Nyhet
Fredag 12 okt 13:57 | Inför match
Uppsala jagar poäng i Skåne
Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Södertälje jagar Uppsala viktiga poäng i bortamötet med Öresundskraft i Helsingborg. Laget gjorde ett sista träningspass på torsdagskvällen och på fredagsförmiddagen lyfte flyget från Arlanda med destination Ängelholms Flygplats. Klockan 19:04 ikväll är det uppkast i Idrottens Hus när den tredje omgången i Svenska Basketligan ska avgöras.

Det är långt mellan matcherna i inledningen på säsongen och Uppsala har haft över en vecka på sig att förbättra spelet från hemmapremiären i förra veckan. Senare ikväll är det dock åter skarpt läge då man möter Öresundskraft på bortaplan i Helsingborg.

Tränarkommentar, Per Angemo:

Vad hände mot Södertälje senast?
- Vi blev stillastående och passiva mot deras zonspel och i försvarsspelet. Det håller inte mot ett samspelt och bra lag som Södertälje.

Hur har träningarna varit i veckan?
- Det har sett riktigt bra ut och vi har haft hög intensitet hela tiden. Vi har jobbat på att få bort misstagen i anfallsspelet.

Hur ser det ut på skadefronten?
- Alla utom Jonathan (Robinson, red anmärkning) är spelbara, så det blir samma lag som senast. Vi har lite småskavanker och lite förkylningar, men alla är tillgängliga för spel.

Vad har ni jobbat mest på att förbättra sedan matchen mot Södertälje?
- Just det jag sa tidigare, vi måste öka intensiteten och försöka få bort misstagen i anfallsspelet. Det gäller att vi spelar aggressivt i både anfall och försvar för att vinna matcherna.

Nyttig information inför matchen:

Speldag:
Fredag 12 oktober

Matchstart:
19:04 i Idrottens Hus (Helsingborg)

Skadade/borta:
Jonathan Robinson (Långtidsskada)

Noterbart 1:
Öresundskraft (Helsingborg) debuterade i Basketligan säsongen 2003-2004 och gör alltså sin femte säsong i ligan. Helsingborg Pearls är resultatet av en sammanslagning från 1981 mellan IFK Helsingborg och Pantrarna. IFK Helsingborg har många säsonger bakom sig i högsta serien och blev dessutom svenska mästare 1969.

Noterbart 2:
Uppsala och Öresundskraft har mötts åtta gånger sedan Helsingborgsklubben debuterade i Basketligan. Fem av matcherna har slutat med seger för Uppsala, medan Öresundskraft har vunnit tre matcher. Senast lagen möttes var i början på december förra året då Öresundkraft hemmavann med 103-94.

Webb-tv sändning:
Matchen direktsänds via Webb-TV med sändningsstart cirka 18:55. Matchen kommenteras av basketjournalisten Magnus Sjöholm, vid sin sida får han förre Uppsalaspelaren Fredrik Bendz.
Klicka på länken här nedan för mer information om hur du ser matchen.

Andra sätt att följa matchen:
Svenska Basketligans direktrapportering, http://www.basket.se/Ligan

Aktuella länkar:
Öresundskrafts hemsida, http://www.oresundskraftbasket.se
Upsala Nya Tidning (UNT), http://www.unt.se
Helsingborgs Dagblad, http://www.hd.se
 
Läs också:
Webb-TV: Så här gör du för att se matchen

Magnus Jansson
[email protected]
Tisdag 23 okt 21:54 | Ligan
Ett skade- och sjukdomsdrabbat Uppsala, utan både Fredrik Jönzén (stukning) och Danny Gathings (ryggskott), fick en tuff inledning på hemmamatchen mot Akropol ikväll. Men trots underläge större delen av matchen så kom vändningen i slutminuterna och det blev till slut hemmaseger med knappa 97-94 efter en riktig rysaravslutning.
- Fantastiskt skytte av Akropol, men det känns skönt att vi lyckades vinna till slut, säger coachen Christer Stjernborg.
Läs mer (3 kommentarer)

Måndag 22 okt 17:16 | Inför match
Rubriken låter kanske lite kryptisk. Men faktum är att det var nästan tre veckor sedan hemmapremiären mot Södertälje, och därmed är det lite av nypremiär på hemmaplan för Uppsalalaget när Akropol kommer på besök på tisdag kväll. Uppsala jagar revansch efter två raka förluster, och hemmapubliken lär kräva seger mot Akropol som har inlett serien med tre raka förluster.
Läs mer (1 kommentarer)

Torsdag 18 okt 23:46 | Blogg
En vecka har snart passerat sedan vi förlorade matchen mot Öresundskraft nere i Helsingborg (vars organisation för övrigt bjöd på ett mycket trevligt och professionellt arrangemang). De första sexton minuterna spelar vi definitivt den bästa basket vi...
Läs mer (7 kommentarer)

Söndag 14 okt 22:28 | Ligan
Trots ledning med 15 poäng en bra bit in på den andra perioder blev det en ny svidande förlust för Uppsala i bortamötet med Öresundskraft. Uppsala inledde riktigt bra och Helsingborgslaget hade svårt att hänga med. Men på några minuter i slutet på den första halvleken och inledningen på den andra vände allt och helt plötsligt såg Uppsalaspelarna ut som statister i försvarsspelet. Hemmalaget vann till slut matchen klart, även om slutsiffrorna (107-101) såg jämna ut.
Läs mer (38 kommentarer)

Torsdag 04 okt 21:41 | Ligan
Det blev förlust i hemmapremiären för Uppsala. Knappt 1400 personer hade kommit för att se matchen mot Södertälje, och många av dem var självklart nyfikna på hemvändaren Fredrik Jönzén. Men storpubliken fick vända hemåt med besvikna miner. Efter en bedrövlig första halvlek kunde Södertälje koppla ett grepp som skulle visa sig hålla hela vägen in i mål.
Läs mer (14 kommentarer)

Onsdag 03 okt 14:53 | Inför match
Uppsala Basket inledde med en seger borta mot Jämtland när Svenska Basketligan drog igång i slutet på förra veckan. Matchen dominerades långa stunder av hemvändaren Fredrik Jönzén. På torsdag får han äntligen visa upp sig på hemmaplan i en match som förväntas locka storpublik i Fyrishov - ja, kanske till och med rekordpublik. För första gången på nästan 20 år spelar klubben åter under namnet Uppsala, och dessutom med de klassiska vit-röda färgerna. Räkna med folkfest när laget ställs mot Södertälje i ett riktigt klassikermöte.
Läs mer (0 kommentarer)

Tisdag 02 okt 15:01 | Information
Temperaturen inför torsdagens hemmapremiär mot Södertälje bara stiger och försäljningen av förköpsbiljetter är i full gång. För dig som ännu inte har köpt någon matchbiljett eller säsongskort kan vi rekommendera ett besök hos UNT City på Dragarbrunnsgatan 24. Missa inte chansen att få se Fredrik Jönzéns comeback i Uppsalatröjan. Du som har UNT-kort kan köpa 2 biljetter till priset av 1
Läs mer (0 kommentarer)

Tisdag 02 okt 02:33 | Information
Det är inte bara Uppsala Basket som har hemmapremiär i veckan. Redan ikväll spelas det basket i Fyrishov när Sallén Basket har premiär i den norra BasketEttan för damer. Matchen, som spelas mot tippade topplaget Telge, börjar klockan 19:00 och spelas självklart i Fyrishov.
Läs mer (0 kommentarer)

Lördag 29 sep 10:47 | Ligan
Det blev seger direkt i premiären för Uppsala. Jämtland, utan sina tre importer, började dock bäst och med ett nästan ofattbart skytte skaffade sig hemmalaget en ledning med som mest 13 poäng (31-18). Men sedan vaknade Uppsala och i paus var man i kapp (37-37). Fredrik Jönzén visade sedan vägen i andra halvlek och segersiffrorna blev till slut säkra 75-64.
Läs mer (14 kommentarer)


Kommentarer (7)
#1 Positivt
2022-10-12 15:16
Tänk vad folk verkar ha svårt att skriva positiva saker i den här staden. Minsta förlust så ska coachen sparkas och klubbledningen skämmas. Men vem berömmer då det faktiskt görs bra saker för oss supportrar? Hur många svenska och utländska klubbar (oavsett sport) direktsänder t,ex alla sina matcher på webbtv? Det är fanimej världsklass att kunna luta sig tillbaka med "börbara" i knät och en bira i handen. Tack Uppsala!


Stefan Anmäl kommentaren

#2
2022-10-12 15:51
Absolut så. Underbart med sändningar av bortamatcher.


Fredrik Anmäl kommentaren

#3 Tack UA-basket!
2022-10-12 16:04
Håller med!
Underbart att Uppsala-basket kan fortsätta och sända via nätet. Detta gynnar inte bara oss supportrar utan även klubben som långsiktigt skapar ett större basketintresset i vår underbara Uppsala.

Tuff motstånd ikväll men utan hopp blir det flopp.
Jag tror på vinst men då gäller att alla tar sitt ansvar och kämpar in i det sista.
Over and out........


WorstBoyBobby Anmäl kommentaren

#4 Konstruktiv kritik
2022-10-12 18:05
Jag tycker det ska bli intressant att vara bisittare. KONSTRUKTIV kritik mottages tacksamt efter sändningen.

P.S. "Du suger lika mycket som kommentator som du gjorde som spelare" är inte konstruktiv kritik.


Fredrik Bendz Anmäl kommentaren

#5 Förlust igen
2022-10-12 20:45
Haha..fan vad sämst. Chricke är kass...


Erik Anmäl kommentaren

#6 U did good
2022-10-12 20:46
bättre än merparten på plan


shazbot Anmäl kommentaren

#7 KG
2022-10-12 23:18
det går bra för uppsala basket ser jag


nicke Anmäl kommentaren
Skriv kommentar

Titel:


Brödtext:


Du är inte inloggad men om du vill kan du skriva en kommentar ändå:

Vad heter du?

Fler nyheter
Tis 23 okt 21:54  |  Ligan
Seger efter otrolig vändning
Mån 22 okt 17:16  |  Inför match
Nypremiär på hemmaplan
Tor 18 okt 23:46  |  Blogg
Per Angemo
Sön 14 okt 22:28  |  Ligan
Ny tung förlust
Tor 04 okt 21:41  |  Ligan
Tung förlust i hemmapremiären

© Copyright Uppsala Basket 2007
Box 1449, 751 44 Uppsala
Tel: +46 (O)733 - 82 88 22
E-post: [email protected]
Teknik & design: Menmo AB
Soft Center, 372 25 Ronneby
E-post: [email protected]
© Uppsala Basket
Ansvarig utgivare: Magnus Jansson
Chefredaktör: Magnus Jansson
E-post: [email protected]


Fiba Europe