Nyhet
Måndag 22 okt 17:16 | Inför match
Nypremiär på hemmaplan
Rubriken låter kanske lite kryptisk. Men faktum är att det var nästan tre veckor sedan hemmapremiären mot Södertälje, och därmed är det lite av nypremiär på hemmaplan för Uppsalalaget när Akropol kommer på besök på tisdag kväll. Uppsala jagar revansch efter två raka förluster, och hemmapubliken lär kräva seger mot Akropol som har inlett serien med tre raka förluster.

Uppsala jagar revansch efter två raka förluster mot, i tur och ordning, Södertälje och Öresundskraft. I den senaste matchen borta mot det tippade topplaget Öresundskraft fick Uppsala en kanonstart med ledning 15 poäng i den första halvleken. Hemmalaget kom dock tillbaka och vann efter en jämn avslutning.

Stora förändringar i Akropol
För motståndet står Rinkebylaget Akropol som, efter flera framgångsrika säsonger, har inlett serien med tre raka förluster. Borta är coachen, Uppsalabekante Olle Lundén, och istället coachas laget av unge Zlatan Hadziresic. Han har fått tagit över att nästan helt nytt lag där bland andra Urban Söderman har lämnat klubben för just Uppsala och Tomas Öberg gått till lokalkonkurrenten 08 Stockholm.

Uppsala har haft en del bekymmer med skador och sjukdomar den senaste veckan och en som är osäker på om han kan spela mot Akropol är Fredrik Jönzén som har stukat foten. Om det blir spel eller inte för Jönzén kommer att bestämmas först på matchdagen. Två spelare som definitivt missar matchen är unge talangen Andreas Person, som har fått en fraktur på ett revben, och Jonathan Robinson som fortsätter sin rehabilitering.

Foto: Alex & Martin (Arkivbild)
Christer Stjernborg.
Tränarkommentar, Christer Stjernborg:

Två raka förluster, hur ska ni vända på detta?
- Det gäller att fortsätta jobba och tro på det vi gör.

Hur har träningarna varit i veckan?
- Vi har haft lite sjukstuga faktiskt med många spelare borta på grund av sjukdom, så förutsättningarna hade definitivt kunna vara bättre inför matchen mot Akropol.

Hur ser det ut på skadefronten?
- Andreas gjorde illa sig på gymnastiken i skolan och har fått en fraktur eller spricka i ett revben. Jonathan Robinson fortsätter sin rehabilitering och det går stadigt framåt. I övrigt är det, som jag redan berättat, en del sjukdomar som har ställt till det lite.

Fyrishov har varit upptaget med mässor, har detta påverkat er på något sätt?
- Ja, vi har inte kunnat träna i matcharenan, och det påverkar självklart. Nu har vi fått leta nya träningshallar hela tiden, vilket ställer till med lite problem. Idag (dagen innan match, red anmärkning) är faktiskt första gången på en vecka som vi tränar i Fyrishov.

Vad tror du om matchen mot Akropol?
- Vi behöver spela bra försvar och bygga vidare på det. Om inte Akropol har fått in någon förstärkning så kommer dom att vara väldigt små, så det är viktigt att vi utnyttjar våra insidespelare på bästa sätt.

Nyttig information inför matchen:

Speldag:
Tisdag 23 oktober

Matchstart:
19:04 i Fyrishov, A-hallen (Uppsala)

Skadade/borta:
Jonathan Robinson (Långtidsskada)
Andreas Person (Revbensfraktur)
Fredrik Jönzén (Stukad fot, osäkert om han kan spela)

Noterbart 1:
Uppsala och Akropol har mötts tio gånger sedan Rinkebyklubben tog klivet upp i Basketligan. Akropol har vunnit sex och Uppsala fyra av dessa matcher.

Noterbart 2:
Uppsalas center, Urban Söderman, kom från just Akropol till den här säsongen efter två raka säsonger med Rinkebyklubben.

Noterbart 3:
Akropol har spelat sina tre första matcher utan importer och kommer så också att göra mot Uppsala. Klubben har dock gjort klart med sin första amerikan och det blir en återvändare som drar på sig den blå-vita matchdräkten. Gerald Riley är nämligen klar för sin tredje raka säsong med Akropol.

Webb-tv sändning:
Matchen direktsänds via Webb-TV med sändningsstart cirka 18:55. Matchen kommenteras av Christer Andersson och Sven Jensen. Reporter: Magnus Jansson.
Klicka på länken här nedan för mer information om hur du ser matchen.

Andra sätt att följa matchen:
Svenska Basketligans direktrapportering, http://www.basket.se/Ligan

Aktuella länkar:
Akropols hemsida, http://www.akropol.nu
Upsala Nya Tidning (UNT), http://www.unt.se
Dagens Nyheter, http://www.dn.se
 
Läs också:
Webb-TV: Så här gör du för att se matchen
Coachbloggen: Per Angemo
PREGAME på Orange Bar & Restaurang
Uppsala spelar i rött på hemmaplan
 
UNT: Fotskada stoppar Fredrik Jönzén

Magnus Jansson
[email protected]
Tisdag 23 okt 21:54 | Ligan
Ett skade- och sjukdomsdrabbat Uppsala, utan både Fredrik Jönzén (stukning) och Danny Gathings (ryggskott), fick en tuff inledning på hemmamatchen mot Akropol ikväll. Men trots underläge större delen av matchen så kom vändningen i slutminuterna och det blev till slut hemmaseger med knappa 97-94 efter en riktig rysaravslutning.
- Fantastiskt skytte av Akropol, men det känns skönt att vi lyckades vinna till slut, säger coachen Christer Stjernborg.
Läs mer (3 kommentarer)

Torsdag 18 okt 23:46 | Blogg
En vecka har snart passerat sedan vi förlorade matchen mot Öresundskraft nere i Helsingborg (vars organisation för övrigt bjöd på ett mycket trevligt och professionellt arrangemang). De första sexton minuterna spelar vi definitivt den bästa basket vi...
Läs mer (7 kommentarer)

Söndag 14 okt 22:28 | Ligan
Trots ledning med 15 poäng en bra bit in på den andra perioder blev det en ny svidande förlust för Uppsala i bortamötet med Öresundskraft. Uppsala inledde riktigt bra och Helsingborgslaget hade svårt att hänga med. Men på några minuter i slutet på den första halvleken och inledningen på den andra vände allt och helt plötsligt såg Uppsalaspelarna ut som statister i försvarsspelet. Hemmalaget vann till slut matchen klart, även om slutsiffrorna (107-101) såg jämna ut.
Läs mer (38 kommentarer)

Fredag 12 okt 13:57 | Inför match
Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Södertälje jagar Uppsala viktiga poäng i bortamötet med Öresundskraft i Helsingborg. Laget gjorde ett sista träningspass på torsdagskvällen och på fredagsförmiddagen lyfte flyget från Arlanda med destination Ängelholms Flygplats. Klockan 19:04 ikväll är det uppkast i Idrottens Hus när den tredje omgången i Svenska Basketligan ska avgöras.
Läs mer (7 kommentarer)

Torsdag 04 okt 21:41 | Ligan
Det blev förlust i hemmapremiären för Uppsala. Knappt 1400 personer hade kommit för att se matchen mot Södertälje, och många av dem var självklart nyfikna på hemvändaren Fredrik Jönzén. Men storpubliken fick vända hemåt med besvikna miner. Efter en bedrövlig första halvlek kunde Södertälje koppla ett grepp som skulle visa sig hålla hela vägen in i mål.
Läs mer (14 kommentarer)

Onsdag 03 okt 14:53 | Inför match
Uppsala Basket inledde med en seger borta mot Jämtland när Svenska Basketligan drog igång i slutet på förra veckan. Matchen dominerades långa stunder av hemvändaren Fredrik Jönzén. På torsdag får han äntligen visa upp sig på hemmaplan i en match som förväntas locka storpublik i Fyrishov - ja, kanske till och med rekordpublik. För första gången på nästan 20 år spelar klubben åter under namnet Uppsala, och dessutom med de klassiska vit-röda färgerna. Räkna med folkfest när laget ställs mot Södertälje i ett riktigt klassikermöte.
Läs mer (0 kommentarer)

Tisdag 02 okt 15:01 | Information
Temperaturen inför torsdagens hemmapremiär mot Södertälje bara stiger och försäljningen av förköpsbiljetter är i full gång. För dig som ännu inte har köpt någon matchbiljett eller säsongskort kan vi rekommendera ett besök hos UNT City på Dragarbrunnsgatan 24. Missa inte chansen att få se Fredrik Jönzéns comeback i Uppsalatröjan. Du som har UNT-kort kan köpa 2 biljetter till priset av 1
Läs mer (0 kommentarer)

Tisdag 02 okt 02:33 | Information
Det är inte bara Uppsala Basket som har hemmapremiär i veckan. Redan ikväll spelas det basket i Fyrishov när Sallén Basket har premiär i den norra BasketEttan för damer. Matchen, som spelas mot tippade topplaget Telge, börjar klockan 19:00 och spelas självklart i Fyrishov.
Läs mer (0 kommentarer)

Lördag 29 sep 10:47 | Ligan
Det blev seger direkt i premiären för Uppsala. Jämtland, utan sina tre importer, började dock bäst och med ett nästan ofattbart skytte skaffade sig hemmalaget en ledning med som mest 13 poäng (31-18). Men sedan vaknade Uppsala och i paus var man i kapp (37-37). Fredrik Jönzén visade sedan vägen i andra halvlek och segersiffrorna blev till slut säkra 75-64.
Läs mer (14 kommentarer)


Kommentarer (1)
#1 :)
2022-10-23 21:39
VIIIII VAAAAAAAAAANNNNNNNN :D


vad villu mig Anmäl kommentaren
Skriv kommentar

Titel:


Brödtext:


Du är inte inloggad men om du vill kan du skriva en kommentar ändå:

Vad heter du?

Fler nyheter
Tis 23 okt 21:54  |  Ligan
Seger efter otrolig vändning
Mån 22 okt 17:16  |  Inför match
Nypremiär på hemmaplan
Tor 18 okt 23:46  |  Blogg
Per Angemo
Sön 14 okt 22:28  |  Ligan
Ny tung förlust
Tor 04 okt 21:41  |  Ligan
Tung förlust i hemmapremiären

© Copyright Uppsala Basket 2007
Box 1449, 751 44 Uppsala
Tel: +46 (O)733 - 82 88 22
E-post: [email protected]
Teknik & design: Menmo AB
Soft Center, 372 25 Ronneby
E-post: [email protected]
© Uppsala Basket
Ansvarig utgivare: Magnus Jansson
Chefredaktör: Magnus Jansson
E-post: [email protected]


Fiba Europe