Nyhet
Foto: Alex & Martin
Anton Gaddefors.
Tisdag 23 okt 21:54 | Ligan
Seger efter otrolig vändning
Ett skade- och sjukdomsdrabbat Uppsala, utan både Fredrik Jönzén (stukning) och Danny Gathings (ryggskott), fick en tuff inledning på hemmamatchen mot Akropol ikväll. Men trots underläge större delen av matchen så kom vändningen i slutminuterna och det blev till slut hemmaseger med knappa 97-94 efter en riktig rysaravslutning.
- Fantastiskt skytte av Akropol, men det känns skönt att vi lyckades vinna till slut, säger coachen Christer Stjernborg.


Akropol chockstartade i matchen mot ett skadedrabbat Uppsala. Rinkebylaget sköt fantastiska 7/9 från trepoängslinjen i den första halvleken och vann den första perioden med förkrossande 31-16. Uppsala kom dock snabbt tillbaka och i slutet på den första poängen var man nästan i kapp.

Akropol i fortsatt ledning i andra halvlek
Akropol gjorde ett nytt ryck i början på den andra halvleken och länge såg det ut som att gästerna skulle ta sin första tvåpoängare för säsongen. Med bara tre minuter kvar att spela var gästernas ledning hela sju poäng (77-84), och publiken började misströsta i Fyrishov.

Då vaknade Uppsala till på allvar och efter 9-0 så var man helt plötsligt i ledningen med 86-84. Akropol fortsatte dock att producera och en trepoängare av Diamantis Koukouvinos såg till att gästerna återtog ledningen.

Åhrberg ordnade hemmaledning i slutsekunderna
Bara 16 sekunder från slutet kom dock avgörandet. Mikael Åhrberg gjorde två poäng som innebar 94-94 och blev samtidigt foulad. Han gjorde inget misstag på det efterföljande bonuskastet som innebar ledning 95-94. Akropol fick chansen att kvittera, men tappade ut bollen över kortsidan och istället kunde Urban Söderman spika slutresultatet till 97-94 med två straffar mot sitt gamla lag.

Thomas Jackson visade vägen och var en anledningarna till att Uppsala kunde vända matchen i slutperioden. Stort plus också till unge supertalangen Anton Gaddefors som fick lite av ett genombrott ikväll. Totalt blev det nio poäng och tre steals av Gaddefors. En annan spelare som imponerade var Mannos Nakos som visade en härlig kämparglöd när det som mest behövdes.

Koukouvinos nära att skjuta Akropol till segern
Hos gästerna imponerade Diamantis Koukouvinos stort med sina 20 poäng och fina 6/8 från trepoängslinjen. Koukouvinos skytte var väldigt nära att knäcka Uppsalalaget som kom undan med blotta förskräckelsen.

Uppsala - Akropol 97-94 (16-31, 27-17, 19-24, 35-22)
Poäng, Uppsala: Thomas Jackson 21, Urban Söderman 18, Mikael Åhrberg 17, Fredrik Rosén 15, Yasin Merzoug 10, Anton Gaddefors 9, Elias Westerlund 7.
Akropol: Athanasios Kalpakas 20, Diamantis Koukouvinos 20, Samuel Desport 16, David Randa 15, Christian Koutras 9, Marcus Lindberg 8, David Hoffner 3, Michell Rocque 3.
Publik: 874.
 
Matchfakta (Box scores)
UNT: Hemmaseger efter slutdramatik
SR Uppland: Uppsala vaknade sent mot Akropol

Magnus Jansson
[email protected]
Måndag 22 okt 17:16 | Inför match
Rubriken låter kanske lite kryptisk. Men faktum är att det var nästan tre veckor sedan hemmapremiären mot Södertälje, och därmed är det lite av nypremiär på hemmaplan för Uppsalalaget när Akropol kommer på besök på tisdag kväll. Uppsala jagar revansch efter två raka förluster, och hemmapubliken lär kräva seger mot Akropol som har inlett serien med tre raka förluster.
Läs mer (1 kommentarer)

Torsdag 18 okt 23:46 | Blogg
En vecka har snart passerat sedan vi förlorade matchen mot Öresundskraft nere i Helsingborg (vars organisation för övrigt bjöd på ett mycket trevligt och professionellt arrangemang). De första sexton minuterna spelar vi definitivt den bästa basket vi...
Läs mer (7 kommentarer)

Söndag 14 okt 22:28 | Ligan
Trots ledning med 15 poäng en bra bit in på den andra perioder blev det en ny svidande förlust för Uppsala i bortamötet med Öresundskraft. Uppsala inledde riktigt bra och Helsingborgslaget hade svårt att hänga med. Men på några minuter i slutet på den första halvleken och inledningen på den andra vände allt och helt plötsligt såg Uppsalaspelarna ut som statister i försvarsspelet. Hemmalaget vann till slut matchen klart, även om slutsiffrorna (107-101) såg jämna ut.
Läs mer (37 kommentarer)

Fredag 12 okt 13:57 | Inför match
Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Södertälje jagar Uppsala viktiga poäng i bortamötet med Öresundskraft i Helsingborg. Laget gjorde ett sista träningspass på torsdagskvällen och på fredagsförmiddagen lyfte flyget från Arlanda med destination Ängelholms Flygplats. Klockan 19:04 ikväll är det uppkast i Idrottens Hus när den tredje omgången i Svenska Basketligan ska avgöras.
Läs mer (7 kommentarer)

Torsdag 04 okt 21:41 | Ligan
Det blev förlust i hemmapremiären för Uppsala. Knappt 1400 personer hade kommit för att se matchen mot Södertälje, och många av dem var självklart nyfikna på hemvändaren Fredrik Jönzén. Men storpubliken fick vända hemåt med besvikna miner. Efter en bedrövlig första halvlek kunde Södertälje koppla ett grepp som skulle visa sig hålla hela vägen in i mål.
Läs mer (14 kommentarer)

Onsdag 03 okt 14:53 | Inför match
Uppsala Basket inledde med en seger borta mot Jämtland när Svenska Basketligan drog igång i slutet på förra veckan. Matchen dominerades långa stunder av hemvändaren Fredrik Jönzén. På torsdag får han äntligen visa upp sig på hemmaplan i en match som förväntas locka storpublik i Fyrishov - ja, kanske till och med rekordpublik. För första gången på nästan 20 år spelar klubben åter under namnet Uppsala, och dessutom med de klassiska vit-röda färgerna. Räkna med folkfest när laget ställs mot Södertälje i ett riktigt klassikermöte.
Läs mer (0 kommentarer)

Tisdag 02 okt 15:01 | Information
Temperaturen inför torsdagens hemmapremiär mot Södertälje bara stiger och försäljningen av förköpsbiljetter är i full gång. För dig som ännu inte har köpt någon matchbiljett eller säsongskort kan vi rekommendera ett besök hos UNT City på Dragarbrunnsgatan 24. Missa inte chansen att få se Fredrik Jönzéns comeback i Uppsalatröjan. Du som har UNT-kort kan köpa 2 biljetter till priset av 1
Läs mer (0 kommentarer)

Tisdag 02 okt 02:33 | Information
Det är inte bara Uppsala Basket som har hemmapremiär i veckan. Redan ikväll spelas det basket i Fyrishov när Sallén Basket har premiär i den norra BasketEttan för damer. Matchen, som spelas mot tippade topplaget Telge, börjar klockan 19:00 och spelas självklart i Fyrishov.
Läs mer (0 kommentarer)

Lördag 29 sep 10:47 | Ligan
Det blev seger direkt i premiären för Uppsala. Jämtland, utan sina tre importer, började dock bäst och med ett nästan ofattbart skytte skaffade sig hemmalaget en ledning med som mest 13 poäng (31-18). Men sedan vaknade Uppsala och i paus var man i kapp (37-37). Fredrik Jönzén visade sedan vägen i andra halvlek och segersiffrorna blev till slut säkra 75-64.
Läs mer (14 kommentarer)


Kommentarer (3)
#1 MAtchen
2022-10-23 22:56
Vilken match!
Underbart att se lagmoralen!
Uppsalas spel var hemskt i början men med den lagmoralen kan man försätta berg. Gratulerar till alla. MV(Bench)P Jönzen som stog under en hel match och manade på.
Man kan kanske säja att ett annat lag än Akropol hade tagit bort TJ när han började prestera. Samtidigt tror jag inte att något annat lag hade rest sig som Uppsala gjorde. Kul även att se 2:e coachen jobba stenhårt med peppning. JA hela bänken hade ett go som var härligt att se. Hur ofta är det den egna bänken som klappar igång publiken i defence? , hände flera gånger.
Grattis än en gång till seger. (vinner det gör man på lotto;)


Johan Anmäl kommentaren

#2 Håller med
2022-10-24 09:03
Johan. Kul att se engagemanget, trots allt struntprat från "kännare" och "tyckare" som 123 och eeq, som visar fantastiskt liten basketkunskap i sina kommentarer. Bara ett sådant exempel som att det klagas på att bänken sitter ned och inte står och hejar på de på plan.. de som vet lite om regelverket vet att BARA coachen får stå upp. Det är teknisk om spelarna står upp. Jönzén fick flera tillsägelser av kommissarien igår, men avvägde sitt peppande på ett bra sätt.


Bengt Anmäl kommentaren

#3 MAtchen
2022-10-24 10:19
Att Jönzen inte fick teknisk beror nog på att det var just han....

För övrigt verkar all kunna slå alla just nu titta bara på gårdagens matcher.

Till 08 matchen hoppas jag alla tar med sig kompisar.
Önskar hela Uppsla basket lycka till mot Borås


Johan Anmäl kommentaren
Skriv kommentar

Titel:


Brödtext:


Du är inte inloggad men om du vill kan du skriva en kommentar ändå:

Vad heter du?

Fler nyheter
Tis 23 okt 21:54  |  Ligan
Seger efter otrolig vändning
Mån 22 okt 17:16  |  Inför match
Nypremiär på hemmaplan
Tor 18 okt 23:46  |  Blogg
Per Angemo
Sön 14 okt 22:28  |  Ligan
Ny tung förlust
Tor 04 okt 21:41  |  Ligan
Tung förlust i hemmapremiären

© Copyright Uppsala Basket 2007
Box 1449, 751 44 Uppsala
Tel: +46 (O)733 - 82 88 22
E-post: [email protected]
Teknik & design: Menmo AB
Soft Center, 372 25 Ronneby
E-post: [email protected]
© Uppsala Basket
Ansvarig utgivare: Magnus Jansson
Chefredaktör: Magnus Jansson
E-post: [email protected]


Fiba Europe