Jansson
Chefredaktör: Magnus Jansson
E-post: [email protected]


Fiba Europe